Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2024 14:45

Öncelikle yaşanan sorun nedeniyle kendimi hatalı görüyorum. GameSatış sitesi üzerindeki bir satıcıdan garanti ve teminatına güvenerek bir oyun hesabı satın aldım. Oyun hesabı, yaklaşık iki hafta sonra tahmin ediyorum ki hesap kurtarma yöntemi kullanılarak geri alındı. Satın alırken hesap bana verildiği için işlemi onaylamıştım. Satıcıyla ise o günden beri iletişim kurulamıyor. Çevrim içi olmasına rağmen mesajlarıma dönüş yapmıyor. İlgili durumu GameSatış sitesi destek birimine ilettim ancak satıcı ile ilgili işlem yapmayacaklarını çünkü kanıt gerektiğini söylüyorlar. Tabii ki adamın bilgisayarına veya telefonuna erişimim olmadığı için kanıt bulabileceğim bir durum değil. Ancak siber suçlar gibi ekipler kanıt bulabilir bu duruma. Ben ise ısrarla paramın peşinde değilim, sadece bu satıcı ileride başkasına zarar vermesin diye destek ekibine ne yapacaksınız, yaptırımınız nedir diye sorduğumda hâlâ kanıt demeye devam ediyorlar. Kendilerine gereken tek kanıt, bir satıcının bana verdiği garantinin/teminatın yerine gelmemiş olmasıdır. Hesabın nereye gittiği, kimin aldığı ise başka bir konudur. Satıcı verdiği malın arkasında durmak zorundadır, duramamışsa kusurludur ve cezasız bırakılamaz. Dolayısıyla bu konuda işlem yapmayan GameSatış sitesinden şikayetçiyim.

16 Kasım 2024 23:33 (Şikayetten 1 gün sonra)
16 Kasım 2024 23:51

Çözüm adına atabileceğiniz bir adım söyleyeyim, Clash of Clans gibi hesap satışı işlemlerinde onay süresini 3 hafta yaparak birçok mağduriyeti çözebilirsiniz. Buyurun insanların mağdur olmaması için adım attığınızı gösterin. İlgili kişiden zaten kanunen şikayetçi olacağım. Ancak siz gelecekte mağdur olacak kişileri düşünüyor musunuz? Hiçbir adım atmadığınıza göre hayır. Bu da sizin güvenilmez bir site olduğunuzu gösteriyor.

Fikriye
Fikriye

Aynı olayı bir çok kişi gibi bizde yaşadık maalesef. Hesabı satın aldıktan sonra yaklaşık 3 saat içinde satıcı hesabı geri aldı, hesap maili ve şifresi değiştirildi ve artık hesaba hiçbir şekilde erişemiyorum. Yani ürünü tam anlamıyla teslim alamadan, satıcı hesabı geri çalmış oldu. Satıcıya ulaşmaya çalıştım ancak herhangi bir cevap vermiyor. GameSatış canlı desteğe ise mesai saatleri dışında olduğum için ulaşamıyorum, bu nedenle şu ana kadar platform üzerinden bir çözüm de sağlanamadı. Bu aşamadan sonra hesabı kesinlikle istemiyorum. Kredi kartımdan çekilen 2.500 TL’nin tarafıma acilen iadesini talep ediyorum. Ayrıca bu şekilde satış yapan satıcıların GameSatış bünyesinde barındırılmamasını, ilgili satıcıya yaptırım uygulanmasını ve mağduriyetimin acilen giderilmesini istiyorum. Aksi durumda hem satıcı hem de GameSatış hakkında yasal haklarımı kullanacağımı ve konuyu mahkemeye taşıyacağımı bildiriyorum.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2024 23:25
GameSatış'ta Hesap Güvenliği Sorunu!
Kerem sonuçtan hiç memnun değil

Satın Aldığım Steam Hesabı Geri Alındı, GameSatış Mağduriyetimi Çözmüyor

21 Eylül 2025 02:59