İData Ankara Konsolosluk AB Blue Card Gelmeyen Vize/Pasaport!

İmrane
08 Aralık 2023 03:31

Kızım için 23/10/23 tarihinde Ankara iData Şubesine AB Blue Card için evrak teslimi yaptık. Orada bizimle ilgilenen kadın en fazla 2 hafta sürer sonrasında elinize pasaportunuz ulaşır dedi aradan 44 gün geçti hala kızımın pasaportu gelmedi. Seyahat tarihi 26 Kasım'dı ve İş başlama tarihi 1 Aralık idi fakat şu an Vize/Pasaport elimizde olmadığı için kızım yıllık iznini kullanmak zorunda kaldı. Kızım İdata çalışanına evraklarını verirken bizimle ilgilenen çalışan kişi "İş beyanname" eksik, bir sorun olmaz mail olarak konsolosluğa iletin demişti. İlettik fakat bir geri dönüş alamadık, 27 Kasım'da Konsolosluktan mail geldi iş beyanı ve Vergi ile ilgili evrak eksik diye, biz de tekrar gönderdik ama bizden istenilen belgelerde iş yeri ile ilgili bir Vergi belgesi yoktu. Ekstradan iş yerinin bize gönderdiği "Gewerbe" yi ekledik iş beyannamenin yanına öyle Mail'i ilettik ama yine bir geri dönüş alamadık. 5,6 ve 7 Aralık'ta tekrar aynı maili ilettik ki geri dönüş alabiliriz belki diye ama maalesef yine bir geri dönüş yok. Kızım Manevi açıdan çok yıprandı biz de onunla birlikte çok yıprandık. İdata müşteri hizmetlerini aradığımızda bizlik bir şey yok Vize bölümünü arayın diyorlar fakat asla ulaşamıyoruz hat hep meşgul haftalardır 7/24 saat arıyoruz hat düşmüyor ve kimse açmıyor. Geri dönüşünüzü bekliyoruz, ilginiz için şimdiden teşekkür ederiz

Gulsen
Gulsen

Merhaba, sizden 4 gün önce bende aynı şekilde Ankara'dan mavi kart başvurusunda bulundum. Geri dönüş alabildiniz mi ve vizeniz çıktı mı?

Merhaba evrakları götürüp elden vermeyi denediniz mi?

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
22 Takipçi