Erfa Grup Motor RKS Premium 125cc - Pişmanlığı

28 Nisan 2024 23:53

Erfa Grup Motor Bağcılar'dan 24.04.2023 tarihinde RKS Premium 125CC motor satın aldım. Kendilerine havale ile 36.000,00₺ ödeme yaptım. Faturayı incelemek, o anki heyecandan aklıma gelmedi; ancak ertesi gün fark ettim ki faturayı 34.400,00₺ olarak kesmişler. RKS firmasından birilerine zor da olsa ulaştım ve bu durumu kendilerine ilettim. Sorun sadece bu da değildi. Motoru teslim aldıktan 30 dakika sonra bayiye geri döndüm çünkü iki fren diski de aşırı derecede yamuk olduğundan frenleme yapamıyordum. Sol basamakta çatlak vardı ve ses yapıyordu. Basamaktaki kırık ve çatlak garantiye girmez, sizden kaynaklı denildi (henüz benzin alabilecek kadar ilerlemiştim sadece! ), disklerde kullandıkça düzelir denildi. Bana motoru kullanmam için baskı yaptılar ve işim gereği kullanmak zorunda kaldım. Üçüncü gün motor rölanti sıkıntısı çıkardı. Durduğum zaman motor stop ediyordu. Marşa basıp gaz vererek devam ediyordum; ancak tekrar servise götürdüm. Beş saat bekledim ve motor çalışır durumda tekrar teslim edildi. Basamak çatlağının ilerlediğini söyledim, umursamadılar ve garanti kapsamında olmadığını söylediler. Çok üzüldüm ve pişman oldum. Sıkıntılar bitmiyordu. Beşinci gün tekrar rölanti sorunu başladı, orta sehpa demiri düştü, ön fren hidrolik hortumu patladı. Motor resmen elimde parçalanıyor, dağılıyordu. Tekrar servise götürdüm, hortumu izole bant ile (siyah elektrik bandı) tamir etmişler; ancak ben göremiyordum. Freni yaptık dediler. Ön ve arka disk için ısrar edince sipariş vereceklerini söylediler ve iki haftada ancak geldi. Değiştirdiler ama taktıkları da yamuktu! Bu arada ön fren yine patladı, boşa çıktı. O kadar bıktım ki, 'Fren hortumu fabrika üretmiyor, değiştiremeyiz' gibi saçma sapan konuşmalardan ve yapılan işten mide bulantısı ile motorumu aldım ve bir daha bayinin kapısının önünden bile geçmedim. Motoru garaja çektim. Aylar geçti, yedek parça temin edemiyorlar, tamirden zaten anlayan yok. Ben hakkımı helal etmiyorum.

Yalçın
Yalçın

Benıde kandırdılar

RKS Arome 125 İle Sürekli Sorunlar Ve Yetersiz Servis Desteği

23 Aralık 2024 23:51

Erfa Grup Motor Sattığı Ürünlere Sahip Çıkmıyor

23 Aralık 2024 11:45
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
29 Ağustos 2023 16:44