Emniyet Genel Müdürlüğü Devlet Pusu Kurmaz

02 Şubat 2024 15:28

Devlet pusu kurmaz. Bir arkadaşımın cenazesi için günübirlik olarak Ankara’dan Amasya’ya giderken, 81 km hızla gittiğimiz için (yineliyorum 81 km.) 1506 TL, dönerken de 111 km (yineliyorum 111 km) hız yaptığımız için 3135 TL gıyabımızda ve plakamıza ceza yazıldığını sinirlenerek öğrendim.

Devletimiz yollarda hız kontrolü yaparak sözüm ona kazalara karşı önlem almaktadır. Ancak devletimiz yollarda bu işi vatandaşına adeta pusu kurarak yapması anlaşılmaz ve kabul edilemez bir durumdur. Sürücüler şehirlerarası yollarda adeta gafilce avlanarak cezalara çarptırılmaktadır.
Yolda yaptığımız ve cezaya tabi tutulduğumuz hız, teknik olarak bir kazaya sebep alması mümkün değildir. Düzgün yolda birden önünüze çıkan hız sınırı levhasını fark ettiğinizde çoktan cezayı yemiş oluyorsunuz. Bu durum, adeta devletin vatandaşına kurduğu tuzakla kestiği ceza anlamı taşımaktadır. Devlet vatandaşını korumak yükümlüğündedir. Gördüğü her hatasında kabul edilebilir ve edilemez olup olmadığına bakmaksızın elindeki mutlak güç aracı olan ceza sopayla vatandaşını dövmez. Burada olduğu gibi döverse devletle vatandaş arasındaki bağ zayıflar. Bu da milli bir beka sorunu olur.

Üstelik bu cezaların kesildiği "bazı" yerlerdeki kamera kayıt sistemlerini o yörenin belediyelerine gelir kazandırmak amaçlı olarak kurulduğunu öğrendiğimde daha da rahatsız oldum. Genellikle yol üzeri belediyeler yatırım yapmadan teknoloji şirketleri tarafından sistem kuruluyor. Gelirden de pay aldıklarını öğrendik. Sözüm ona trafikte hızı azaltmak için kontrol yapılıyor. Ama gerçekte belediyelere ve sistemi kuran şirketlere vatandaşın üzerinden para aktarma organizasyonu olarak kurulması gerçekten üzücü.

Bir yurttaş olarak devletin kurduğu pusu karşısında kaldım. Kurulan pusuyla hak etmedik iki ceza ödemek zorunda bırakıldım. Devletime bu konuda hakkımı helal etmiyorum. Sonuna kadar hakkımı hukukta arayayım diyorum, ancak; benim de bir bireyi olmakla gurur duyduğum Türk milleti adına karar veren mahkemelerin adaletine güvenim olmadığı içen çaresiz bu cezaları ödeyeceğim. Çünkü ödemezsem, devletten alacağıma rehin konulacak. Çok kırgın ve kızgınım.

22 Kasım 2023 19:20

08 Kasım 2024 19:11