Restoranda Haksız Ücretlendirme İddiası

19 Ekim 2024 23:11

Bugün Hamdi Restoran'da 2.051 TL tutarında bir hesap ödedim. Her yemekten %10 oranında hizmet bedeli alınmasının yanı sıra, üzerine %20 oranında ek bir servis ücreti yansıtılmıştır. Ayrıca, Tüketici Hakları'na aykırı bir şekilde, "kuver" adı altında küçücük bir zeytin tabağı için 80 TL tahsil edilmiştir. Tüketici Kanunu'na göre, müşterinin talebi olmaksızın masaya konulan kuver için ücret alınması yasaktır ve yine aynı kanun uyarınca servis bedeli tahsil edilmesi de hukuka aykırıdır. Bu sebeple, Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvuruda bulundum. İnsanların bu şekilde açıkça mağdur edilmesi son derece rahatsız edici ve kabul edilemez bir durumdur. Herkesin hakkını araması ve bu haksız şekilde alınan ücretlerin iadesi için gerekli başvuruları yapması gerektiğine inanıyorum.

20 Ekim 2024 08:58 (Şikayetten 9 saat sonra)
20 Ekim 2024 10:12

Öncelikle, KDV kalem olarak ayrı yazılmaz, fatura veya fişin alt kısmında belirtilmelidir. Elimde bulunan fişte, KDV'nin ayrı bir ücret olarak 200,63 TL tutarında yansıtıldığını görmekteyim. Ayrıca, "servis" adı altında %20 oranında ekstra bir ücret tahsil edilmiş ve bu tutar 186,50 TL olarak fişe yansıtılmıştır. Menünüze göre her sipariş edilen yemeğin içerisine %10 oranında hizmet bedeli eklediğinizi belirtiyorsunuz ve bu zaten fişte de yer almaktadır. Ancak, kuver adı altında, ister ekmek ister tatlı olsun, müşteri talep etmedikçe masaya getirilen ürünler için ücret talep edilemez. Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un "Sipariş Edilmeyen Mal veya Hizmetler" başlıklı 7. Maddesine göre: madde 7 – (1) Sipariş edilmeyen malların gönderilmesi ya da hizmetlerin sunulması durumunda, tüketiciye karşı herhangi bir hak ileri sürülemez. Bu hâllerde, tüketicinin sessiz kalması ya da mal veya hizmeti kullanmış olması, sözleşmenin kurulmasına yönelik kabul beyanı olarak yorumlanamaz. Tüketicinin malı geri göndermek veya muhafaza etmek gibi bir yükümlülüğü yoktur. Bu kanun çerçevesinde, tüketiciye sipariş edilmemiş mal veya hizmet sunulması durumunda, herhangi bir bedel talep edilmesi yasal değildir.

20 Ekim 2024 15:54
21 Ekim 2024 09:38

Fişte de görebileceğiniz üzere, toplam KDV tutarı olarak 200,56 TL eklenmiştir. Ayrıca, "servis" adı altında 186,50 TL daha eklenmiştir. Yemek ve meşrubat fiyatlandırmasına dair bir itirazım yoktur; itirazım yalnızca servis ve kuver ücretlerinedir. Servis ücretini KDV olarak belirtmeniz yanlıştır ve bu uygulama kabul edilemez. Bu iki tutarın iadesi konusunda olumlu bir dönüş yapmanız halinde, sizinle nasıl iletişime geçeceğim konusunda bilgi vermenizi rica ederim. Yardımcı olmanız durumunda memnuniyet duyarım.

21 Ekim 2024 10:10

Sayın misafirimiz Bize email adresinizi yazabilirseniz işlemleri daha hızlı ve çabuk yapabiliriz Saygılarımızla

21 Ekim 2024 15:46
22 Ekim 2024 17:39

Sayın misafirimiz muhasebe@ hamdi.com.tr adresinden email attık size

Tuncay sonuçtan hiç memnun değil

Adisyonda Gizli Kuver Ve Hatalı Hesaplama İle Fazla Tahsilat Şikayeti

01 Mayıs 2025 22:23
Adisyonda Gizli Kuver Ve Hatalı Hesaplama İle Fazla Tahsilat Şikayeti
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Hamdi Restaurant Restoran Mağduru Oldum

07 Haziran 2024 21:49
Dila sonuçtan hiç memnun değil

Sirkeci Lokantasında Alaycı Tavır Ve Haksız Servis Ücreti

01 Şubat 2025 17:48