Ertuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Kia Rio V Kayışı Garanti Karmaşası

22 Kasım 2023 16:02

Kia Rio marka araç sahibiyim. Aralık 2022'de V kayışı parçalanmış ve yetkili servis tarafından garanti kapsamında değiştirilmişti. 11 ay sonra, Kasım 2023'te aracımın yine V kayışı parçalandı ve yetkili servise bırakıldı. Yapılan incelemeler neticesinde V kayışı gergisinin arızalı olduğu ve garanti kapsamında değiştirileceği bilgisi verildi. Ancak V kayışının garanti kapsamında olmadığı belirtilerek ücret talep edildi. Bu noktada cevap alamadığım soruları buradan tekrar sormak istiyorum: 1- Garanti kapsamında değiştirileceği belirtilen gerginin sebep olduğu V kayışı hasarı neden garanti kapsamına dahil edilmiyor? 2- Kasım 2022'de ortaya çıkan hasar onarımı sırasında sadece V kayışı değişimi yapıp gergi veya buna bağlı kısımların kontrolleri neden yapılmadı ve arızanın tekrar ortaya çıkması engellenmedi? 3- 1 yıl içinde hasarın tekrarı halinde sebep olan parçanın garanti değişimi yapılırken, bu sefer de V kayışı ile birlikte gerginin de ücreti mi talep edilecek? 4- Belirli kilometre ve periyotlarda değişimi yapılan standart bakım malzemesi olan V kayışı için 'parça bekliyoruz, 1 hafta içinde gelecek' cevabını müşteri memnuniyeti açısından markanıza yakıştırıyor musunuz? Özetle, Kia Rio'da kronik bir sorun olduğunu düşünüyorum ve arıza çıkardıkça 'şu parçayı değiştirelim belki kurtarır' düşüncesiyle deneme yanılma yöntemi kullanılarak sorunun çözülmeye çalışıldığını gözlemliyorum. Yetkili servisi geçtim, Kia Merkezini arayarak şikayet oluşturdum ancak 1 hafta içinde dönüş yapılacağı belirtildi. Memnuniyetsiz bir müşteri olarak Kia hakkında pişmanlık duyduğumu belirtmek istiyorum.

27 Kasım 2023 17:39

21.11.2022 tarihinde yetkili servise bıraktığım aracım basit bir v kayışı nedeniyle hala teslim edilemedi. Parçanın İstanbul ana depoya 29.11.2023 tarihinde geleceği söylendi. Ankara'da bulunduğumdan bir de parçanın Ankara'ya geliş süreci var tabi ki. 11 ay önce Garanti kapsamında değişen parça tekrar değişmesi gerektiği için stoklar bitti sanırım. Bu durum Kia'nın hem kronik sorunları olduğunu hem parça tedarik sıkıntısı çektiğini göstermektedir.

Basit bir v kayışı için yaklaşık 10 gün bekletildiğim bir durum söz konusu ise daha önemli ve spesifik bir parça ihtiyacı olduğunda bekleme süresi haftalar ile mi ifade edilir bilmiyorum.

Daha önce yazdığım şikayet üzerine Kia iletişim üzerinden hiçbir dönüş alamadım. Muhatap yok karşınızda. Buraya yazılan standart "dönüş yapılacaktır" mesajlarının hiçbir karşılığı yok. Ben çağrı merkezlerini aramama rağmen hiçbir bilgi alamıyorum. Karşınıza çıkan çalışanlar kayıt açıyorlar ve inceleniyor diyorlar. Defalarca aradım hiçbir bilgi yok aksine servis ile görüşün diyorlar.

11 Ay içerisinde 2. Defa v kayışı parçalandı ve garanti kapsamında olmadığı söylendi. Kayışın parçalanmasına sebep olan Kayış Gergi parçası garanti kapsamında değiştirilecek iken Kayış garanti kapsamına alınmıyor. Kayış beklendiği içinde İkame araç veremiyorlarmış. 11 ay önce ilk kayış değişiminde gerekli kontrolleri yapmadan hatalı Gergi ile yeni kayışı takıp gönderen ve 11 ay sonra Gergi hatalıymış denerek sorun gideriliyor ancak kayış için ücret talep ediliyor. Hem kayış ücreti talep ediliyor garantiye alınmadan, hem garantiye alınmadığı için ikame araç verilemeyerek sebep oldukları arızadan mağdur ediliyorum.

Kia müşteri memnuniyet odaklı değil Müşteri mağduriyet odaklı çalışan br firma olduğunu göstermiş oldu. Severek ve büyük sempati duyarak aldığım Kia markası bende hayal kırıklığı yarattı maalesef.

22 Kasım 2023 16:11 (Şikayetten 8 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başvuru kaydınız oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Başvurunuzla ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkilimiz sizinle en kısa sürede irtibata geçecektir. Saygılarımızla.

24 Kasım 2023 16:40

Hala dönüş yapılmadı. Buraya standart mesaj yazarak çözüm olmuyor

Kia Ceed Arızası Sonrası Yedek Araç Ve Parça Tedarikinde Mağduriyet

Ümit
08 Eylül 2025 12:04
Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Biter Bitmez Tekrarlayan Debriyaj Sorunu Şaşırtıyor

Yeşim
01 Ekim 2025 16:52
Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Araçta Akü Sorunu Ve Ekstra Ücret Şikayeti

Gürkan