Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Mars Yapı Gayrimenkul Sözleşme Şartlarının İhlali, Şifahen Verilen Sözlerin Tutulması

13 Mart 2024 12:49

2023 yılı Kasım ayında Mars Gayrimenkul İzmir Buca şubesine giderek, oğlum ve gelinim adına benim aracılığımla bir ev satın aldık. Evde kiracı bulunmaktaydı. Kiracıyı istemediğimizi belirttik. Firma tarafından sözlü olarak verilen taahhüt, kiracının 1 ile 3 ay arasında taşınacağı yönündeydi. Ayrıca kiranın 8000 TL olduğu ifade edildi. Biz de firma ile bir sözleşme imzaladık. Sözleşmeye göre, kiracının taşınmaması durumunda her ay için 12500 TL kira alacaktık.

Mart ayına gelindiğinde kiracı hâlâ taşınmamıştı. Firma ilk ay kira ödemesini gecikmeli de olsa gerçekleştirdi. İkinci ay kira ödemesi için ısrarlı aramalarımız sonucu ödeme yapıldı. Üçüncü ay ise sürekli şikayetlerimiz sonucunda kira ödemesini alabildik. Dördüncü ay kira ödemesi yapılmadı. Firma bizi sürekli eski ev sahibine ya da kiracıya yönlendirdi. Verilen sözlerin çarpıtıldığını ve evi satın aldığımız kişinin bu taahhütleri verdiği söylendi. Daha sonra evin gerçek kirasının 2500 TL olduğunu öğrendik. Kiracı çıkmadığı için onunla da sorun yaşayarak mahkemelik olduk.

Mars Gayrimenkul'ün sorunumu çözeceğine dair bir inancım kalmadı.

'Müdür değişti, diğer müdürle ne konuştuğunuzu bilmiyorum, kiracıya ihtarname çekin, eski ev sahibi bize söz verdi onunla konuşun' gibi ifadelerle karşılaşabilir ve ev alımında pişmanlık yaşayabilirsiniz.
Kira bedeli olarak 8000 TL belirtildiği halde, bu da yalan olduğunu ve aslında kiranın 2500 TL olduğunu öğrendik. Ancak firma tarafından sunulan çay ve kahve ikramlarında herhangi bir eksiklik yaşanmadı, tabii ki amacınız sadece bunları içmekse.

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Mars Yapı Gayrimenkul Mars Yapının Gayrimenkul Buca Şubesi

12 Ocak 2024 19:21
Mars Yapı Gayrimenkul Mars Yapının Gayrimenkul Buca Şubesi

Anka Yapı Emlakçının (emlakçıların) Verdiği Sözü Tutmaması

24 Eylül 2023 19:15
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

One House Real Estate Gayrimenkul Hizmette Eksiklik Ve Haksız Kazanç

09 Şubat 2025 17:16
Sibel sonuçtan hiç memnun değil

12 Ocak 2024 18:38
Müge sonuçtan hiç memnun değil

Mila Gayrimenkul Danışmanlığı Kapora İadesini Reddetti

21 Ekim 2025 17:05