Bilal sonuçtan çok memnun

Kitaptakipcileri.com Kargo Firması Sorunu

26 Eylül 2023 14:14
Bilal'ın Teşekkür Mesajı
“Para iadem yapılmıştır. Teşekkürler...”

Kurum ilgili bir kurum haklarını yiyemem. Düşük verme sebebim ise aldığım kitap ve kargo ücreti 595 TL, fakat anlaşmalı oldukları kargo firması problemli olduğu için kendi imkanlarımla kitabı aldım geldim toplu taşıma kullandım gidiş geliş 60 TL sonra iade için tekrar gittim geldim yine 60 TL netice olarak kabaca 720 TL boşa gitti. Boşa gitti diyorum çünkü kargo firması kitabı çok kötü taşıdığı için kitap satıcıya darbe almış şekilde gitmiş bu konuda da satıcı olayı bana yıkarak iade mi yapmadı. Yani paramı alamadım. Burda ben kitabı bir kartona sarıp göndersem daha iyi olacaktı. Bunun farkındayım ama o an imkanım yoktu, parasıyla kargo firmasına gidince onlardan alıp Sarar gönderirim diye düşündüm ama onlarda da böyle bir imkan yokmuş öyle olunca lokasyon da ters olunca bir de kargo elemanı bir şey olmaz deyince o şekilde kitabı gönderdim. Burada parayı satıcının kargo firmasından talep etmesini beklerdim ama o direkt bana suç buldu. Çünkü kitabı sağlam koyduğuma dair resmi kargoyu iade ederken kargocu da çekmiştim. Kitabı iade etme sebebim ise kitabın baskı ve ciltlenmesini iyi olmaması idi hatta hatalar bile var diyebilirim. Satıcı kendisi bunu kabul etti. Bu durumdan dolayı başka iadeler aldığını da kabul etti. Esasında satıcının baskısı ve ciltlemesi iyi olmadığını bildiği ve fiyatı 550 TL olan bir kitabı bizleri hiç uyarmadan sattığı için sorun başladı. Çünkü uyarsa idi. Siparişi vermeyecektim. Bu ne kadar esnaflığa yakışır bilemiyorum. Sonuç olarak 595 liram yok oldu hatta diğer masraflarla 720 TL. Mağdur oldum.

26 Eylül 2023 17:38

Olayın daha açıklayıcı olması için bu eklemeyi yapmak istedim; Ben bu firmadan bir tane kitap sipariş ettim, kitap geldikten sonra kontrol ettim ki kitapta baskı hataları ve ciltleme sorunları bulunmakta idi. Bu durumu satıcıya bildirdim bana hak verdi sorunların olduğunu söyledi hatta bu yüzden iadeler aldığını da söyledi. Banada iade kodu oluşturdu ve kitabı gönderdim. Fakat kargo firmasının taşımaya özen göstermemesi sebebi ile kitap hasar almıştı. Satıcıda bu durumda kargo firmasına şikayette bulunup, kargocuya tutanak tutturup zararlarını temin etmelerini istemek yerine suçu bana yıkarak ürünün parasını bana iade etmedi, beni mağdur etti. Satıcı bu kitabın baskı ve ciltlenmesinde sorunlar, kalitesizlikler olmasını bilmesine rağmen satışını gerçekleştiriyor bu durumun etik olduğunu düşünmüyorum. Ücretimin iade edilmesini talep ediyorum.

26 Eylül 2023 19:56

Satıcı hızlı bir dönüş yaptı, para iadesinin yapıldığını belirtti kargo ücretini düşerek. Kargo ücretinin düşülmesi benim için problem değil buna şükür diyorum. Paranın hesaba yattığını teyit ettikten sonra gerekli güncellemeyi yapacağım. Satıcıya hızlı dönüşü için teşekkür ederim.

28 Eylül 2023 11:57

Kredi kartıma açık provizyon olarak dahi henüz ödeme düşmedi. Süreci takip ediyorum. Ödeme yapıldıktan sonra burada gerekli güncellemeyi yapacağım.

29 Eylül 2023 15:25

Kredi kartımda ödeme açık provizyon olarak gözükmekte. Para yatınca güncelleme yapacağım.

30 Eylül 2023 15:17

Para hesabıma yattı.

25 Kasım 2023 17:58

Para iadem yapılmıştır. Teşekkürler...

Ayse
Ayse

Acaba hangi kitabı almıştınız ben de bir kitap alacağım bu siteden aynı kitap mi diye merak ettim

19 Temmuz 2023 18:55

19 Ocak 2024 21:28