İstinye Üniversitesi Hastanesi Acil Çocuk Doktorunda Sorun Yaşama

07 Aralık 2023 13:04

4 Aralık pazar gecesi acil servise 3 aylık bebeğimizin yüksek ateşi için başvurduk. Acile girdiğimizde çocuğumuz yüksek ateşten kusmuş olduğunu, ateşten titrediğini belirttik. Dr. *** yönlendirdiler. Muayene ettikten sonra Ateş olmadığını söyledi. Kendi ateş ölçerimizin ölçtüğümüzde 38,5 çıkan ateş doktorun aletinde çıkmadı. Başka ateş ölçerle ölçmesini istediğimizde başka ateş ölçerim yok diye cevap verdi. Kan ve idrar tahlili isteyerek bizi gönderdi. Acil serviste kızım ateşten hala inliyor ve titriyordu. Acilde ölçmelerini istedim müdahale etmelerini rica ettim. Acil doktoru ***aradı. Biz 3 saat önce Calpol verdiğimizi söylediğimiz için başka müdahale edemeyiz dedi. Acil doktoru soğuk kompleks yapalım mı diye sordu. Çocuk doktoru reddetti. Kan ve idrarı alındıktan sonra evimize döndük. Nöbetçi eczacının önerisi ile fitil ile çocuğun ateşini düşürdük. Sabah saatlerinde kan sonucu çıktığında doktor bizi arayarak hiçbir şey yok temiz sizin aletiniz bozuk diyerek kapattı. Tüm gün ateş devam etti. İdrar sonucumuz daha çıkmamıştı, sonucu çıktığında lökosit 4 pozitif görünüyordu, müşteri hizmetlerini aradım doktordan kontrol randevusu istedim. Yüksek ateşin düşmediğini acil destek istediğimizi belirttim. ***Doktorun ne zaman geleceğini bilmediklerini, nöbetçi olup olmadığını görüntüleyemediklerini, acil dönüş için istek yaptıklarını bilgi alıp döneceklerini belirttiler. Başka bir çocuk doktorundan randevu istedim hepsinin dolu olduğunu yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ne *** doktorla ilgili bir geri dönüş yapıldı. Ne de başka bir çocuk doktorundan destek alamadık. Pazartesi günü çocuk doktoru ***götürmek mecburiyetinde kaldık. Yüksek ateşinin olduğunu testler isteği sonucu Covid sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateşin olduğu kesinleşti. İdrar tahlilinde de lökosit hastanenizdeki kadar yüksek çıkmadı. Şimdi hikayenin neresinden tutalım? Koskoca doktorun 3 aylık bebek ateşten inleyip titrerken ateşin olmadığını iddaa etmesine mi? Ateş ölçer alemimizin bozuk olmasını iddia etmesine mi? Nöbet sonrası sonuçlarımız çıktıktan sonra doktora ulaşamamamız mı? Neden test yaptırdık o zaman? Müşteri hizmetlerinin hastane doktorunun ne zaman geleceğini bilmemesini mi? Geri dönüş bile yapılmadı ki güya acil istekte bulundular. 10'dan fazla çocuk doktorunuz olmasına rağmen 1 tanesine yönlendiremediler çünkü bölüm telefonlarına bakmadı, tüm randevular dolu. Bu nasıl bir saçmalık? Hangisini şikayet edelim? Acil geri dönüş bekliyorum.

06 Aralık 2023 19:42

4 Aralık pazar gecesi acil servise 3 aylık bebeğimizin yüksek ateşi için başvurduk. Acile girdiğimizde çocuğumuz yüksek ateşten kusmuş olduğunu, ateşten titrediğini belirttik. Dr. Fatih kayaya yönlendirdiler. Muayene ettikten sonra Ateş olmadığını söyledi. Kendi ateş ölçer imizin ölçtüğümüzde 38,5 çıkan ateş doktorun aletinde çıkmadı. Başka ateş ölçerle ölçmesini istediğimizde başka ateş ölçerim yok diye cevap verdi. Kan ve idrar tahlili isteyerek bizi gönderdi. Acil serviste kızım ateşten hala inliyor ve titriyordu. Acilde ölçmelerini istedim müdahale etmelerini rica ettim. Acil doktoru Fatih kayayı aradı. Biz 3 saat önce Calpol verdiğimizi söylediğimiz için başka müdahale edemeyiz dedi. Acil doktoru soğuk kompleks yapalım mı diye sordu. Çocuk doktoru reddetti. Kan ve idrarı alındıktan sonra evimize döndük. Nöbetçi eczacının önerisi ile fitil ile çocuğun ateşini düşürdük. Sabah saatlerinde kan sonucu çıktığında doktor bizi arayarak hiçbir şey yok temiz sizin aletiniz bozuk diyerek kapattı. Tüm gün ateş devam etti. İdrar sonucumuz daha çıkmamıştı, sonucu çıktığında lökosit 4 pozitif görünüyordu, müşteri hizmetlerini aradım doktordan kontrol randevusu istedim. Yüksek ateşin düşmediğini acil destek istediğimizi belirttim. Fatih Doktorun ne zaman geleceğini bilmediklerini, nöbetçi olup olmadığını görüntüleyemediklerini, acil dönüş için istek yaptıklarını bilgi alıp döneceklerini belirttiler. Başka bir çocuk doktorundan randevu istedim hepsinin dolu olduğunu yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ne Fatih doktorla ilgili bir geri dönüş yapıldı. Ne de başka bir çocuk doktorundan destek alamadık. Pazartesi Dr. Vilda barlas a götürmek mecburiyetin kaldık. Yüksek ateşin olduğunu test isteği sonucu Covid sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateşin olduğu kesinleşti. İdrarda lökosit hastanenizdeki kadar yüksek çıkmadı. Şimdi hikayenin neresinden tutalım? Koskoca doktorun 3 aylık bebek ateşten inleyip titrerken ateşin olmadığını iddaa etmesine mi? Ateş ölçer imizin bozuk olmasını iddia etmesine mi? Nöbet sonrası sonuçlarımız çıktıktan sonra doktora ulaşamamamız mı? Müşteri hizmetlerinin hastane doktorunun ne zaman geleceğini bilmemesini mi? Geri dönüş bile yapılmadı ki güya talep oluşturuldu. 10dan fazla çocuk doktorunuz olmasına rağmen 1 tanesine yönlendiremediler çünkü bölüm telefonlarına bakmadı, tüm randevular dolu. Hangisini şikayet edelim? 3 aylık Bir çocuğun ateşinin olup olmadığını bir doktor nasıl anlayamaz, nasıl alternatif bir çözüm bulamaz? Acil dönüş bekliyorum.

08 Aralık 2023 12:17 (Şikayetten 23 saat sonra)

Şeyma sonuçtan çok memnun

14 Ocak 2024 01:52
Ugur sonuçtan hiç memnun değil

19 Aralık 2024 21:17
Hastanede Yetersiz Müdahale Ve Şaşırtıcı Ücret Talebi

04 Mayıs 2024 01:31
Liv Hospital 1 Yaşındaki 39 Buçuk Ateşle Olan Çocuğa Bu Kadar İlgisiz Olunamaz
Ebru sonuçtan hiç memnun değil

15 Aralık 2023 23:13

03 Ağustos 2024 13:42