Barış sonuçtan hiç memnun değil

Karma Mağazacılık Ürün Değişimi Yerine Yapılan Ücret İadesi

20 Kasım 2023 17:52

11.05.2023 tarihinde Karma Mağazacılık'a bağlı www.wrangler.com.tr sitesinden satın aldığım %100 Deri Haki Yüksek Kesim Fermuarlı Casual Ayakkabı W222790801 ürününün yırtıldığını fark edince firmayla bağlantıya geçtim ve garanti kapsamı içerisinde incelenmek üzere ürünü kendilerine göndermek istediğimi e-mail aracılığıyla kendilerine ilettim. Bu e-mail'de ücret iadesini kesinlikle kabul etmediğimi, ürünün aynısıyla değişimini ya da ürünün şu anki fiyatına tekabül eden hediye çeki talep ettiğimi belirttim. Ücret iadesi kabul etmiyor olmamın sebebi ise ürünün fiyatındaki fahiş değişiklik. Sadece 6 ay önce aldığım 639,90 TL'ye aldığım ürünün fiyatının ürünü garantiye gönderdiğim esnada 1449,99 TL olmuş olması. Ben sadece 6 ay kullanabildiğim ürünün aynısını istiyordum. Siteden kontrol ettiğimde de aynı ürünün aynı numara olarak stoklarında mevcut olduğunu tespit ettim. Yapılacak para iadesi ile aynı ürünü almamın imkanı yoktu. Bu taleplerimi hem kendilerine gönderdiğim e-mail'de hem de ürünün yanına fatura ile birlikte iliştirdiğim kağıtta belirttim. 16.11.2023 tarihinde ürünü kendilerine kargoladım. Ancak 20.11.2023 tarihinde gelen bir e-mail ile iademin kabul edildiği ve hesabıma 624.27 TL'lik bir iade ödemesi geçildiğini öğrendim. Kendilerine telefon aracılığıyla ulaşıp kabul etmediğimi özellikle belirttiğim ücret iadesinin geri çekilmesini ve ürünün aynısın tarafıma iade edilmesi gerektiğini ilettim. Mağazalardan yapılan fiziki alışverişlerde bunun mümkün olabileceğini ancak e-ticaret alışverişlerinde ürün iadesini bana ilettiler. Bu son derece mantıksız prosedürü kabul etmiyorum. Mağazadan alışveriş yapan tüketicinin ürün iadesine hakkı varsa, aynı şekilde para verip alışveriş yapan bir e-ticaret müşterisi olarak benim de ürün iadesine hakkım vardır. Olaya konu olan ürünün aynı model ve numara olarak teminini ya da ürünün şu anki değerine tekabül eden hediye çeki talep ediyorum.

karma-magazacilik-urun-degisimi-yerine-yapilan-ucret-iadesi-4.pdf
karma-magazacilik-urun-degisimi-yerine-yapilan-ucret-iadesi-3.pdf
Barış
Barış
21 Aralık 2023 17:48

Şikayetimin üzerinden 1 ay geçti ama hiçbir muhatap yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne savunma dahi göndermediler ki yarın itibariyle 1 aylık müddetleri doluyor. Çok yazık.

Betül
05 Kasım 2023 14:37
Occasion Satın Alınan Ürünün İadesinin Kabul Edilmemesi
occasion-satin-alinan-urunun-iadesinin-kabul-edilmemesi-2.pdf
occasion-satin-alinan-urunun-iadesinin-kabul-edilmemesi-1.pdf

03 Şubat 2024 14:47
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

16 Mart 2025 13:09
Kargo Teslim Edilmedi, Fiyat Artışıyla Karşılaştım
Reyhan sonuçtan hiç memnun değil

Reyhan
02 Aralık 2023 21:30