Ferit sonuçtan çok memnun

iData Almanya Ulusal Vize Başvurusu

21 Eylül 2024 00:25

18 Ocak 2024 tarihinde iData üzerinden Almanya Ulusal vize randevu talebim oldu. Üzerinden 36 hafta geçmesine rağmen geri dönüş olmadı. Hiçbir yere ulaşamıyoruz ne eşim ne de ben, bana kimse geri dönmüyor. Eşimde otomatik bir mesaj dönüyor. Bu geçen sürede sitede 3 ile 7 ay arası yazan randevu süresi 11.5 ay oldu. Randevu sistemi değişti. PNR numarasını her gün kontrol ediyorum ama atama belirlenmedi diyor. Eşim en azından ayda bir gelebilmek için (ben gidemediğim için) fazla çalışmak zorunda kalıyor ve gerçekten evli olmamıza rağmen artık çok fazla zorlanır olduk. Lütfen birisi bir bilgi versin, iData ya gidiyorum bizi ilgilendirmiyor, konsolosluk bilir diyor. Konsolosluk hiçbir şekilde cevap vermiyor. Lütfen birisi bir cevap vere bilir mi? Aldığımız randevu sırası için verilen PNR numarası geçerli mi? Bu kadar uzun sürmesi normal mı?

24 Ekim 2024 20:08

Merhaba Arkadaşlar. Benim gibi evlenip vize randevusu bekleyenler için bir zaman analizi olabilir diyerek cevap yazmak istedim. Vize randevu tarihim 314 gün yani 45 hafta sonra belli oldu. İData'nın Ulusal vize başvurusundan sorumlu olmadığını tabi ki biliyordum. Fakat Şikayetvar sitesini benim gibi bekleyenler için haberleşme olarak kullandım. Her şey için teşekkür ederim. Ailesine kavuşmak için bekleyenlere de sabırlık dilerim. Çok zor bir süreç iyi bilirim.

Yorumlar (9)

Mert

Merhaba, bir gelişme var mı?

Mert

Atamanız ne zaman yapıldı acaba? Ayrıca teşekkür ederim bilgilendirme için

Ferit

Merhaba Mert. Cevap geldi, cevabı ayrı bir mesaj olarak atıyorum. Herkesin haberi olsun.

Burak

Ankara konsolosluğuna bağlı arkadaşımın aile birleşimi 8-9 ayda gelmişti, geçen yıl Temmuz bu yıl Nisan arası gibi idi tarihler. Size yardımcı olabileceğim tek konu şu, İzmir ve İstanbul Ankara konsolosluğuna göre 3 ay geride kalıyor randevu sırası için. Şahsi olarak da 7 aydır iş arama vizesi bekliyorum. Hepimize sabırlar diliyorum.

Ferit

Merhaba Burak bey; Bilgi için çok teşekkür ederim. Biz bunları bilmiyorduk. Aslında Ekim ayında evlendik. A1 Almancam olmadığı için A1 belgesini aldıktan sonra yani Ocak ayında başvuru yaptık. Bu kadar uzun olacağını bilseydim. A1 almadan başvururdum. Cevap verseler şu kadar zamana olur diye Turist vizesine başvuracağım. En azından u. Vize olana kadar hafta sonları giderim de evimi döşerim. Eşyalar alınır, boya badana yapılır. Üniversiteden bir arkadaşım da sizin gibi 3 sene önce, 2 hafta da iş vizesi aldı (İstanbul), 6 ay kalmalı. B2 Almancası vardı. Şu an orada, inşallah sizin de işiniz olur. Hepimize Allah sabırlık versin.

Levin
Levin

Merhabalar, aile birleşim randevuları maalesef (sitelerindeki yazıda) ''en az 6 ay''dan ''en az 11 ay''a çekildi. Bende Ankara'dan beklemekteyim Ulusal vize aile birleşimi randevumu ama sitede en az 11 ay yazıyor ve olabildiğince bekleteceklerini düşünüyorum çünkü şu an öğrencileride ciddi anlamda mağdur ettiler. Önceliği onlara verecekler sanırım.

Hangi sitede yazıyor?

Burak

Merhabalar, hangi ile bağlısınız ve aile birleşimi başvurusu mu yaptınız?

Ferit

İzmir konsolosluğu, Aile birleşimi Ulusal başvuru.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Ulusal Vize Randevusu

iData Vize Randevu Sürecindeki Uzun Gecikme

Metincan
17 Ocak 2025 09:21
Şakir sonuçtan hiç memnun değil

Şakir
23 Ağustos 2023 19:29