Mevlüt sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea 1.4 Kronik Klima Uğultu Sesi

02 Temmuz 2024 09:23

2023 yılında ikinci el aldığım 1.4 Urban Plus Egea HB kullanıcısıyım. Bakımlarının tam olması için 2023 yılında Otokoç Beylikdüzü ve bu sene de Yakup Oto Kağıthane servislerinde aracımın bakımlarını yaptırdım. Klimadan gelen uğultu sesi ile ilgili şikayetim var ve bu şikayeti her iki yetkili servise ilettim. Yaz aylarında klimanın A/C tuşuna bastığımda kabin içinde bir uğultu başlıyor, gaza basınca da bu ses araç giderken aynı şekilde uğultu devam ediyor. Birinci viteste kalkış anında ses 1000-1500 devir arasında sadece bir saniyeliğine kapanıp devam ediyor. Yakup Oto, geçen hafta cuma günü 28.06 tarihinde şikayetimin devam etmesi sebebiyle tekrar çağırdığında bu sesin kronik olduğunu ve kompresörün değişmesi halinde de devam edeceğini, klima gazını azaltarak sesi azaltabileceklerini fakat bu sefer de klima performansının azalacağını ilettiler. Şikayetvar sitesinde benzer şikayetleri ve diğer internet sitelerinde yine aynı uğultu sesiyle ilgili özellikle HB ve Crosslarda okudum. Sadece Trakya Şahin Oto için yazan bir şahıs düzeldiğini söylemiştir. Aracım 45 bin km'de ve ben aldığımdan beri iki senedir bakımlarını tam yaptırıyorum. Bu sorunun garanti kapsamında ücretsiz olarak, varsa mühendisleriniz tarafından daha önceki şikayetlere dayanarak düzeltilmesini talep ediyorum.

02 Temmuz 2024 10:15 (Şikayetten 52 dakika sonra)
02 Temmuz 2024 16:20

Güncelleme : Konuyla ilgili Fiat önce beni aradı, Yakup otodan bana verilen bilgiye istinaden yakup oto ile iletişime geçti ve oradan benimle iletişime geçtiler. Kronik sorun ile ilgili Fiat'ın iyileştirilmiş klima hortumu yaptığını ve fiyat talep edeceklerini ilettim. Kendilerine aracın 2. Sahibi olduğumu belirttim ve Feyza hanım / Yakup oto gayet güzel bir dil ile bana yardımcı olmaya çalışacağını anlattı. Sonrasında Fiat'tan ücretsiz yapılması için bilgi beklediğini söyledi ve daha sonra tekrar bilgi alınca beni aradı Ve Feyza hanım Fiat'ın kullandığım aracın ilk bakımının 15binde gecikmeli yapıldığını, aracın 3 yılı geçtiği için ücretsiz değişimi kabul etmediğini söylediği ve bana sizi arayacaklar dedi. Şu an bu aşamadayız. Fiat'ın beni aramasını bekliyorum. Yakup oto gerekli kronik klima sorunu ile ilgili açıklamaları yapmıştır şimdi Fiat'ın kendisine yazıyorum : 1. Si ben aracı 2. El 2023 tarihinde aldım he Beylikdüzü otokoçta yetkili servis bakımını yaptırdım. İlk bakımda Klimadan ses geldiğini Otokoç Beylikdüzü'ne bildirdim. Aracın 3. Senesi daha dolmamıştı 2. Si Yılı dolmadan yıllık bakımı için bu sene haziran ayında Yakup Otoya götürdüm. Aracım şu an 45000 kilometrede ( 100bini geçmedi ) Şimdi Fiat Yetkililerine açıkça buradan tekrar ediyorum. Ben aracı 2. El aldım ve aracın 3. Yılı dolmadan ilk bildirimi yaptım Mekaniker değilim klima uğultusunun nereden geldiğini bilemem Bu sene Yakup otoya yine bildirdim kronik olduğu bilgisini de aldım ki bu arızayı siz de teyit ediyorsunuz. Bu arıza olduğu için de Fiat yeni bir hortum üretmiş. Bu yüzden Fiat Yetkilileri beni aramadan önce bu yazıyı lütfen okusun Kusurlu üretilen hortum için tüketiciye ücretlendirme yapılamaz Bununla ilgili beni aradığınızda tekrar buraya güncelleme yapacağım Eğer sorunum çözülmezse mahkemeye gideceğimi de şikayetvar.com üzerinden sizlere bildiririm. Umarım Fiat markası olarak hem tüketicinize hem de yakup otoya gerekli desteği sağlarsınız. Şimdiden teşekkür ederim.

