Melisa sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Hospitals Medicana Kadıköy Hastanesi Yanlış Test Sonucu / Başarısız Ameliyat

18 Mart 2024 17:05

2022 yılında Medicana Kadıköy Hastanesi'ne Op. Dr.  ** Yalım'a rutin kontrole geldim. Çikolata kistlerim olduğu için doğum kontrol hapı önerildi ancak yeni evli olduğumu ve çocuk isteğim olduğunu belirtip kullanmayı reddettim.

Amh (Anti -Müllerian Hormon) yani yumurta rezervi testi yapılmasını istedi ve 4 Ağustos 2022'de hastanenizde bu testi yaptırdım. Test sonucum 0.68 çıktı. 'Bu değerle çocuk sahibi olmanız çok zor' denilerek tüp bebek uzmanı Doç. Dr. ** --'a yönlendirildim. 29 yaşında olmama rağmen 'amh değeriniz çok düşük ve neredeyse 40 yaşındaki bir kadının yumurtalık rezervine sahipsiniz, vakit kaybetmeden tüp bebek sürecine başlamanızı öneririm; zaman aleyhinize işliyor.' dedi.

Tüp bebek sürecine başlamadan önce test sonucunun yanlış olma ihtimalini ve tekrar yapılması gerekip gerekmediğini sordum. 'Sonuç değişmez, tekrar yaptırmanıza gerek yok.' diyerek bizi sürece başlamaya ikna etti. Sürece hsg (rahim filmi) çektirerek başladık ve rahmimin y şeklinde olduğu, hamile kalmak ve hamileliği sürdürebilmek için histeroskopi operasyonu gerektiği söylendi.

Bu süreçte amh testi, hsg filmi, histeroskopi operasyonu, iğneler, ilaçlar, yumurta toplama operasyonu, transfer ücreti gibi kalemlerle toplamda yaklaşık 200.000 TL masraf yaptık. Üç kez embriyo transferi olmama rağmen olumsuz sonuç aldık ve hastanenizle ilişkimizi kestik.

Başka bir hastanede amh testi yaptırdım ve 2,44 değeriyle referans aralığında olduğunu öğrendim. Emin olmak için başka hastanelerde de testi tekrar yaptırdım ve sonuçlar referans aralıklarında çıktı.

Amh değerinin yükselmeyeceğini biliyoruz, bu da demektir ki hastanenizde yanlış ölçüm yapılmış. Daha sonra tekrar hsg çektirerek rahmimdeki y şeklinin değişmediğini ve hastanenizde geçirdiğim histeroskopi operasyonunun başarısız olduğunu öğrendim.

Görüştüğüm doktorlar histeroskopinin hem başarısız hem de gereksiz olduğunu ifade ettiler. Tüm bu gereksiz ve başarısız işlemlerden sonra 11 haftalık hamileyim ve son derece sağlıklı bir gebelik geçiriyorum.

Tedavi sürecinde maddi ve manevi olarak çok yıprandık. Bu nedenle maddi ve manevi tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririm.

26 Mart 2024 08:12 (Şikayetten 7 gün sonra)

28213194 nolu şikayetinize istinaden hastamız ve yakını ile görüşme sağlanmış olup gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Leyla sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Sağlık Grubu Yanlış Tedavi Ve Bilgilendirme Nedeniyle Sağlığım Riske Atıldı

Leyla
12 Ekim 00:51
Hanım sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Sağlık Grubu Yanlış Yönlendirme Ve İlgisizlik Nedeniyle Maddi Ve Manevi Mağduriyet

Hanım
14 Ekim 21:24

Hastanede İhmalkarlık: Smear Testi Gönderilmedi

Bilnur
12 Şubat 14:33
Aslan sonuçtan hiç memnun değil

Medicana Sağlık Grubu Hatalı Kan Tahlili Sonucu Maddi Ve Psikolojik Mağduriyet

Aslan
30 Eylül 15:55
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Deniz
26 Mayıs 2024 11:57