Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

Vize Sürecindeki Aksaklıklar Seyahatimizi Mahvetti

15 Ekim 2024 08:40

27.08.2024 tarihinde iData Altunizade ofisindeki randevumuza istinaden eşim ile birlikte pasaportlarımızı teslim ettik. Seyahat tarihimiz 15.10.2024 (bugün), saat 09:10 uçağıyla gidecektik. Daha önce iki kez İtalya'dan vize aldık, gerekli tüm evrakları teslim ettik, bankada yeterli para mal mülk, iyi maaşlı işler vs bunlarda sıkıntı yok. Vizenin çıkmaması gibi bir seçeneği hiç düşünmemiştik. Ancak geçen hafta iyice stres olmaya başladık çünkü uçuş yaklaşmasına rağmen hala pasaportlar konsoloslukta işlemde gözüküyordu. İData'yı arıyorum sistemde benim gördüğüm şeyden farklı bir şey söylemiyor. Konsolosluğu arıyorum açan yok, santral sizin muhatabınız iData buradan bilgi vermezler diyor, maillere cevap yok. Bizim muhatabımız iData ise, uçuş tarihine göre pasaportlar geliyor ise neden konsolosluğa uçuşu yaklaşanların bilgisini verip işlemi hızlandıramıyor? İşlem sürecine karışamıyoruz diyor o zaman neden aracı kurum olarak varsınız? Hiçbir vasfı, etkisi yok mu bu kurumun? Evrakları ben topluyorum, teslim ediyorum, sistemden kontrol edip ne aşamadayım görüyorum, pasaport şubeye gelince ben gidip alıyorum, iData komisyon almaktan başka ne işe yarıyor? Bir gün öncesine kadar bu şekilde bekledik, artık pasaportları almamız için son gündü eşim G********* şubeye gidip 5 saat bekledi pasaportların gelmesini! İnsanları o şekilde orada bekletip bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Sonuç olarak gelen pasaportlarda bizimkiler yoktu ve bugün başlayacak olan seyahatimiz yanmış oldu. Son güne bıraktıkları için, iptal etmediğimiz otel biletleri, uçak ve tren biletleri, külliyen zarar. Benim anlamadığım şey, kimsenin benim pasaportumu orada 50 gün tutmaya hakkı yok! Vize vermeyebilirler ülkelerinde bizi istemeyebilirler ki oraya para harcamaya gideceğiz turistik amaçla gidiyoruz, döneceğimize dair her türlü inandırıcı (! ) belgeyi sunuyoruz, vallahi döneceğiz diyen niyet mektupları yazıyoruz. Yine de inanmadınız mı vermeyin vizeyi red verin ama seyahatten önce bir cevap verin! Politik veya değil bilmiyorum ama olumsuz sonuç bile bu düştüğümüz durumdan iyidir. Kesinlikle iData İtalya pişmanlıktır, başka ülkelere başvurun. Maddi manevi hiçbir hakkımı helal etmiyorum!

profile profile profile

Yorumlar (21)

Dilruba

Aleyna hanim bir gelişme var mi? Benim seyahat tarihim geçen cumartesiydi geçmesine rağmen hala dönüş alamadım :(

Aleyna

14 ekimde iData'ya gittik ama gelmemişti pasaportumuz alamadık, tekrar gitmenin anlamı var mı bilmiyorum çünkü konsoloslukta değerlendirme aşamasında gözüküyor. Telefonla da ulaşmak imkansız biliyorsunuz, mail ile zorlayayım ben en iyisi. Sonuç ne sizin ne kadar vermişler?

Dilruba

Aleyna hanim bence mail at konsolosluğa ve ı dataya kendiniz gidiniz ancak öyle alabildim ben dun :(

Aleyna

Seyahat tarihimin üzerinden 10 gün geçti tam. Hala ses yok maalesef, karar veremedikleri ya da araştırdıkları nedir bu kadar anlamadım

Bahar
Bahar

Aleyna hanım pasaportunuz geldi mi acaba?

Hala gelmedi Bahar Hanım, bekliyoruz

Aleyna

Merhaba, Seyahat tarihim 14 Ekim ve benim pasaportum hala gelmedi. Maddi manevi zarar gördüm. Hala daha sonuç yok yardımcı olan biri yok. Artık sadece pasaportumun sağ salim elime ulaşmasını bekliyorum. Sizin pasaportunuz geldi mi gelişme var mı acaba?

Aleyna

Ya üzüldüm, daha önce almış mıydınız? Neye dayandırmışlar acaba?

Dilruba

Ya çok üzüldüm geçmiş olsun :( muhtemelen benimki de red ama ne zaman gönderecekler acaba 😞

Aleyna

Red geldi saçma sapan bir sebepten, tamamen konsolosluğun keyfine göre durumumuz belli oluyor.

Dilruba

Aleyna merhaba, olumlu sonuçlandı mı vizeniz?

Aleyna

Teşekkür ederim, evet bugün yarın gelecektir inşallah sizin pasaportunuzda:) ) )

Aleyna

Gözünüz Aydın, seyahat tarihimiz peş peşe belki bugün de bizimki gelir :)

Aleyna

Merhabalar, pasaportum kargoya verildi mesajı geldi:)

Maalesef gelmedi

Pasaportunuz geldi mi?

Aleyna

Aleyna hanım, pasaportunuz geldi mi acaba?

Aleyna

Maalesef bizim de seyahatimizin üzerinden iki gün geçmiş oldu hala haber yok, hala konsoloslukta işlemde gözüküyor. Bugün bir ara sistemde böyle bir pasaport tanımlı değil yazdı, eyvah pasaportu da kaybettiler dedim hemen idatayı aradım geçici bir sorun olabilir konsoloslukta işlemde yanıtını aldım.

Emine
Emine

Sizin gibi aynı mağduriyeti ben de yaşadım. Seyahat tarihim dündü. Bugün pasaportumu teslim aldım ve ne yazık ki 10. Maddeden ret aldım. Konsolosluğun ret için damga vurduğu tarih seyahat tarihim olan 14 Ekim. Şaka gibi. İtalya pişmanlık oldu benim için.

Aleyna

Gerçekten çok can sıkıcı, bir muhatap bulamamak, hiçbir şey soramamak, cevap alamamak, bu muamele insanı üzüyor. Size de çok geçmiş olsun ne diyeyim.

Nimet
Nimet

95 gündür vizeden haber bekliyoruz, seyahatimize az bir zaman kaldı sitelerindeki vize çıkma tarihlerine istinaden yanıltıcı bilgi verdikleri için Tüketici Mahkemelerine başvurun.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu

Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurusunda Geciken Pasaport Teslimatı Sorunu

Aslı