Ezgi sonuçtan çok memnun

17 Kasım 2024 12:04

Trendyol üzerinden halı vitrini sitesinden 10 bin TL'lik ürün sipariş ettim, ürün elime kasım'ın 5'inde gecikmeden geldi. Sipariş halıyı kenarından açtım, tamamını açmadım, fotoğrafta da görebilirsiniz. Görseldeki üründen dokusu ve rengi tamamen farklıydı. Yaşadığım yerdeki mağazadan ürünü zaten görmüştüm, internette daha uygun olduğu için Trendyol'dan aldım.

Bildiğim bir halı olduğu için ürün elime ulaştığında yanlış ürün olduğunu anladım ve Trendyol'dan iade kodu oluşturdum, ürünün açtığım kısmını paketleyip tamamını tekrar bantlayıp ertesi günü kargoya teslim ettim. Ürün ayın 8'inde satıcının bulunduğu yerdeki Aras Kargo şubesine ulaştı. 2 gün dağıtıma çıktı fakat satıcının yeri kapalı olduğu saatlerde olduğu için teslim edilemedi.

Benim ürünüm kargo şubesinde tam 6 gün bekledi. Satıcı ürününü teslim almadı. Ben bu süreçte dağıtıma çıkıp teslim almayınca her gün Trendyol canlı desteği aradım, kargo şubesini bile aradım, ulaşamadım. Satıcıya yine uygulama üzerinden mesaj attım, iadeyi teslim alması için özel ölçülerde kesme halının iadesi olmaz dedi. Ben özel ölçü vermedim, satıcının bize sunmuş olduğu altta çıkan ölçü seçeneklerinden kendime uygun olanı seçip aldım.

Ürünün özelliklerinde 15 gün içinde iade edilebilir yazarken, ürünün açıklaması kısmına ki (tıklanarak girilen bir yer olduğu için dava durumunda tüketici haklarında alıcı lehine bir durum) ürün iadesi kabul edilemez yazmış. Trendyol sanırım satıcıya ulaştı ki satıcı sonunda ürünü teslim aldı. Ayın 14'ünde. Normalde Trendyol satıcıya 2 gün iade inceleme hakkı veriyormuş, kenarından açtığım ürünü satıcı iki gündür inceleyemedi, paramı iade etmiyor.

Trendyol'la iletişime geçtim, çözümcül yaklaşıyor fakat halı vitrini firması beni bu süreçte çok mağdur etti. Şikayetvar'a baktığımda daha önce de iade sürecinde bu sorunları yarattığını, hatta başka bir tüketicinin ürününü kargo hasarlı olduğunu iddia etmiş, sanırım benim ürünümü de 6 gün teslim almadan kargo firmasında bekletmesinin nedeni bu. Halı vitrini firmasıyla ilgili alışveriş deneyimim bu, ücret hala iade edilmedi.

17 Kasım 2024 13:17 (Şikayetten 1 saat sonra)
17 Kasım 2024 14:18
Halivitrini Yanlış Ürün Ve İade Sürecinde Mağduriyet

Söylediğiniz gibi satın alınan ürün, ürün başlığında yazan ürünün aynısı olsa yani gri renkli kreasyon biblos halı olsaydı iade etmezdim. Resimdeki halının özelliklerinde bir halı göndermediğiniz için iade ettim. Ürün ölçüsüne gelirsek ürünü satın almak için aşağıdaki ebatlardan birini seçtim ben sizin sunduğunuz ölçülerden bize uygun olanı seçip aldım. Orijinali 200x290 olan bir başlığın altında neden ölçü sunuyorsunuz. Resimden de anlaşılacağı üzere bana gönderdiğiniz ürün sadece gri renkli değil sarı gölgelendirmeleri vardı. Ben sizin rakip firmanız değilim neden konuyu saptırarak benim yalan söylediğimi iddia ediyorsunuz. Yeşil halının üstüne koyup rengi değişik göstermeye çalışmadım eklediğim fotoğraftan da görürsünüz gönderdiğiniz halıda sarı gölgeli renk mevcuttur. Ben yeşil renkli halı gönderdiğinizi iddia etmiyorum. Ben herhangi bir algı peşinde değilim. Suçlamanızı kabul etmiyorum. Sadece memnun kalmadığım bir ürünü iade edip paramı geri almak istiyorum. Sizin söylediğiniz gibi orijinal ürün satan tescilli bir firma müşteri memnuniyeti çerçevesinde çalışan firma müşterisini mağdur etmemelidir. Ben firmayı haksız yere suçlamıyorum yaşadığım mağduriyeti dile getiriyorum şikayetimin arkasındayım. Sadece müşteri memnuniyeti çerçevesinde çalıştığını iddia eden firma tarafından mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

18 Kasım 2024 17:32
18 Kasım 2024 18:23

Trendyol'un sayfasındaki ürün açıklaması bölümünde bulunan 15 gün ücretsiz iade hakkı koşulunu kullanarak iade ettiğim halının ücretinin iadesi tarafıma yapılmıştır.

18 Ekim 2023 16:07
Gökçe sonuçtan hiç memnun değil

15 Aralık 2023 08:30
Demet sonuçtan hiç memnun değil

Nox Halı Tarafıma Dönüş Yapılmıyor!

12 Haziran 2025 23:26

Oriente Home'dan Alışveriş Yapmanın Bedeli