Yeşim sonuçtan hiç memnun değil

Idata Almanya Ulusal Vizem Gelmedi

14 Eylül 2024 11:57

Merhaba, Köln Üniversitesi'ne master kabulü aldığım için Eylül ortasında gitmek amacıyla Almanya'ya ulusal vize almam gerekti. 19 Ağustos 2024 tarihinde gerekli tüm belgelerle birlikte IDATA'ya ulusal vize başvurusunda bulundum. Başvuru takibi yaptığımda başvurum konsolosluğa iletildi ve işlem süreci başladı olarak görünüyor. Başvurumda planlanan seyahat tarihi olarak 15 Eylül'ü belirttim ve seyahat düzenlemelerimi buna göre yaptım. Bugün 14 Eylül ve hala vizem gelmiş değil, zor durumdayım ve mağdur edildim. Bu nedenle seyahatime planlandığı gibi başlayabilmem için işlem sürecinin hızlandırılmasını rica ediyorum.
Başvuru takip numaram: 3544810

profile profile

Yorumlar (20)

Doğukan

Merhaba bir değişiklik var mı acaba

Simara

Merhabalar Yeşim Hanım, ben de aynı durumdayım ki ben 21 şubatta başvuru yaptım master için 8 aydır pasaportum içeride. 7 ekimde ise okulum açılacak hala vize bekliyorum. Sizde bir gelişme var mı?

Simara

Evet, erken başvurduğum için haziranda dosyama bakmaya başlayacaklarını söylediler. Ama dönüş yok maalesef

Yeşim

Bende de henüz bir gelişme yok bekliyorum maalesef

Yeşim

Merhaba, Sizin çok ekstrem bir durum gibi görünüyor. Konsoloslukla iletişime geçmeyi denediniz mi?

Bir gelişme var mı?

Kutay
Kutay

Merhaba Yeşim Hanım. 7 Ağustos tarihinde Almanya'da Erasmus için Ulusal Vizeye başvurdum. Kız arkadaşım da aynı tarihte başvurdu, onun pasaportu 28 Ağustosta teslim edilirken benimki hâlâ gelmedi. Komik olan şey ise okulumuz 14 Ekimde başlıyor ona vize başlangıç tarihi 14 Ekim olarak verilmiş. Bilmediğimiz bir ülkeye en az 2 hafta öncesinde gidip adapte olmamız gerekirken benim vizem tahminen okul açıldıktan sonra gelecek. Umarım sizin işiniz de en yakın zamanda çözülür.

Yeşim

Merhaba, üzgünüm sizin adınıza. Süreç nasıl yürütülüyor hiçbir fikrim yok biraz şans işi gibi gelmeye başladı bana. Eksiksiz aynı gün belge teslim edip apayrı zamanlarda vizesi çıkan çok duydum. Konsolosluktan maillerime de cevap alamıyorum iletişime geçebileceğimiz hiçbir yer yok sadece çaresizce bekliyoruz üzücü. Bir gelişme var mı acaba benim vizem hala gelmedi

Doğukan

Merhaba Yeşim hanım ben de aynı durumdayım master için 1 ağustosta Gayrettepe'den evrakları verdim 1 ekimde okulum başlayacak ortada pasaport yok. Büyük ihtimalle okula 1-2 gün kala yolluyorlar

Doğukan

Ne yazık ki hala beklemedeyim.

Yeşim

Merhaba, maalesef süreci anlayamıyorum. Benimki de hala gelmedi ekstra sağlık sigortasına para vermiştim erken giderim birazcık diye. Hala vizem gelmedi sizde bir gelişme var mı?

Yağmur

Merhaba yeşim hanım bir gelişme var mı acaba?

Yeşim

Maalesef hayır, bugün konsolosluğa gittim ve henüz işlemde deyip geri yolladılar, dilekçe yazmıştım yasak deyip dilekçemi de kabul etmediler :(

Mesut
Mesut

Başvurudan sonra 6-12 hafta arasında sonuçlanır.

Yeşim

Arkadaşlarımın 1 ayda veya 1 ayı birkaç gün geçtikten sonra sonuçlandı. Hatta başka bir arkadaşımın 2 haftada geldi vizesi. Hepsi master için başvurmuşlardı. Bu yazdığım tarih belgeleri teslim ettiğim tarih, kendileri bile ortalama 4 haftada öğrenci vizesi çıkıyor yazmışlardı.

Yağmur

Merhaba yeşim hanım, ben de aynı durumdayım. Seyahat başlangıç tarihim 16eylüldü ve belgelerimi 14 ağustosta teslim etmiştim. Bir gelişme olursa lütfen haberdar eder misiniz?

Yağmur

Merhaba yeşim hanım, maalesef bir gelişme yok

Yeşim

Çoğu arkadaşımın son gün gelmişti, siz de bir gelişme olursa yazar mısınız acaba? Umarım vizeniz bugün gelir :(

Fatima
Fatima

Biz de ulusal vize bekliyoruz research assistant olarak, devlet kutumda kontrakt da var her şey, randevu 21.08 de ve gecen gün email geldi saçma sapan evrak istediler ama hala bekliyoruz ve başlangıç tarih 9 Eylül, geçti bile ama bir gelişme yok, biz İstanbul'dan Gayrettepe iData şubesinde başvuru yaptık, siz hangi şehirde başvuru yaptınız?

Yeşim

Size de çok geçmiş olsun, ben de iData Gayrettepe ofisinden başvuru yaptım. Eksik evrakım olmadığına ve her şeyin tam olduğuna eminim ama hala bekliyorum. Eğer sizden ek belge talep edildiyse (arkadaşımın başına da gelmişti o da master için başvurmuştu) süreç 8 haftaya kadar uzayabilir diye biliyorum :(

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Almanya Vize Gecikmesi
21 Takipçi
Ulusal Vize Gecikmesi
1 Takipçi

Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

İData Ulusal Vize Sonucum Açıklanmadı Mağdurum

Muhammet
23 Eylül 2024 13:14

28 Eylül 2023 01:57
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

Eyüp
18 Kasım 2024 14:16