Fencebir Dersanesi Para Kesintisi

11 Temmuz 2024 14:453.014

Eskişehir Fencebir Dersanesi önümüzdeki sene için oğlumu dershaneye yazdırdım Eylül'de başlayacaktı. Parasını peşin yatırdım. Sonradan öğrendim ki başarısız bir dersaneymiş bende oğlum hiç gitmeden kaydını sildirdim peşin yatırdığım paradan yüzde 10 kesinti yaptı bende Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Hiç gitmediği sınıftan nasıl para kesilir. CİMER'e de yazdım.

29 Kasım 2024 13:44

Şikayetinizin sonucu belli oldu mu? Benimde farklı konuda bir sıkıntım var öğrenmek ve bilgi almak istedim teşekkürler

28 Kasım 2024 21:27

Fencebir Eğitim Kurumları olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda hareket etmekteyiz. İlgili yönetmeliğin 56. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendine göre, öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara, öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilmektedir. Bu düzenleme, kurumumuz tarafından yasal mevzuata uygun şekilde uygulanmış olup, dönem başlamadan yapılan iptallerde yüzde 10’luk kesinti yapılması yasal bir gerekliliktir. Bu durum, kayıt sürecinde tarafınıza açıklanmış ve tarafınızdan kabul edilmiştir. Tüketici Hakem Heyeti’ne ve CİMER’e başvuruda bulunmanız, yasal hakkınızdır. Kurumumuz, işlemlerini ilgili mevzuata uygun şekilde gerçekleştirdiği için, incelemelerde de aynı doğrultuda hareket edilecektir.