Hellotalk Uygulamasında Başıma Gelen

29 Temmuz 2024 09:56

Türkiye'de yaşıyorum. Bu telefon numaraları dil değişim programı aracılığıyla bana ulaştı ve arkadaş oldum. İngilizcemi geliştirmek için. Adını Gabriel Stefano olarak tanıttı. Türkiye'ye geleceğini söyledi ve önce bagajını göndermek istedi, ben de kişisel eşyalarını göndereceğini düşünerek tamam dedim. Daha sonra İngiltere'den bir numara beni arayıp sanki kargo firmasıymış gibi konuşarak bavulun gümrükte sıkıştığını söyledi. Neden gümrükte takıldığını sorduğumda bavuldaki değerli eşyalar ve paradan dolayı olduğunu söylediler. Bavulun sigortalanması gerektiğini söyleyerek benden para istediler. Bu yüzden arkadaşım olduğunu düşündüğüm kişiyle iletişime geçtim. Mağdur olmamak için para ödedim. Ama konu kapanmadı. Her gün bir takım bahanelerle sürekli benden para isteniyordu. Gabriel'e sorduğumda parayı ve annesinin değerli kolyesini çantaya koyduğunu söyledi, ben de ona inandım. Her seferinde gemi çalışanı olduğunu, yolculukta olduğu için bana ödeme yapamayacağını, ancak gemiden inince ödeyeceğini söyleyerek beni ikna etti. Her zaman aile destek beyanı ile paranın kişisel hesaplara aktarılmasını istediler. Sorunun çözüleceğini düşündüm. Çünkü gümrük konuları ve prosedürleri hakkında hiçbir bilgim yok. Lütfen herkes okusun.

Demet
Demet
29 Temmuz 2024 09:40

Tamamen duygularınıza oynayıp sizden para topluyor. Başka bir kişiye de aynısını yapmışlar. Kimse mağdur olsun istemiyorum benim gibi.

Telegram Yanıltıcı Görev Vaadiyle Kişisel Bilgiler Tehlikede

04 Mart 2025 12:19