Lenovo Bilgisayar Yoga Klavye Arka Işığı Çalışmıyor

06 Aralık 2023 11:38

Bundan yaklaşık 3 ay önce 1 aylık cihazımın klavye arka ışığı kendi kendine bozulmuştu, çalışmıyordu. Servise yollamıştım ve bana bu arıza ile ilgili hiçbir sebep belirtmeden onarımını yapıp geri yollamışlardı. Cihazı yeni ürün ile değişim talebi ile yollamıştım oysa çünkü 1 aylık bir cihaz kendi kendine böyle bir sorun çıkarmamalıydı ama neticesinde sorunu çözüp bana bilgisayarı geri yollayıp bana başka hiçbir seçenek sunmadılar.
Şimdi, o ilk arızadan 3 ay sonra aynı sorun yine kendi kendine tekrarladı. Cihazı yine servise yollamam söylendi. Sebep olarak, taşıma sırasındaki sarsıntıdan bile o klavye arka ışığının bozulabileceğini söylediler, ki marka adına çok talihsiz bir açıklama. Taşıma sırasındaki minik sarsıntıyla böyle bir arıza çıkarıyorsa, masaüstü bilgisayar olarak tasarlanmalıydı bu cihaz o zaman.
Henüz 4 aylık cihazım ikinci kez şehirlerarası yolculuğa çıktı servise doğru. Şehir içi taşımadaki sarsıntıyla bile klavye arka ışığı gidebileceği söylenen bu cihazın başına, servis yolunda neler gelir bilemiyorum. Ürün kesinlikle ayıplı ürün kapsamındadır. Bu kez ürün yenisi ile değiştirilmediği takdirde, Tüketici Hakları mahkemesine başvuracağımı bildirmek isterim.

06 Aralık 2023 12:35 (Şikayetten 56 dakika sonra)
06 Aralık 2023 12:41

Sayın müşterimiz, Lenovo ürün ve hizmetleriyle ilgili deneyimlerinizi, görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Konuyla ilgili sizlere telefon yolu ile geri dönüş yapılmıştır. Lenovo’yu seçtiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. Saygılarımızla, Lenovo Türkiye

06 Aralık 2023 13:09

Satıcının da tespit ettiği ve servise yollama kararı verdiği sorunlu cihazımın, servise vardığında hiçbir sorunu olmadığı ve klavye arka ışığının da yandığı söylendi bana. Hiçbir işlem yapılmadığı, hiçbir sorun olmadığı söyleniyor. Asla inanmıyorum öncelikle, cihazın klavye arka ışığı günlerdir yanmıyordu servise yolladığımda. Hiçbir işlem yapılmadığı doğru olamaz. Sadece cihazın ayıplı ürün olduğunu kabul etmemek için verilmiş bir cevaptır bu. Asla kabul etmiyorum, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bildiriyorum.

08 Aralık 2023 13:54

11 Aralık 2023 14:00

Melike
29 Ocak 2024 17:25

Vedat
27 Aralık 2024 00:42

Canberk
25 Eylül 2023 11:09
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Kapsamındaki Üründe Haksız Kullanıcı Hatası İddiası Ve Teknik İnceleme Talebi

Kadir
24 Mayıs 2025 20:56
Berat sonuçtan hiç memnun değil

Lenovo Servisinde Garanti Kapsamı Sorunu Ve Uzun Bekleyiş

Berat