Aynur sonuçtan çok memnun

iData Aile Birleşimi Atama Bekliyorum

05 Eylül 2024 17:00
Aynur'un Teşekkür Mesajı
“Teşekkür ederim”

Merhaba, 19.11.2023 tarihinde Ankara'dan iData'ya başvuru yaptım, halen atamam gerçekleşmedi. Daha ne kadar bekleyeceğim? Lütfen artık buna bir çözüm yolu bulun, lütfen yardımcı olun, sesimizi duyun artık, yeter bu kadar bekletilmez. İstanbul atamaları geç geliyordu, şimdi Ankara'da da durdu.

30 Ekim 2024 12:06

Teşekkür ederim

Yorumlar (13)

Mert
Mert

Merhaba, Aynur hanım bir gelişme var mı?

Evet Atamam geldi 25 ekimde 6 Kasım konsolosluk görüşmesi randevu

Çiğdem
Çiğdem

Merhaba benimde 24 kasim bekliyorum. Ekim ayinj bitirdiler Bu hafta Kasim ayı atamalri olur ins.

Aynur

Merhaba benim Atamam geldi 25 Ekimde. Konsolosluk görüşmesi 6 Kasim 22 kasıma kadar atamalar gerçekleşti sizinde yakındır gelir

Abdullah
Abdullah

Şu an için aile birleşiminde İstanbul için 12 ay, Ankara için 11 ay ve İzmir için 9 ay bekleme süreleri olduğunu biliyoruz. Telegram'da 6300 kişilik bir grubumuz bulunuyor, telegram içerisinde "Almanya Aile Birleşimi" yazarak aratabilirsiniz. Vize türünüze ve başvurduğunuz konsolosluğunuza göre en güncel tarihleri oradan takip edebilirsiniz.

Gül
Gül

Merhaba, acaba vize sonuçları için bir bilginiz var mı?

Şikayeti Çözüldü

Seyahat sigortası istenmedi. Dosyalarımı ben idatadan randevu aldığım gün hazırlamaya başlamıştım. Bazı dosyaların süresi geçti hatta. Dil sertifikamın da 1-2 ayı kalmıştı. Ben de dil kursu yaptığım hocama sordum. O da sıkıntı yaratmazlar dedi. Ayrıca benim dosyalarımdan bir tane eksik varmış. Onu bana mail yoluyla atmamı istediler. Eksik olunca taviz gösteriyorlar yani. Şöyle bir şey de var mesela ben randevu saatine 3 saat geç kalmıştım. Kocaeli'den İstanbul Avrupa yakasına aşırı trafik vardı. Ben dedi ki beni almazlar herhalde. Ama alıyorlarmış. Yeter ki gününde git yani. Bir de konsoloslukta bana hiç Almanca soru sormadılar aksine Türkçe sorulan soruyu bile yanlış cevapladım. O anki heyecan ve geç kalmış olduğum stresten dolayı. En önemli soruyu yanlış cevapladım bir de. Benim nikah tarihimi sordu ve aşırı alakasız bir tarih söyledim. Eşimin doğum tarihini de yanlış söyledim. Bunları o an fark etmedim ama dışarı çıkınca dank etti. Velhasıl kelam asla büyütülecek bir şey yokmuş. Sadece beklemek gerekiyor.

Bilal

Hocam sizden seyahat sigortası istendi mi? Ve diyelim ki 1 ay veya 2 ay süresi kalmış evrakınız var, sıkıntı çıkardılar mı " yenisini yollayın evrakların gitme sürecinde süresi biter" vb. Şeylerle karşılaştınız mı? Ve evraklarınızı verdikten sonra eşiniz ayrıca Almanya'dan randevu mu aldı yoksa onların yönlendirmesi ile mi verdiler randevuyu?

Tamer
Tamer

İstanbul 12.10.2023 is arama vize başvurusu hala bekliyoruz. Allah herkese sabir ve kolaylık versin.

Mersinli

Kimseye ne ulaşabiliyoruz ne bilgi alabiliyoruz bu kadar saçma bir durum olabilir mi? Boşu boşuna bekliyoruz hiçbir şey yapamıyoruz, kimse sesimizi duymuyor

Mersinli

İnsanları bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok, insan haklarına aykırı bir durum bu. Bir aile bu kadar uzun süre ayrı kalirmi? Yıpratmaya kimsenin hakkı yok bu süreç çok saçma ve manasız uzun

Şikayeti Çözüldü

Ankara'yı bilmiyorum fakat İstanbul'da iData'ya başvuru yaptığınız tarihten 10 ay sonra atama tarihi veriyorlar. Bir ay sonra da konsolosluğa gidip dosyaları teslim ediyorsun. Bütün evraklarınız tamamsa eğer 3 aya vizeniz pasaportunuzla beraber evinize teslim ediliyor. Toplamda 14 ay sürüyor. Benim vizem yeni çıktı 3 hafta sonra gidiyorum. Çok zor bir süreç, büyük bir sabır istiyor ama sonucunda her şey güzel olacaktır eminim.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData Aile Birleşimi Vizesi
9 Takipçi