Flora sonuçtan çok memnun

İçişleri Bakanlığı Görevini Yapmayan Muhtar

21 Şubat 2024 21:42

T. C. İçişleri Bakanlığı'na,

Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi'nde 3 yıldır ikamet etmekteyim. Bu süre zarfında muhtarı yalnızca iki kez görebildim. Muhtarlık, sadece perşembe günleri aile hekimi muayeneleri için açılıyor ve doktor hanım ayrıldıktan sonra kilitleniyor; diğer zamanlarda kapalı tutuluyor. Muhtar, muayene günleri dışında muhtarlık işleriyle ilgilenmiyor. Mahallemizdeki derelere herkesin lağımı akıtıyor ve bu durum sanki muhtarın sorumluluğunda değilmiş gibi, belediyenin işiymiş gibi gösteriliyor. Kış aylarında dere yataklarından geçen sular, her iki taraftaki toprağı alıp denize taşıyor ve bu durum, derelerin yanlarını genişletiyor. Kenarlarda ekili zeytin ağaçlarının kökleri açığa çıkıyor. Muhtara bu durum bildirildiğinde, sit alanı olduğu gerekçesiyle burada bir şey yapılamayacağını söylüyor. Muhtarlığın neden sürekli kapalı olduğu sorulduğunda ise herhangi bir zorunluluk olmadığını belirtiyor. Mahalle sakinlerinin yarısından fazlası muhtarın akrabası olduğu için, bizim gibi başka yerlerden gelip buraya yerleşen kişilere karşı hoş olmayan bir tutum sergileniyor. Hatta muhtarlık hizmetleriyle ilgili taleplerimiz olduğunda, 'Muhtarlık sizin için mi açılacak? ' gibi olumsuz yaklaşımlarla karşılaşıyorum. Bu sebeplerden ötürü muhtarlığa aday oldum. Biliyorum ki, bu durumda olanlar bana oy vermeyeceklerdir. Ancak yine de medeni cesaretimi ortaya koyarak aday olduğumu belirttim ve bu süreçte çok çirkin sözler işittim. Her şeye rağmen adayım ve şu anki muhtarımız N** Bey'den şikayetçiyim. Muhtarımızı akşamları Ahmetbeyli sahilinde alkol alırken görebiliyoruz, ancak muhtarlıkta bulmak mümkün olmuyor. Telefonla ulaşmaya çalıştığımda ise 'müsait değilim, sonra arayacağım' diyor ve geri dönüş yapmıyor. Dere yataklarına akan lağımlar, genişleyen dere yatağı ve sürekli kilitli kalan muhtarlık hizmetlerinin görevini yerine getirmeyen muhtar hakkında araştırma yapılmasını ve gereğinin yapılmasını saygılarımla talep ediyorum.

28 Mart 2024 18:34

T, c İçişleri Bakanlığına sonsuz teşekkürler ediyor. Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Flora cansın akyol

01 Nisan 2024 23:45

Daha önce size yazmış olduğum dilekçemden birkaç gün sonra sizden aldıkları emirle DSİ gelen mühendislerden bilgilendirildik ve hiç bilmediğimiz bizden gizli yapılan bir konuyu öğrendik. Bizler 10/15 hane mahalle sakini olarak kaymakamlığa derenin hidrolik su akışının sağlanması ve dere ıslah çalışmasının yapılması için dilekçe vermiştik. Meğer mahalle Muhtarımız n*** ç** bize yalan söylemiş. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çok geniş kapsamlı içinde dere ıslahının da bulunduğu çok büyük altyapı çalışmasına imza atıp onay vermemiş proje için devletten çıkan ödeneği geri çevirmiş 4 kez toplantıya özellikle aranarak gelmesinin çok önemli olduğu onaylaması gerektiği aksi halde Ahmetbeyli mahallesinin proje dışında kalacağı derenin ileride çok ciddi sorunlara sebep olup evlerde yasayanların hayatının risk altında kalacağı kendisine izah edildiği halde reddetmiş ve hiçbir toplantıya katılmamış olduğunu öğrendik. Oysaki bize defalarca dilekçe verdim ilgilenmiyorlar diyordu mahalle sakinlerinden hiç kimsenin bu projeden haberi yoktu çakaltepe mahallesine yapılmış bize niye gelmemiş diye merak konusuydu. Muhtarlık görevini kötüye kullanmış ve bu görevini ihlal etmiştir dere kenarlarında evleri olan bizlerin hayatını bilerek isteyerek risk etmiştir kendisinden şikayetçi olduğumu belirterek yaşadığım bu evim yıkılır ve ben bu evin yıkılma sebebiyle ölürsem bundan derenin ıslah projesini reddeden muhtar n*** ç*** sorumludur. Muhtarlık görevini kötüye kullanan ihlal eden. Bu konuyla ilgili dilekçemi yarın ilçe seçim müdürlüğüne vereceğimi belirterek Muhtar n*** ç*** in görevden alınarak cezalandırılmasını Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. Flora Cansın a***

25 Şubat 2024 22:50

İçişleri Bakanlığı Pursaklar Saray Osmangazi Muhtarlığı Sürekli Kapalı: Vatandaş Hizmete Ulaşamıyor

13 Mayıs 2025 11:21

İçişleri Bakanlığı Tarla Yolu