Fiat 2013 Model 1.4 Benzin LPG Li Aracı Yolda Gider Yakıt Almıyor

Serhat
25 Mart 2024 11:40

2013 model 1.4 Linea aracım var. Benzin+LPG aracım otobana çıkıp 5 km sonra 100 -120 km hız ile giderken gaz kesip arıza lambası yanıyor. Aracı stop edip tekrar Çalıştırılınca normale dönüyor. Bir 3 km yol alınca tekrar aynısını yapıyor. Tüpçüye götürdüm egzozcuya bir götür duman atmıyor olabilir dedi benzinde kullanıp. Denedim yine aynısını yaptı. Tüpte de aynısını yapıyor sizce sebebi ne olabilir. Kimi gaz pedal sensörü diyor, kimi bilmem ne boğaz kelebeği diyor kimi beyinden diyor. Uzun yolda huzurumu kaçırıyor. Arıza sebebi ne olabilir?

25 Mart 2024 11:42 (Şikayetten 1 dakika sonra)
Serhat
25 Mart 2024 12:00

Çözüm için en kısa zamanda dönüş yaparsanız çok sevinirim

Yorumlar (13)

Ahmet

Merhaba hocam sorunuz giderildi mi acaba aynı sorun benim arabamda da var 8 aydır gitmediğim usta kalmadı yardımcı olursan sevinirim bu hataları veriyor

Ümit

Triger seti değiştikten sonra olduysa büyük ihtimalle sorununuz aynı Yukarıda anlattığımı işlemi yaptım ve düzeldi 10bin km dır sorun yok bir deneyin bir şey kaybetmezsin sökme takma yok bir işçilik yok basit bir şey Youtube.com de anlatımı da var yabancı bir kanalda ben kendim yaptım tamirciler kalırsa yok bobin değişelim buji değişelim sente kaçık sökelim yapalım bir sürü iş çıkarıyorlar

İlhami

Aynı sıkıntıyı yaşıyorum sıkıntılı bir araç serisi olduğunu düşünmeye başladım çözüm bulduğunuzda bilgi verir misiniz

Ümit

Eğer aracınızda böyle bir sıkıntı varsa büyük ihtimalle eski kafalı, gelişime kapalı bir tamircide triger seti değiştirmişsiniz. Triger seti değiştikten sonra odb cihazı ile araca bağlanıp Fonik çarkı değer sıfırlanması (İngilizcesi (phonic Wheel learn reset) bazı programlarda farklı çevrilebilir) işlemi yapılmalı. Ben ekte resmini attığım Multiecuscan programı ile işlemleri yaptım. Yapılan işlemler;aracınızda yukarıdaki hatalar varsa p301, p302, p303, p304 arıza kodları vermiştir hata kodlarını silin fonik Çark sıfırlama işlemini yapın araç sarı arıza lambası yakacak aracı çalıştırın 4-5bin devire 3-4 kere çıkarıp rölentiye bırakın sarı arıza lambası sönecektir. (ekteki resimda sağ tarafta aynı açıklamayı anlatıyor)5-10 saniye sonra marşa basın aracınız düzelecektir. Öncelikle bu işlemi yapın düzelmezse sente ayarı vs diğer ayarlamaları sonra yaptırın. P301 (silindir ateşleme arızası) gibi arıza kodları verdiği için tamirciler bobin buji kablo gibi yanlış yöneliyorlar. Ben bu işlemleri hiç para harcamadan ke

Ahmet

Hocam bende de bu hataları veriyor değişmedik parça kalmadı artık yardımcı olur musun fonik çarkını sıfırlayınca düzeldi mi senin araban

fiat-2013-model-14-benzin-lpg-li-araci-yolda-gider-yakit-almiyor-1.jpg

Ek resim

fiat-2013-model-14-benzin-lpg-li-araci-yolda-gider-yakit-almiyor-1.jpg
Halil

Sorunu çözebildiniz mi aynı sorun bende de meydana geldi

Yukarıda anlattığımı deneyin

Abdullah

Ustam merhaba iyi akşamlar aynı sorun tıpa tıp bende de var. Çözüm için bana da haber verirseniz çok sevinirim. Geçmiş olsun

Ahmet

Bende de aynı araç var ilk aldığımda aynı sorun vardı 5. Viteste giderken arıza lambası yanıyor sonra gaz yemiyor 4. Alıyorum 3-2-1 sonda stop ediyor kontağı kapatıp açınca normale dönüyordu. Çok ustaya gittim buji buji kablosu dediler bobin değişti. Trigerde rulmanı ters takmışlar ondan sonra düzeldi

Ömer

Bende de Fiat Fiorino 1.4 Benzin LPG li araç var aynı sorun bende de var 3.000 devirli geçtikten sonra gaz kesiyor motor lambası yanıyor sizin sorun çözüldü mü bilgi verir misiniz

Soner
Şikayeti Çözüldü

İyi akşamlar bende de aynı sorun vardı ama çözüme ulaşabildiniz mi

Emre

Aynı sorun bende de vardı götürmediğim usta kalmadı çok para harcadım ve hala düzelmedi sorun. En son artık yetkili servise bıraktım 1.5 haftadır araç serviste, mekanik sorun bulunmadı araçta mekanik olarak gayet iyi dendi, beyin sökülüp kontrole gönderildi beyinden şüpheleniliyor. Bakalım ne olacak 6 aydır bu arıza var aracımda hep gaz kesiyor ve araç asla hızlanmıyor, kontak kapatıp açınca düzeliyor ama 2 km içinde tekrar aynı sorunu verip gaz kesiyordu.

Fiat 2013 Linea 1.4 Gaz Kesmesi...

Serkan
16 Temmuz 2023 22:56