25 Mart 2024 16:06

Aralık 2023'te 3.000 küsur TL olan ehliyet harcımı yatırdım. Ancak bana o ay içerisinde randevu verilmedi. 2024 Ocak ayında randevu alıp Nüfus Müdürlüğü'ne gittiğimde, bana zam farkını yatırmam gerektiği söylendi. Her ne kadar mantıksız bir durum olsa da kabul ettim. İşin daha da mantıksız kısmı, sadece zam farkının yatırılmıyor olması. Önce vergi dairesinden yatırdığınız tutarı çekmeniz, daha sonra üzerine zam farkını ekleyip tekrar 5.000 küsur TL olarak yatırmanız gerektiği söyleniyor. Uygulama üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) gerekli dilekçeleri 11 Mart'ta oluşturmama rağmen, 2 haftadır tarafıma para iadesi yapılmadı. Yani son 4 ayda ehliyetimi alabilmek için 8-9.000 TL para yatırdım. Bu durum oldukça mantıksız. Eğer konu dosyamın yanması olsaydı, 2 yılı 1 gün geçse 'yapacak bir şeyimiz yok' denirdi.

Hasan
Hasan

Durumu nasıl çözdün acaba aynı durumu ben de yaşıyorum?

Ruçhan
Ruçhan

Benim merak ettiğim şey şu: Şimdi siz 3000 TL yatırmıştınız geçmiş yıllarda onu şimdi kullanamıyorsunuz güncel değere göre para yatırmış olmamanız lazım. Peki o paranın iadesini talep etseniz acaba "siz yatırdığınız zaman paranız değerliydi; 3000 değil biz size 6000 yani güncel değeri üzerinden iade yapacağız" diyorlar mıdır ki? Hiç sanmam

05 Ocak 2024 19:04

02 Ocak 2024 14:15