Eryaman Hamamı Para Üstü Vermemek, Yanlış Bilgi Verip Müşteriyi Oradan Uzaklaştırmak

30 Kasım 2023 13:33

Üç kişi gittik; yani, tavsiye ettim diğer iki arkadaşıma. Öneriyi iyi niyetle yaptım, bu ikinci gidişimdi. İlki zaten orada ayak üstü bir kese yapıyorlar. Sıraya falan giriyorsun, keseciler kendi arasında çekişme halinde, gruplaşmalar var. Birbirlerine bakıp yaptıkları yorumları arkadaş anlattı. Duymuş şahsen, kese üstünkörü yapılmış, kirler bile çıkmamış.

Bu ikinci gidişte bize havuzun kapalı olduğunu söylediler. Herkes sordu, 'Ben havuz için gittim, bir tur atıp çıkıyorum, ' başkaları gibi piyasa yapacak değilim, ter sauna saatlerce vakit geçirecek değilim, yanlış bilgi neden verildi? Soyunma odasında iken çıkacağımız zaman farklı kişilerce gelinip kapıya çağrılıyorsunuz, 'Çıkıyor musunuz? ' gibi sözlerle. En son hatta gelen adını söyledi. 'Beni çağırmışsınız, ' dedim ve haklı olarak kızdım. 'Sizi kim çağırdı, hayırdır? Devamlı geliyorsunuz, burası soyunma odası, ' dedim. Sonra biri daha gelip ses etmeden beklerken, ben uyardım.WC'ye girdiğimde kapının çalınması, ikide bir keseciye uyardığımda niçin gelişigüzel para istemesi, zaten kasadaki kişi nezaketten anlamayan, kaba saba biri, çıkarken fazladan ayran parası aldı. Bizden, daha doğrusu arkadaşlara, 'Havuz kapalı, ' diye yanlış bilgi verince onlar da giyinip çıktılar. Biri ayran içmiş, diğeri sabun almış, ben havuza girdim, açılana kadar akla karayı seçersin resmen. Devamında oyalama, tavır ve konuşma şekilleri hiç iyi bir tonda değil, sanki karşısında düşmanı var. Sayemde para kazanıyor, evine ekmek götürüyor, bir de üstüne hava atıyor, kendini bir şey sanıyor. Bu gurur, kendini beğenmişlik nedir ya? Çıkarken kasadaki elliyi fazla aldı. 'Bu ne? ' dedim. 'Ben içecek içmedim, ' dedim, 'Arkadaşlarınızın, ' dedi. Sert bir tonla konuştu. 'Onlardan alsaydın. Kim içtiyse ondan alacaksın, ' dedim, ama zorla aldı o parayı. 'Gidip soracağım şimdi, bekleyin, ' dedim ve çıktım. Biri ayran içmiş, biri sabun almış, onlardan 600 almış, benden de 300 alınca ellisi fazla oldu. Hani deriz ya, 'Hamam parası olsun! ' Sana diye, aynı o hesap. Beddua ister istemez çıkıyor. İnsan ağzından çıkanı havale ediyor yani. Bana fiş verdi, arkadaşlara vermemiş. 'Emin misiniz? ' dedim, 'Evet, ' dediler. Ertesi gün telefonla aradım, bilsinler diye, açan kişi, 'Ben hatırlıyorum sizi. Buraya ne niyetle geldiğinizi çok iyi biliyorum, ' dedi. Şoka girdim, 'o ne demek? ' dedim.

Mimar Sinan Hamamı Hamam Deneyiminde Hayal Kırıklığı

01 Nisan 2025 14:14
Burak sonuçtan hiç memnun değil

Anadolu Olimpik Hamamı Hamamdaki Hizmet Problemleri

29 Temmuz 2024 18:08