Gelir İdaresi Başkanlığı Ödediğim Halde Ödenmemiş Gözüken Trafik Cezası

14 Kasım 2023 20:0038.335

08.08.2023 tarihinde 09***155 plakalı aracımla trafik cezası aldım. Aldığım cezayı 22.08.2023 tarihinde mobil bankacılık aracılığıyla ödedim. E-devlete baktığımda, trafik cezasının hâlâ güncel olarak göründüğünü fark ettim. Yanlışlık olduğunu varsayarak Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ve İnteraktif Vergi Dairesi'nden (İVD) sorgulama yaptım; ancak trafik cezası borcunun hâlâ gözüktüğünü gördüm. Banka hesap hareketlerimi kontrol ettiğimde, ödemenin yapılması gereken Güzelhisar Vergi Dairesi yerine yanlışlıkla Alaybey Vergi Dairesi'ne, yani Şehit Ceran Güneş Manisa Vergi Dairesi'ne yapıldığını fark ettim. Vergi dairesine ait ne bir ulaşılabilir telefon numarası ne de bir e-posta adresi bulabildim. Cezayı tekrar ödedim ve yanlış ödenen cezanın tarafıma iadesini talep ediyorum.

14 Kasım 2023 22:46

Bugün ödediğim dekont bu şekilde şimdi ceza doğru plaka üzerinden doğru şekilde ödenmiştir yanlış olan ödemeyi alaybeyi (Manisa) vergi dairesinin iade etmesini talep ediyorum

Yorumlar(5)

24 Haziran 2024 22:43

Hocam ben ivd.gib.gov.tr den yaptım ve kendi vergi daireme ödeme yapılmış olduğu halde seninle aynı durumdayım. İnternetten kontrol ediyorum hala ödenmemiş görünüyor. Kredi kartıyla yaptığım için dekont da alamıyorum.

29 Ocak 2024 14:00

Ne oldu sonuç beyefendi? Ben dilekçe yazdım vergi dairesine sonuç bekliyorum bugün yazdım

8 Ocak 2024 10:26

Merhaba geri ödemeyi alabildiniz mi?

Çifte Ceza Ödemesi Ve İade Sorunu

27.08.2023 tarihinde havaalanında arabama ceza yazıldı. Bir hafta sonra cezayı ödedim, e-Devlet'ten görünüyordu. Gelir İ...

1 Destek2 Yorum

Gelir İdaresi Başkanlığı E-Arşiv Portalı Kimlik Doğrulama Hatası

Gelir İdaresiBaşkanlığı E-Arşiv Portalı Kimlik Doğrulama Hatası

Fuat
Gelir İdaresi Başkanlığı Girişte Yaşanan Sorun!

Gelir İdaresiBaşkanlığı Girişte Yaşanan Sorun!

İlkay
Gelir İdaresi Başkanlığı Ödenmiş Trafik Cezası!

Gelir İdaresiBaşkanlığı Ödenmiş Trafik Cezası!

Nuri
Gelir İdaresi Başkanlığı GİB E-Arşiv Giriş Hatası