Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Memurunun Vatandaşa Yakışıksız Davranışı

23 Ekim 2024 00:41

Z**şehit polis burak mart isimli siyah kirpi polis aracını kullanan polis memurunun, vatandaş ile çocuğu azarlar gibi konuşması ve bağırması, şerefli Türk polisine yakışan bir hareket değildir. 11.10.2024 17.20 sularında Samandıra-Kartal bağlantı yolundan Samandıra istikametine xxxx plakalı araç ile giderken trafik çok yoğundu. Yol tek şeritti. Arkamızdan gelen kirpi z** şehit polis burak mart kodlu kirpi polis aracı sürekli kornaya basıyordu.

Fakat polis aracına yol vermemiz imkansızdı çünkü önümüzde araçlar vardı. Daha sonra polis aracı yol açılınca aracımızın önünde durdu ve araçtan sivil kıyafetli bir memur inerek bağırmaya başladı. 'adam akıllı gidin, akşam akşam başımı belaya sokmayın, canımı sıkmayın' diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine camın kenarında oturan ben, 'memur bey, bağırmanıza gerek yok, söylemeniz yeterli' dedim. Fakat polis memuru bağırmaya devam etti. 'akıllı olun, akşam akşam başımı belaya sokmayın, adam akıllı gidin, akşam akşam başıma bela olmayın' diye bağırmaya devam etti.

Bunun üzerine ben de 'memur bey, kimseye böyle bağırma hakkınız yok, üslubunuza dikkat edin' dedim. Bunun üzerine polis memuru aracını aracımızın önüne çekerek yolumuzu kapattı. Aracımızın resimlerini çekip yoluna devam etti. Bir Türkiye cumhuriyeti polisinin vatandaşa bu kadar bağırıp hakaret etmesi ve insanlar içerisinde vatandaşı bu kadar küçük düşürmesi, Türkiye cumhuriyeti devleti'nin polise vermiş olduğu yetkiyi ve görevi kötüye kullanmasının bir göstergesidir.

Bu polis memurunu savcılığa şikayet edeceğim, CİMER'e ettim. Burası Türkiye cumhuriyeti, kimse sizler halka hizmet etmek için varsınız, efendilik etmek için değil. Bir çocuğu azarlar gibi azarlayıp insanların arasında küçük düşürmezsiniz, böyle bir şeye hakkınız yok.

Fatih
Fatih

Benimde evime önce 5 polis geldi akülü bisikletimin yolu kapattığı iddiası ile bağırıp çek la. N motoru diyerek bağırıp azarladılar eşime de bağırdılar ardından 4 erkek polis bir bayanı 40 kg lik bir bayan olan eşimi tartakladılar beni de müdahale edemez hale getirdiler ve mukavemetten işlem gördük adalet mi var mesele motor değil RÜ. Ş. Vet yiyen polisi şikayet ettim eşim de bende mahf. Edildik CİMER'e 20 tane şikayet yazmışımdır iddiam. I araştırmak için iletişim bile kurmadılar hukuk ölmüş 100 polisin 80 i tirede bir tekel büfesinden r. Üş fet yiyor araştıran yok yok olan garibana oluyor

15 Ocak 2024 16:09

24 Kasım 2023 11:25