Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar

Sıfır Araçta Bitmeyen Sorunlar
22 Aralık 2024 19:2561.691
Serkan'ın Teşekkür Mesajı
Teşekkürler Ford Otosan değişimimi gerçekleştirdiler özellikle Ford Otosan da Ö**** Hanım a ve Edirne Ford Tuzcular çalışanlarına ayrıca teşekkür ederim

4 Eylül 2024 tarihinde Edirne Tuzcular'dan 2024 Kuga Titanium sıfır aracımı teslim aldım. Daha aldığım gün, aracı satıştaki arkadaştan anahtarı teslim aldığımda '12V düşük akü' uyarısı aldım. Arkadaşa söylediğimde 'Biraz gezdiğinizde düzelecek,' dedi. Yaklaşık 80-90 km yol yapmama rağmen uyarı devam etti. Ertesi sabah servise götürdüm; daha aracı aldığım 15 saat olmasına rağmen servisteki arkadaş 'Aküyü kafama göre değiştiremem, yolda kalmanız falan lazım,' gibi akla hayale sığmayan cümleler kurunca 'eyvah' dedim, daha o zaman hata yaptığımı anladım. Yaklaşık 2 saat sonra 'Akü sağlammış, temassızlık varmış,' gibi cümleler (tabii yedim mi yemedim) neyse aracı teslim aldım. Keşke sadece bir 'akü düşük' uyarısı ile kalsaymış, o sorun değilmiş yani. Daha sonra Ekim ayında 'motor arızası, servise götürün' yazısı çıktı. Götürdük, yaklaşık 3 saatlik işlemden sonra güncelleme gerekiyormuş. Sorun yok (yine yersen) onu da hadi neyse dedim ama artık bugün başıma gelen kronik motor suyu ısınması (zaten kronik bu olay bence Ford daha fazla müşteri kaybetmeden bu araçları geri toplamalı fazla duyulmadan) uyarısı olayın noktası oldu. Daha 1500 km'de olan hesapta sıfır araçta maşallah daha başımıza neler gelebilir, nerede yolda kalırım, araba nerede tutuşur vs. düşüncelerini ve korkularını yaşamamak için yarın para iadesi isteyeceğim. Uğraşmayalım diye 2 milyon verip sıfır araç alıyoruz. Daha 3 ay 1500 km'de yaşadıklarım tuhaf. Artık para iademi yapmazlarsa imkanımız doğrultusunda eski bir araba alıp mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Ben kesinlikle onarım ve değişimi kabul etmiyorum. Ford'un bu büyük kusurlarının arkasından bir daha kusur yapmayıp bizler gibi aynı sorunları yaşayan bazı arkadaşlara para iadesi yaptıkları gibi Yargıtay kararlarında gözüktüğü üzere kanuni hakkımı kullanarak para iademi talep ediyorum.

24 Ocak 2025 19:01

Ford pişmanlıktır. Benden size tavsiye almayınaldırmayın başınıza dert açmayın. Edirne Ford Tuzcular dan sıfır olarak almış olduğum Kuga Titanium aracımın aldığım günden beri dertleri bitmedi. Araç 1500 km. Ye gelene kadar tam 4 kez arıza verdi. Daha ilk gün 1 gün dolmadan bile akü düşük uyarısı aldım ilk günün 3 4 saatini serviste geçirdim. Muhtemelen şarjlayıp verdiler. Arkasından 1 ay sonra motor arıza lambası yaktı tekrar servise yaklaşık 3 saat bekledik aracı teslim edip güncelleme gerekiyormuş bir şey yok cevabı. Daha sonra 1500km. De kronik olan motor suyu sıcak uyarısı ile otobanda yolda kaldım. Aracı servise getirdik. İade ya da değişim talebimi ilettim sözlü olarak servisteki arkadaşlar en doğal hakkınız ama bir kereye mahsus sıvı değişimi yapalım eliniz daha güçlü olur zaten değişim ya da iade talebinizi Ford Otosan a yapmanız lazım gibi cümleler kurdular. Bizde koskoca Ford markasına güvendik eyvallah dedik tabi bu süreçte Ford Otosan ile devamlı görüştüm hep yanınızdayız yardımcı olacağız özür dileriz haklısınız gibi klasik cümlelerle destek verdiler hesapta 2 gün sonra aracı teslim aldım üstüne 8 10 gün geçti geçmedi ön taraftan bir lokurtu sesi kaputu bir açtım su seviyesi minimumum altında haydi bir daha servise yine Ford Otosan a telefon bu sefer ciddi olarak para iadesi ya da ayıplı olduğu için yenisi ile iade sürecini başlattık. 21 ocakta Ford Otosan dan talebime cevap mühendis beyler bakmadan karar vermiş araç sağlammış koca bir hava gazı Anlayacağınız zaten aralık ayında paylaşım yapmıştım şikayet var üzerinden hala duruyor artık yasal süreci başlatıyorum artık 2 3 sene uğraşacağız herhalde. Biraz kısa kestim aslında daha çok detayları ve ukalatavırlarda var sakınamasakın almayınaldırmayın Ford hem ayıplı mal satıyor kronik problemleri olan hem de kesinlikle malının arkasında durmuyor 2 milyon para ver daha 2000 km. Olmayan araçla bunun zaten en az 500 km. Si serviste geçti habire yollarda kal. Paramı son kuruşuna kadar helal etmiyorum yazıklar olsun gidin 200 bin liraya araç alın emin olun bu kadar sanayiye gitmezsiniz ben bu saatten sonra mahkeme kararına kadar öyle yapacağım büyük ihtimal yolda kalmam 2 milyon verdik neredeyse ayıp be Armut ağacından toplamıyoruz parayı Ford bey

