Selin sonuçtan hiç memnun değil

Linkedin Hesabımın Çalınması Durumu

03 Eylül 2024 19:15

31 Ağustos 2024 tarihinde senelerdir kullandığım Linkedin hesabımın bilgilerinin s**a** isimli bir şahsın bilgileri ile değiştirildiğini ve şahsıma ait Linkedin hesabımın 2 gün boyunca bu kişi tarafından aktif olarak kullanıldığını fark ettim. Sebebini anlamadığım bir şekilde bu şahıs profilimdeki her bir bilgiyi kendisine ait bilgilerle değiştirmiş ve 4-5 yeni bağlantı kurarak bu şahıslarla Linkedin aracılığıyla mesajlaşmış olduğunu tespit ederek 2 saatlik bir uğraş sonucu hesabımın bilgilerini eski haline çevirdim.

Fakat 3 Eylül 2024 tarihinde bunun tekrar başıma geldiğini görüyorum, bu sefer s** a** isimli bir şahsın bilgileri ile değiştirilmiş kendi bilgilerim. Sebebini bilmediğim ve sürekli değerli zamanımı benden alarak bununla uğraşmamı sağlayan Linkedin şirketine söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Şu an itibariyle yine değiştirilen şahsi bilgilerimi Linkedin sitesinde tekrar eski haline getiriyorum fakat bundan şimdiden çok yoruldum.

Böylesine sıklıkla kullandığım bir platformun özellikle uluslararası bir şirketin sitesinde başıma bunların gelmesini tamamen saçma olduğunu düşünüyor ve profesyonel bulmuyorum. Daha önce Linkedin hesabına yıllarca giriş yapmamış olan arkadaşlarımın başına bunların gelmediğini bildiğimden de Linkedin'in böyle bir harekete izin vermiş olması ve beni bu konuda asla uyarmaması (Via e-mail / Via SMS) gerçekten beni hayrete düşürüyor.

Ben de herkes gibi bu platformu dilediğimce ve sorun yaşamadan kullanmak istiyorum. Linkedin şirketinin de web sitesi güvenlik duvarlarını sağlamlaştırması ve kullanıcı memnuniyetini sağlamasını talep ediyorum. Tekrar başıma benzer bir olayın veya şahsımı ve itibarımı riske atan bir olayın gelmesi dahilinde yetkililerle iletişime geçeceğimi de belirtmek isterim.

Linkedin dünya genelinde yüzlerce ülkeden milyonlarca insan tarafından kullanılan iş ve iş bulma odaklı bir sosyal medya platformu olarak iş dünyası ve çalışanlar arasında önemli bir rol oynar, benim mailimin ve iletişim bilgilerimin bağlı olduğu hesapta benim bilgim olmadan alınan herhangi bir aksiyondan Linkedin şirketi sorumludur. Başıma gelen bu durum Linkedin şirketi tarafından yapılan bir ihmaldir ve tarafımca kabullenilemezdir.

29 Ağustos 2023 22:47
Linkedin Hesabım Ele Geçirildi
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

16 Ağustos 2024 20:44
Recep sonuçtan hiç memnun değil

05 Mayıs 2025 08:37

Linkedin Hesabım Gerekçesiz Askıya Alındı Ve Erişim Sağlayamıyorum