04 Temmuz 2024 09:37

Tarih 03.07.2024. Son konuşmayı da bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum. Fiat Merkez tarafından Kevser hanımefendi tarafından arandım. Kendisi yanlış bilgilendirme yapıldığını. Fiat'ın bu klima hortumunu yurt dışından temin ettiğini söyledi ve garanti kapsamına giremeyeceğini, Yetkili servisin tarafımı arayıp fiyatlama için bana bilgi vereceğini iletti. Çözüm yok. He bir de desibel seviyesinden bahsetti kendileri desibel seviyesi uygunmuş. E tabi kurumu koruyacak o da haklı :) Yakup oto sağ olsun beni aradı 5000 TL klima gazı 1650 ve 1990 TL hortum ve İşçilik parası toplam 8640 TL dediler ve bu ücreti 7700 TL'ye düşürdüler. Sağ olsunlar Yakup otonun şu zamana kadarki yaklaşımından razıyım. Kendilerine de ilettim Onlar için kötü bir yorum yapamam ilgilendiler, bilgilendirdiler sağ olsunlar Fakat gelelim Fiat a 2 arkadaş birbirini yalanlayacak, 5 Yıl 100000 km dolmamış araca, kronik olduğu bilinen bir soruna fahiş servis ücretleri ve fiyat koyan, Kendi klima hortumu için yabancıdan parça getirip yaptığı hatayı Müşterisine yükleyen Fiat. Daha yeni servis bakımına 7000 TL verdim ki dışarıda yapsam 2500 e hallederdim Yine Klima gazını dışarıda 1500 e doldururum. Kronik probleminiz, aracın kendi hatası için tüketiciye yüklediğiniz bu ücreti kabul etmiyorum. Bazı araçlarda olup aynı modelin bazı araçlarınızda yoksa bu üretim hatasıdır. Tüketici değil. Utanın az. Markanızın değerini siz düşürüyorsunuz Bu sorunu yaşamış ve çözümünü kendi bulabilmiş arkadaşlar da lütfen yazsın. Lakin Fiat bu işi becerememiştir.

04 Temmuz 2024 11:26

Bilgilendirme : 2024/0623.3547 numaralı Tüketici Hakem Heyeti başvurusundan sonraki süreçleri yine güncelleyeceğim.

19 Temmuz 2024 12:52

Bu arada Fiat yetkili servisten buraya temin edilen iyileştirilmiş klima hortumunun markasını rica ediyorum. Bari bu işe yarayın zira 700-800 TL lik klima gazına 5000 TL fiyat çekiyorsunuz :) Bir diğer müşteriye 4250 TL faturalandırmışsınız. Siz yazın klima hortumu ne marka biz kendimiz halledelim sizin fiyat politikanız ve kronik bir soruna fahiş fiyat çekmeniz yeterince utanç verici

Haluk
Haluk

Bize de

Barış

Bende de var hocam nedir çözümü? Yardımcı olabilir misiniz? İzmir'deyim.

Erdinc
Erdinc

Bende de aynı arıza vardı servisler çözememiş. Otomotiv teknikeriyim arızayı ve çözümünü buldum 10 dakikalık bir işlem ve parça değişimi yok Fiat markasından ve müşteri hizmetlerinden memnun olmadığım için paylaşmıyorum. Fiat Bana ulaşsın ***************

Barış

Ben size ulaşayım nasıl çözdünüz hocam?

Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Egea 1.4 Klima Kompresörü Sorunu Ve Çözüm Beklentisi

Gökhan
03 Nisan 2025 15:43
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Cross Klimadan Viteslerde Hızla Artan Uğultu Sesi Sorunu

13 Eylül 2025 01:38
Tolunay sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea Klima Uğultu Sesi-1 Senedir Çözüm Üretilmedi.

Tolunay
30 Nisan 2024 13:22