İSU Sayaç Arızası -memur Okuma Hatası

13 Kasım 2023 17:10

İSU 10126069 abone numaralı kullanıcıyım. 12.10.2023 tarihinde gelen faturam 2150 TL 63 M3 su kullanım olmuş. Hemen İSU şube müdürlüğüne gidip itiraz ettim. Ancak sayacımda kullanım olarak göründüğü için kaçak olabileceğini kontrol ettirmemi söylediler öncelikle. Eve 2 ayrı tesisatçı çağırıp kontrol ettirdim evin hiçbir yerinde kaçak olmadığı tespit edildi. Eve gelen her iki tesisatçı da sayaç arızalı olabileceğini söylediler. Çünkü tek başına yaşayan bir insanım, evime ortalama 8 M3 fatura gelirken her ay,63 M3 kullanım olması imkansızdı. İSU şube müdürlüğüne 16.10.2023 de tekrar gidip sayacımın arızalı olduğunu ve değişmesini istediğimi belirttim. Böyle durumlarda genelde kaçak olduğunu, sayacın bozuk olamayacağını, çalışanların kendi başından geçenlerle bir güzel dinledim. Ama evim 2. Katta aşağıdaki daireye bir sızıntı ya da 2 tesisatçı getirmeme rağmen bir kaçak tespit edilmediğini söyledim. Dilekçe aldılar 18.10.2023 de sayacımı değiştirdiler. 10.11.2023 tarihine kadar sayacımla ilgili tarafıma bir dönüş yapılmadı. 10.11.2023 tarihinde evime tekrar fatura geldi, tutar 1798 TL idi bir şok daha yaşadım. 691 TL si sayaç parası olarak faturama eklense de 29 M3 kullanım evde tek yaşayan benim için yine çok fazlaydı. Sayacı kontrol ettiğimde ise 5 M3 kullanım vardı. Yani eski bozuk sayaçtan kalan 24 M3 fatura eklenmiş diye düşünüp, sayacın bozuk olduğunu kendimizce ispatlamıştık. Biraz olsa içim rahatlamıştı. Ancak 13.11.2023 de İSU şube müdürlüğüne tekrar gidip durumu öğrenmek istediğimde, bana sayacın memur okuma hatası yüzünden yanlış girildiğini, eski bozuk sayaçla ilgisi olmadığı söylediler. Yıllardır doğru okuyan memurlar nasıl olduysa 5İ 28 olarak görüp okumuşlar, sayacımın değiştiği ilk faturada hem de. Aynı zamanda örendim ki sayacımın bozuk olmadığı tespit edilmiş ve bana bilgi verilmemişti o zamana kadar. Önüme evrak çıkarıp verdiler zaten biz de size gönderecektik dediler. Şimdi soruyorum tek başına yaşıyan bana her ay 8 M3 geçmeyen kullanımım varken, nasıl olur da 63 M3 kullanmış olabilirim. Evde kaçak tespit edilmemesine rağmen. Bütün cemleri açık bıraksam yine o kadar gelmez. Aylık kullanımımın 8 katı,8 ayda kullanacağım miktar bir ayda tarafıma kullandın diyorlar yani. Nasıl kullanabilirim evden 1 gün bile ayrılmadım, bir yerden sızıntı olsa fark ederdim. Şimdi benden hem sayaç parası hem de kullanmadığım tutarın ödemesini istiyorlar. Tek başına yaşayan emekli bir insanım bu yanlışın çözülmesini rica ediyorum.

14 Kasım 2023 09:06 (Şikayetten 15 saat sonra)

Merhaba, Bahse konu şikâyetiniz ilgili birimimize iletilmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetlerin şekillenmesinde siz değerli vatandaşlarımızın memnuniyeti esas tutulmaktadır. Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

27 Ekim 2024 03:09

27 Kasım 2023 14:30
Emir sonuçtan çok memnun

11 Ağustos 2024 21:22
"Problemim çözüldü, teşekkürler"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fahiş Su Faturası.!

03 Mart 2025 09:37