26 Aralık 2024 08:31 (Şikayetten 3 gün sonra)

Değerli Müşterimiz; Öncelikle Ford’u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bildiriminiz tarafımıza ulaşmıştır. Ford Otosan Çözüm Merkezi temsilcimiz sizinle en hızlı şekilde irtibata geçecektir. Görüş ve önerilerini bizimle paylaşan tüm müşterilerimize markamıza duyduğu güven için teşekkür ederiz. Saygılarımızla Ford Otomotiv San. A.Ş. Müşteri İlişkileri

30 Aralık 2024 14:43

Ford Otosan dan hala ne bir arama ne de iade taleplerime bir cevap alamadım yaklaşık 1 hafta oldu maalesef ama söyleyenler doğru söylüyormuş Ford pişmanlıkmış elimdeki bütün video resim ve belgelerle kanuni yollardan hakkımızı arayacağız artık

6 Ocak 2025 23:57

Ford tarafından hala talebime cevap alamadım maalesef en kısa sürede iletişime geçeceklerdi sözde para iadesi ya da sorunsuz sıfır araç ile değişim talebimi tekrar iletiyorum inşallah cevap alırım

13 Temmuz 2025 19:11

Yorumlar(9)

Erol
2 Nisan 2025 11:32

Ford Courier delux bazen ekran açılmıyor bazen müzik sistemi hiç çalışmıyor bazen park halinde kilitliyken stop ışığı açılıyor sürgülü kapı düzgün kapanamıyor keşke bunlara çaere bulamıyorlar toplatsalar baride kurtulsak

Ekrem
25 Şubat 2025 18:33

Bende ayıpsız misli ile değişim için servise bıraktım aracı daha Kuga mi tövbeler tövbesi

Ekrem
24 Şubat 2025 23:32

Antifriz ile çözülecek bir şey değil bu ben bu defa yine yolda kaldım. Servise yine gittik kesinlikle silindir kapağı değişmesi gerekiyor yine verirse motor değişecekmiş

7 Şubat 2025 20:50

Sorununuz giderildi mi?

7 Şubat 2025 00:46

Merhaba Serkan bey, öncelikle geçmiş olsun. Bir kez daha soğutma sıvısı ile ilgili sıkıntı yaşadınız mı? Yoksa su değişince Sorun çözüldü mü acaba?

4 Ocak 2025 17:35

Merhaba, akü ile ilgili yaşadığınız aynı sorunu dun sıfır aldığım Ford Kuga aracımda yaşadım. Şarj edelim vs gibi akla hayale sığmayan çözümlerle geldiler. Sizin araçla ilgili bir gelişme oldu mu?

Yasin
Şikayeti Çözüldü
27 Aralık 2024 18:12

Merhaba, ben de sizinle aynı sorunu yaşadım. Aracı aldıktan bir gün sonra araç yolda kaldı. Değişim talep ettim. Aracım serviste. İkame araç bekliyorum onu da hala vermediler. Sizin süreciniz ne durumda acaba bilgi verebilir misiniz

Sürekli Akü Arızası Ve Çözülmeyen Sorun Nedeniyle Mağduriyet

22 Ağustos 2025 16:5111.373

2023 Kasım ayında Manisa Ford Çetaş'tan aldığım 45 SY 309 plakalı Kuga aracım, 1 ay sonra sabah çalıştırırken 'Enerji ta...

2 Destek3 Yorum

4 Ocak 2025 15:3717.712

03.01.2025 tarihinde İzmir Çetaş Ford bayisinden sıfır Ford Kuga aldım. Araç teslimatında 12V düşük akü uyarısı veriyord...

2 Destek3 Yorum

20 Mart 2025 16:4117.482

2024 yılı haziran ayında Ford Focus 1.5 Eco Blue Titanium Stil marka araç aldım. Almaz olaydım. Aracım 11.000 km de. 500...

1 Destek1 Yorum

Tümünü Gör
Ford Courier Aracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Ford CourierAracımla İlgili Sağ Ön Lastik Basınç Sorunu!

Fatih
Ford Transport Aldık Pişmanız!

Ford TransportAldık Pişmanız!

Fuat