Vize Başvurusunda İletişim Sorunları Ve Mağduriyet

Büşra
18 Kasım 2024 08:54

İdata Antalya ofisinden 29.08.2024 tarihinde eşimle birlikte schengen vize başvurusunda bulunduk. Yaklaşık 3 ay olmasına rağmen herhangi bir dönüş yapılmadı. Maillere cevap verilmiyor, operatör her zaman meşgul çalıyor. Bu süreçte pasaportlarımız da konsoloslukta olduğu için kişisel planlarımız aksadı. Mağduriyetimiz için muhatap bulamıyoruz.

Yorumlar (6)

Abdullah
Abdullah

Merhaba, bende 15 ekimde verdim evrakları. Antalya dan Almanya için. Sizin de Almanya mı? Planlanan seyahat tarihiniz neydi? Tarihe göre inceledikleri yönünde bir algı var. Bir gelişme var mı? Başvuru numaranız kaç s35818xx

Sevde
Sevde

Merhaba annem ve babam 24.07.2024 tarihinde Ankara iData üzerinden schengen vize başvurusunda bulundular seyahat tarihimiz 19 Aralık randevu yoğunluğundan dolayı özellikle erken tarihte başvurduk ama yine de uzun bir bekleme süresi ve hala sonuçlanmadı. Konsolosluğa mail attım, seyahat tarihinden önce karar verilmek istenmediğinden seyahat tarihine kadar beklettiklerini kararın seyahat tarihine yetişecek şekilde bildirileceği şeklinde cevap verdiler. Öte yandan ben İstanbul'dan onlardan daha geç tarihte başvurdum aynı seyahat tarihi için, benimki ise 2 haftada hemen sonuçlandı. İstanbul ile Ankara arasında bile süreç işleyiş farkı var hiç anlamadım bu durumu.

Şikayeti Çözüldü

Şanslıymışsınız Sevde hanım. Umarım aileniz de alabilir. Genel olarak dönüşler uçuştan 1 gün önce. 2.5 aydır vize bekliyorum ve artık son 3 günüm :( vize son gün gelirse iki ayağımız bir pabuçta otel ayarlamaya çalışacağız.

Şikayeti Çözüldü

Yani umarım gelir vizelerimiz Elif hanım. Ben de rezervasyon iptalinden dolayı red alanlar olduğunu öğrendim ama diğer türlü de 7 günlük bir otel ücretini boş yere ödeme ihtimalimiz olduğu için iptal ettik. Burada sorun iData da değil aslında konsolosluk problem. Şu yaşadığımız belirsizlik reva olmamalı. Ola ki vizemi alabilirsem buradan size de bilgi veririm.

Şikayeti Çözüldü

Merhaba Büşra hanım, seyahat tarihiniz ne zamandı? Benim 11 Eylül başvuru tarihim. 21 inde uçuş var ve ufak bir bilgi dahi yok. Vize gelmez ise uçak biletlerimiz yanacak. Otel rezervasyonlarını da iptal ermek zorunda kaldık bir de oradan mağdur olmayalım diye. Bu yapılan çok büyük bir ayıp. İtalya konsolosluğunu kınıyorum. Red ise de red son gün kala vize vermek, red vermek nedir? Pasaportumuzun aylarca içeride kalması da cabası

Elif
Elif

Melike hanim benim de 22 kasımda Roma'ya ucusum. Otel rezervasyonunu ücretsiz iptal etmem için bugün son gün. Anladığım kadarıyla hep son gün ya da uçuş günü çıkıyor pasaportlar. En son vize randevusunda arkadaşımın oteli iptaldi ve o şekilde belgeleri vermişti, buna rağmen onay aldı ama iptalden dolayı çok fazla red alan okudum. Ben de çok kararsızım iptal edeyim mi etmeyeyim mi diye. Maddi olarak çok sıkıntıya sokuyor bizi iData

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

Schengen Vizesi İçin 10 Aydır Bekliyorum, Seyahat Planlarım Tehlikede

Nevzat