İstanbul Onkoloji Hastanesi Ücret Ve Hizmet Kalitesizliği

14 Temmuz 2023 21:23

İstanbul onkoloji hastanesinde doktora randevu aldım. Mayıs 2023 tedavi oldum. 2200 TL (şu an 2700 TL) muayene ücreti ödedim. Muayene olup çıkarken sekreter çağırıp bir muayene ücreti kadar daha ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Şaşırdım ve nedenini sordum. Size tedavi planı yazıldığı için bu planlamaya da ücret alıyoruz dedi. Ben de "doktorlar reçete yazdığında ekstra ücret almıyor." dedim.

Ama sonunda ücreti verdim ve duruma bir anlam veremedim. İkincisi şu: kemoterapi planlaması yapıldı ve ilk kürü hastanede almak istedim. Kemoterapinin tek kürü, 1 ve 8. Gün şeklinde tamamlanan bir tedaviydi. Hem birinci gün için hem ikinci gün için 3600 TL ayrı ayrı ücretlenme yapılacağını söylediler. Yani bir kür 7200 TL. İnanılır gibi değil. Anlayacağınız. 4 kür tedavinin hastaneden sözde yatış gösterip toplam maliyeti 28 bin lirayı buluyor. Kan tahlilleri 2600 TL. Dikkat! Özel dış merkezlerde bu tedaviye ücret alınmıyor.

Üçüncüsü şu: verdiğiniz ücretin karşılığını alabiliyor musunuz? Cevabı, hayır... Ücret verip MR çektireceksiniz. Ama yorumlayan doktorlar acemice yorumlar yazıyor. Yazılan cümleler teknik bakımdan kusurlarla yüklü. Teknik bakımdan sıkıntılar yaşandığından yorum standart altı olmuştur vs. Açıklamalar yazıp duruluyor. "e nabız"dan görüntüleri götürüp başka bir doktora raporlattım ve sağlıklı bilgiyi başka bir hastanede aldım. Sonuç şu, bu hastane dışında yapacağız işlemler, hem daha kaliteli hem daha uygun ücretlerle yapmış olursunuz.

Ben şu an kemoterapi ve diğer tedavi tahlil vs şeyler dörtte bir ücretine başka özel hastanede yaptırıyorum. İstanbul onkoloji, bana 40 bin tedavi planlanması çıkarmıştı. Bense şu an o planlamayı doktor ücreti 21 günde bir 900 TL ile vererek kemoterapiyi de ücretsiz alıyorum.

Emeğimiz kutsaldır. Hele iletişim konusunda özellikle bıraktığınız kayıtlara gecikmeli dönülüyor ama çözümsüz dönüşler... MR ve görüntüleme ücretleri diğer özel hastanelerin 4 katı. Pet çekimi 11 bin MR 1350. Diğer özel hastaneler pet 4 bin MR 450 TL. Anlattıklarımın hepsi kanıtlanabilir bir durum. Tek bir onkoloji doktoru prof *** ***'ye bel bağlanmış. Hocanın hastalarını yakalayıp yolalım üzerine bir anlayış kurulmuş.

Nilüfer
Nilüfer

Uygun fiyatlı memnun kaldığınız hastaneyi paylaşırmısınız mahsuru yoksa

Ahmet
Ahmet

Hangi hastane bizde gelelim yeni gittiğin yer neresi

Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

02 Ekim 2023 10:19

Özel Sağlık Hastanesi | İzmir Tahlil Sonuçları İçin Dönüş Yapılmaması Ve Yetersiz İletişim

25 Nisan 2025 22:39