Lale sonuçtan memnun değil

05 Mart 2024 16:27

02.03.2024 Cumartesi gecesi MartıTag uygulaması üzerinden taksi çağırdım. Gelen taksiciyi sivil polis ekipleri takip ediyormuş ve bindiğim anda arkasındaki sivil ekipler bizi durdurdu. Araç sahibine ve bana ceza yazdılar. Uygulamada, uygulamanın yasal olmadığına dair bir bilgi yer almıyor; kullanmanın suç olduğu hiçbir yerde belirtilmiyor. Her yerde reklamları yapılıyor ve ben kullandığım için 2.143 TL para cezası ödüyorum. Taksicinin cezasını MartıTag ödüyormuş. Peki, kullananların hakları neden korunmuyor? İki kez MartıTag müşteri hizmetlerini arayıp kayıt oluşturdum. 'Geri döneceğiz.' diyerek geçiştiriyorlar sadece. Kesinlikle korsan taksicisiniz ve bir daha asla kullanmayacağım.

profile profile
12 Mart 2024 18:31 (Şikayetten 7 gün sonra)

Merhaba, Sisteme kayıtlı iletişim numaranızı aradık fakat ulaşım sağlayamadık. Müsaitliğinizi iletmeniz durumunda konu ile ilgili tarafınıza destek sağlayacağımızı belirtmek isteriz. Saygılarımızla, MARTI TAG EKİBİ

14 Mart 2024 15:16

Martı tag bana ulaştı, ceza makbuzu veya ceza durum raporu istediler bende maalesef böyle bir evrak olmadığını ilettim, çünkü ceza yazan polis bana bir tutanak vermedi ilçe emniyeti aradım kendilerinde bir tutanak olmadığını t. C. Kimlik numarama ceza yazıldığını söyledi sonra martı tag tekrar aradı ve trafik şubeye gitmemi söyledi gittim cezaya itiraz edebilmem için bir tutanak vermeleri gerektiğini ilettim ama yine bir tutanağa ulaşamadım e-devlette yazan cezayı çıktı alıp verin dediler ki bu evrak ekteki görselde mevcut zaten, Ek-2/6 trafik cezası maddesi ihlalin konusu 5216 ve 5393 sayılı Kanun dahilinde belediyeden çalışma izni ya da ruhsatı alınmamış, ayırıcı işareti bulunmayan, izin belgesinde belirtilen faaliyet konusu ve belirtilen güzergâh dışında faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak yasaktır. Bu maddeden ceza yediğim belirtilmiş, ve ayrıca martı tag hala yasal olduğunu iddia etmekte ve şikayetimi buradan silmemi talep etmekte markaları için problem oluşturuyormuş ben cezamı kendim ödeyeceğim sıkıntı yok ama bu şikayetimi de silmem, bilin ki martı tag yasal değil ve kullandığınızda ceza yersiniz çünkü bu hatır gönül işi değil para karşılığında yapılan bir iş olduğu için taksiye de kullanana da çatır çatır ceza yazılıyor, bilginiz olsun he oldu ki ceza yediniz muhakkak tutanağınızı isteyin bana polis sana ceza yazıyorum demedi bir tutanak vermedi sadece kimliğimin fotoğrafını çekti gönderdi.

Buse
Buse

Merhaba aynı durumu yaşadım evinize herhangi bir belge geldi mi? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Lale

Hayır hiçbir belge gelmedi maalesef, direkt t. C. Kimlik numaramdan e- devlete işledi.

Gizem
Gizem
Şikayeti Çözüldü

Merhabalar karşıladılar mı?

Lale

Hayır, E-Devlet sisteminde ki ceza bilgilerini kabul etmediler, tutanak istiyorlar elimde bir tutanak yok, tebligatta iletmediler ben ödedim zaten cezamı, bir daha tövbe 🤪 yasal olandan şaşmamak lazım zaten sarı taksilerden de fiyat olarak çok bir farkları yok 50 lira az ödeyeceğim diye 2bin tl ceza ödedim. Sağlık olsun.

Vural sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag Sebebiyle Aracımı Bağlatıp, İdari Para Cezasına Yedim

Vural
28 Mart 2024 15:01
Martı Tag Sebebiyle Aracımı Bağlatıp, İdari Para Cezasına Yedim
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Martı Tag İle Yaşanan Hukuki Sorun Ve İletişim Eksikliği

Ramazan