Kenan sonuçtan hiç memnun değil

Gri Sigorta Mağdurlarının İade Bekleyişi!

02 Kasım 2024 19:50

Gri Sigorta şirketi 2023 yılı sonunda tasfiye edildi. Daha yeni kasko yaptırmıştık ve poliçeler iptal oldu. Başka bir sigorta firmasından yeniden kasko yaptırdık ve bir kez daha para ödedik. Gri Sigorta poliçe bedellerinin iade edileceği söylendi ancak kasko bedellerinin iadesi ile ilgili olarak hiçbir yerden bilgi alamıyoruz. Gri Sigorta'ya yazıyoruz, otomatik cevap geliyor, hep aynı hikaye. CİMER’e yazdık, tatmin edici bir cevap yok. Güvence Hesabı’na başvurun diyorlar, ancak Güvence Hesabı'nın internet sitesinde ne bir iletişim var ne de başvuru ekranı. Hiçbir yerden mağdur insanların mağduriyetlerinin ne zaman ve nasıl giderileceği hakkında bilgi alamıyoruz. Gri Sigorta mağdurlarının paraları ne zaman ödenecek? Basit bir soru.

İlyas

Şu an gri sigortanın devredildiği güvence hesabı poliçe iptal iade primlerinin sadece %19,5 oranını iade ediyor Ziraat Bankası üzerinden. Geri kalan %80,50 para nerede. Açıklamalara göre hasar ödemelerine gitmiş ve büyük çoğunluk hasar dosyası ödenmiş. Servisler ve eksperler paralarını almış. İyi de kardeşim bu gri sigorta el konmadan önce topladığı primlerin yüzde kaçını reasüre etmiş. Sigorta şirketleri topladıkları primlerinin çoğunluk oranını yerli ve yabancı reasürans şirketlerine riskini satar. Hasar olduğunda da reasüre ettiği oran kadar hasar ödemelerini reasürans şirketlerinden alır. Gri sigortanın reasürans şirketlerinden hasar alacağı olmalı ve poliçeler iptal edildiği için de riski biten poliçeler için reasürans şirketleri gri sigortaya iade yapmak zorunda. Ey devlet yetkilileri reasüran şirketlerinden gri sigortanın alacağı rakamı tahsil edin de kalan iade %80,50 yi vatandaşlara iade edin. Eğer %80,50 iptal iade primi iade edilmiyorsa bilin ki el konma bahanesi ile çalınmıştır.!

İlyas

Suç gri sigortada değil tek başına. Devlet cebinde 50 milyon tl olan iş adamlarına sigorta şirketi kurmasına izin verdi maksat ekonomi iyi görünsün ve iş adamları yeni yeni sektörlere yatırım yapıyor görüntüsü verdiler. Gri sigorta İzmir merkezli sigorta şirketi olup kurucu sahibi şirketin el konmasından bir yıl önce battığı andaki sahibine sattı şirketi. Zaten malı sorunları vardı. Ve yeni sahibi şirketi aldığı tarihten bir yıl sonrada devlet el koydu. Tarihler de manidar ve malı sorunları zaten bir yıl içinde çözemedi yeni sahibi de. TOBB sigorta acenteleri icra komitesi başkanı Levent Korkut el konduktan bir süre sonra Gri sigortanın yönetim kurulu başkanı ve sahibi Kazım Gökçe'nin kendisine ulaşarak bir takım belgeler verdiğini en önemli belgenin de el konmaya gerekçe gösterilen sermaye arttırımının aslında aylar önce temmuz ayında yapıldığını elindeki dekonttan gördüğünü basın toplantısında söyledi ama Levent korkut 'u da korkutarak susturdular.

Kenan
Kenan

Demek ki ülkede hiçbir kurum ve kuruluşa güvenemeyeceğiz

Pınar sonuçtan hiç memnun değil

15 Ocak 2024 16:06

15 Aralık 2023 11:06