İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul 30 Yaş Üzeri Öğrenci Fahiş Zam

İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul 30 Yaş Üzeri Öğrenci Fahiş Zam
08 Ağustos 2024 17:06

Konu: İstanbul 30 yaş üzeri öğrenci

30 yaş üzeri öğrencilere fahiş bir zam yaptınız.

2019 yılında sivil AKBİL 110 TL iken öğrenci 60 TL idi. Sayın İ******* İBB seçimini kazanınca öğrenci aylık 40 TL'ye indirdi. Hatta bedava yapacağım iddiası vardı.

Zamanla fark o kadar büyüdü şu an 1570TL sivil. Ögrenci 282TL. Akıl almaz bir fark oluşturdunuz. Bu farkı kapatmadınız ve sonuçta insanlar öğrenci olmaya yöneldi. Bu hale getiren sizlersiniz şimdi de öğrenci olan insanları suçlayıp 30 yaş sınırı uyguluyorsunuz. Ayrıca öğrenci 200 biniş iken sivile 180 biniş veriyorsunuz. Bu farklar çok olduğu sürece insanları kaçak kullanıma da yönlendiriyorsunuz.

30 yaş üstü öğrencinin 282 TL lik aylık kartını 1413 TL'ye yükseltiniz. Yani 5 katı oldu yani Yüzde 400 zam yaptınız. İnsanlar sizlere oy verdikleri için mi bunu yaptınız.

Ayrıca bu 30 yaş nasıl belirlendi. Var mı yasal bir karşılığı merak ediyorum. Bir yandan 30 yaş üzeri öğrenciyi cezalandırırken diğer yandan 675 bin anneye anne kart verdik bedava bindiriyoruz diye övünüyorsunuz.

Kısacası sizde de adalet kavramı yok. Tam AKBİL kullanan ile 30 yaş üzeri öğrencilere yükleyin tüm yükü. Üzerinde düşünülmeden uygulama yapmaya devam edin. İnşallah birileri dava açarda bu saçma kararları iptal ettirir.

09 Ağustos 2024 12:04 (Şikayetten 18 saat sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-62000150043 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Değerli vatandaşımız, 1-62000150043 numaralı başvurunuz sonuçlanmıştır. Başvurunuzun sonucuna iletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Ercan
Ercan

Açıköğretim sistemi kaç yıldan beri var insanlar bu haktan faydalanırken hiç kimsenin aklına gelmeyen bu yönetimin aklına geldi çok uyanıklar değil mi? Şimdi soruyorum çiftçilere bedava fide ve tohum çocuklara bedava süt veriliyor annelere 4 yıl boyunca bedava kart veriliyor belki benim bilmediğim daha neler ücretsiz ama sadece öğrenci indiriminden faydalanan kişi 30 yaşını doldurdu diye cezalandırılıyor. Okumanın eğitimin yaşı olmaz ve verilmiş hakta geri alınamaz bir an önce bu yanlış düzeltilir umarım. Gerekirse Yargıya gidilip anayasanın temel hak ve ilkelerine ters bir durum olduğu bu yönetime hatırlatılmalı ve bu yasağın bitirilmesi çabucak sağlanmalıdır.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

29 Ağustos 2024 17:55
Sinan sonuçtan hiç memnun değil

15 Ağustos 2024 21:32
Funda sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2024 17:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri