Tayfun sonuçtan hiç memnun değil

Ataşehir Medicana Haksız Fototerapi Ücreti

07 Ağustos 2024 03:30

Medicana Ataşehir Hastanesinde 29.07.2024 'te Yenidoğan bebeğim dünyaya geldi. 3 gün sonra 01.08.2024 ilk doğum sonrası kontrole giderken bebeğimizin sarılık teşhisi konuldu ve tedavisi için 23.000 TL masraf çıkarıldı. Önce SGK'nın karşılamadığını ilettiler, diretmelerim sonucunda SGK'nın belli bir oranını karşılayacağını ve geri kalan ücretin 23bin tl olduğunu söylediler. Ben SGK'nin ne kadar karşıladığını ya da karşılamadığını yazılı olarak istememe rağmen bu evrakı vermediler. Sonucunda bebeğin tedavisi acil olmasından ötürü 23000 TL ücreti ödemek zorunda kaldım. Fakat yasal olarak SGK'nın 0-28 gün Yenidoğan tedavilerinde karşılandığını söylememe rağmen ücreti iade etmediler. ( https://www.sgk.gov.tr/Content/Post/ffa7af16-a3cc-4e0a-ac4d-f7088654aed9/Ilave-Ucret-Alinmayacak-Saglik-Hizmetleri-2022-05-14-09-32-39 ). Ayrıca kontrol olarak gittiğimizde kan alımı için de 550 TL lira ücreti aldılar. Toplamda 23550 TL ödemek zorunda kaldım. Sağlık hizmetlerinin ticarethaneye dönmesi, vatandaşlarına sağlık hizmeti vermek yerine kanunsuz işlemler yapılıyor olması bu güzelim ülkenin vatandaşları olarak hak etmiyoruz. Örnek olarak benimle aynı kaderi paylaşan bir diğer hasta CİMER'e yazıp ücretin iadesini alabildiğini iletmiş. ( https://www.sikayetvar.com/medicana-hospitals/atasehir-medicana-dogum-sonrasi-hizmet-ucretlendirmesi ) 550 TL kan alma (kontrol sırasında alınan kan ücreti) ücreti ve 23000 TL Fototerapi ücretinin iadesini rica ederim

07 Ağustos 2024 07:37 (Şikayetten 4 saat sonra)
Tayfun
Tayfun
07 Ağustos 2024 23:55

Yatan hasta biriminizle bu durumu çözemezken çağrı merkezinden nasıl çözüm olmaları bekleyeceğim inanılır gibi değil. SGK karşılamıyorsa karşılamadığına dair belge istedim, verilmedi. Fototerapinin değil özel sağlığın, SGK 'nin da karşılamadığını söylediniz, diretmelerim sonucunda sgknın belli bir oranını karşıladığını ilettiniz. Severek ve güvendiğimiz kurumunuzun itibarı yerle yeksan oldu. Kiminle konuşsam farklı bir bilgi verdi, siz saglık hizmeti sağlamak yerine bazen ticaret kapısı olarak görüyorsunuz. Bunu da ne yazık ki çok geç anladım.

25 Kasım 2024 14:56
Yenidoğan Tedavi Ücretleri İçin Haksız Ödeme Talebi
Alihan sonuçtan hiç memnun değil

Medicana International İstanbul Hastanesinde Yenidoğandan Haksız Ücret

04 Temmuz 2024 17:15
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 22:34

07 Kasım 2024 14:20