Ayza sonuçtan hiç memnun değil

İnvisalign 2 Kez Hatalı Plak Üretimi ve Mağduriyeti

04 Ekim 2023 13:55

Kasım 2022'de toplamda 50 plaklık invisalign tedavime başladım. Plakların kullanım talimatlarını dikkatle takip etmeme rağmen 24. Plakta üretim hatasıyla karşılaştık. (Diğer tüm dişlerime tam oturan plak, asıl düzelmesi gereken dişime uymadı.)

Yeni ölçümler alarak tedaviyi tekrar planlamak zorunda kaldık ve siparişi verdik. Siparişin elimize ulaşması 1 ay sürdü. Ancak yeni gelen plaklar da hatalı üretilmişti ve alt dişlerime oturmadı. (26 plak sonra bitmesi gereken tedavim için toplam 34 adet plak gönderdiler, süreci uzatmaları yetmiyormuş gibi bir de üretim hatalı plak gönderdiler. Invisalign pişmanlıktır. Üstelik ileride başka bir sorunla karşılaşmayacağımın da hiçbir garantisi yok! Bu süreçten sonra nasıl bir sonuçla karşılaşacağım ve tedavi ne kadar sürecek hepsi muallak.

Plak üretiminde bu kadar ihmal varken tedavi sonuçlarına nasıl güvenebilirim? Bu kadar maliyetli bir tedavinin bu kesintiler nedeniyle güven kaybına yol açması ciddi bir başarısızlıktır.

Ayza
Ayza
26 Eylül 2024 16:13

Hiçbir çözüm üretilmedi, içerisinde hatalı plaklar olan 34 adetlik plak serisini de kullandım. Sonrasında arka dişlerimin oturmayışından dolayı tekrar ek plak ölçümü alındı. Yeni gelen plak sayısı 33 ve tedavi 1 sene daha uzadı. Max 1,5 - 2 sene süreceği söylenen plak tedavisi 3 seneye çıktı (Ki dişlerimde aşırı bir çapraşıklık yoktu sadece 1 adet köpek dişim biraz yukarıdaydı). İnvialign tedavisine başlamak isteyenler için özellikle yazmak istedim. Gerçekten tekrar tekrar düşünüp araştırın hem zaman kaybı hem mental sağlığınızı etkiliyor. Ben şu anki aklım olsa asla invisalign düşünmezdim tel ile 1,5 senede bitecek tedavi plak ile 3 sene sürüyor. Bunu geçtim plakları günde sadece 2 saat çıkarma hakkınız var, doğru dürüst beslenemiyorsunuz, ana öğünler dışında bir şeyler atıştırmak istediğinizde, diş ipi kullanımı diş ve plak temizliğini düşününce (10-15 dakika sürüyor) vazgeçip hiçbir şey yemiyorsunuz.

Study sonuçtan hiç memnun değil

Invisalign Diş Tedavisi Hüsranla Sonuçlandı!

10 Mart 2025 07:41
İzel sonuçtan hiç memnun değil

Diş Tedavisinde Beklenmedik Sorunlar Ve Hassasiyet

22 Mart 2025 10:08
Diş Tedavisinde Beklenmedik Sorunlar Ve Hassasiyet

Orthero Şeffaf Plak Tedavisi

06 Mayıs 2024 09:31
Sevgi sonuçtan hiç memnun değil

Sevgi
26 Ekim 2023 10:38