ÖTV Muafiyetli Araç Alımında Eminevim Engeli

ÖTV Muafiyetli Araç Alımında Eminevim Engeli
30 Ocak 2024 14:1023.637

2023 yılı Ekim ayında 'ÖTV muafiyetli araç almayı planladığımızı' belirterek Eminevim Bursa-Osmangazi Şubesi'ne başvurduk ve '2024 yılı Ocak ayının son 10 günü 800.000 TL'lik teslimat yapılması' amacıyla 1789935 numaralı Otomobil Finansmanı Sözleşmesi imzaladık. Bugüne kadar 487.857,20 TL ve ilave olarak 52.000,00 TL organizasyon ücreti ödeme yapılmıştır. Sonuç olarak Eminevim, 2024 yılı Kasım ayına kadar geri almak üzere, 312.142,80 TL finansman sağlayacak olup, karşılığında halihazırda tarafımıza 2 adet kefil ile birlikte 343.356,30 TL tutarında senet almıştır ve ayrıca alınacak otomobile 800.000 TL rehin koymak istemektedir. Binbir zorlukla ÖTV muafiyetli şekilde araç almak üzere bir bayi ile anlaştık. Fakat, vasilik ile alakalı mahkeme kararında '... Veli sıfatlı vasinin, diğer vasilerden farklı olarak mahkemeden izin almaksızın her türlü işlemi yapabileceği anlaşıldığından...' ifadesi bulunmasına rağmen, Eminevim taahhüt ettiği ödemeyi yapmamak için içeriğinde kendi sıfatlarının geçeceği yeni bir mahkeme kararı alınmasını talep etmeye başlamıştır. Söz konusu taleplerin 2023 yılı Ekim ayından bugüne kadar tarafımıza bildirilmeyip teslimat zamanının beklenmesi, açık şekilde teslimat yapmamak için bahane ürettiklerinin kanıtıdır. Mahkemeye başvurulması, duruşma günü belirlenmesi, duruşmanın gerçekleşmesi ve kararın çıkmasının birkaç ayı bulacağını, bu süre zarfında otomobil fiyatlarının artacağını, halihazırda geri ödeyeceğimiz meblağdan daha fazla tutarda senet imzaladığımızı, gerekiyorsa kefillerden birine ait bir taşınmaza rehin koyulabileceğine dair noterden belge verebileceğimizi belirttiğimiz halde, Eminevim teslimatı yapmamak için işi yokuşa sürmektedir.

30 Ocak 2024 21:11

Bugün Eminevim Bursa-Osmangazi Şubesi'nde yaptığımız tüm haklı açıklamalarımıza kulaklarını kapatıp tabiri caizse "uğrumuzda değil, ne haliniz varsa görün" mantığıyla hareket eden kendini Şube Müdürü olarak tanıtan şahıs ve diğer personel, hak arama uğraşlarımıza cevap olarak bizi hırsız, gaspçı, soyguncu, terörist vb. Yerine koydu ve acil durum butonuna basarak polis çağırdı. Gelen polisler bile kendini Şube Müdürü olarak tanıtan şahsın acil bir durum olmadığı halde   bizi yukarıda saydığım sıfatlara sokmak için acil durum butonu kullanmasına tepki gösterdi. Haksız yere bizi mağdur ettiğiniz yetmedi, devletin polisini meşgul ettiniz ve bizi hak etmediğimiz sıfatlara soktunuz. Eminevim de binbir güzelleme ile size Sözleşmeyi imzaladıktan ve yerine getirmeyecekleri vaatler vererek paranızı elinizden aldıktan sonra göreceğiniz muamele bu işte.

30 Ocak 2024 22:32

Yine bugün, "büyük bir lütuf yaparak bilgi vermek için bizi aradığını" söyleyen avukata, vesayet ile ilgili Mahkeme Kararı'na ilave olarak alınan Ek Mahkeme Kararı içeriğinde Türk Medeni Kanununda geçen ilgili maddelerin yazıldığı ve sonrasında tüm bu maddeler birlikte değerlendirilerek "Mahkememizce yapılan inceleme sonunda; vasi tarafından kasıtlı adına araç alabilmek için izin talebinde bulunulmuş ise de; Mahkememizce; kısıtlının, vasinin velayeti altında bırakılmasına karar verildiği ve Türk Medeni Kanununun 335 ve 419. Maddeleri göz önüne alındığında, veli sıfatlı vasinin, diğer vasilerden farklı olarak mahkemeden izin almaksızın her türlü işlemi yapabileceği anlaşıldığından, bu durumun tespitine dair aşağıdaki ek karar verilmiştir." ifadelerinin kullanıldığı, dolayısıyla Mahkemenin vasinin mahkemeden izin almaksızın her türlü işlemi yapabileceğini ifade ettiğini tekrar tekrar anlattık. Hatta, Türk Medeni Kanununda geçen ilgili maddelerin yazıldığı bölümde belirtilen ve Eminevim'in araca rehin koyamayacakları anlamını çıkarıp teslimatı yapmaya engel olarak öne sürdükleri "... Kısıtlanarak anne ve-veya babasının velayeti altına alınan kısıtlıların vasilerinin, veli hükmüne tabi olduklarından, velilerin sahip olduğu hak ve yetkilere sahip oldukları, velilerin yapabileceği tüm işlemleri (tmk'NUN 462. Ve 463. Maddeleri ile belirtilen hususlar dışında), vesayet makamından izin almaksızın yapabilecekleri,..." ifadesindeki büyük harflerle yazılmış kısımda belirtilen (Vesayet Makamından izin alınması gereken hususları tarifleyen) Türk Medeni Kanununun 462. Maddesinin bizimle ilişkilendirdikleri 2. Fıkrasında geçen "2. Olağan yönetim ve işletme ihtiyaçları dışında kalan taşınır veya diğer hak ve değerlerin alımı, satımı, devri ve rehnedilmesi, " hükmü ile Karar bölümünde geçen "Gerekçesi, yukarıda açıklandığı üzere; Veli sıfatlı n... A...'nin, velayeti altındaki kısıtlı b... A... Adına, araç ALIMI-SATIMI, bankaya-PTT'ye para yatırma-çekme gibi işlemleri mahkememizden izin almaksızın yapabileceğinin tespitine..." hükmü birlikte değerlendirildiğinde, alımı, satımı, devri ve rehnedilmesi Vesayet Makamının iznine tabi olan taşınır veya diğer hak ve değerlere (ÖTV muafiyetiyle alınan) araçların girmediğinin açık şekilde anlaşıldığını avukata belirttik.

30 Ocak 2024 22:46

Ayrıca Türk Medeni Kanunu Madde 462 ve 463'de vasinin Vesayet Makamından izin alarak yapabileceği hususların tariflendiği ve tmk 462 ve 463'de tariflenmeyen her türlü hususun Vesayet Makamından izin almadan yapılabileceği göz önünde bulundurulduğunda da, Eminevim'in yine öne sürdüğü "Araca rehin koyulabilecek olsa Ek Mahkeme Kararında yazardı." ifadesinin mantığı olmadığını avukata söyledik. Fakat, yine de Eminevim'e teslim ettiğimiz noterden alınan rehin koyma izin belgesinin geçerli olduğu ve teslimatı yapmaları akabinde çıkarılacak ruhsata istinaden araca rehin koyabilecekleri konusunda avukatı bir türlü ikna edemedik.   Not: Avukata anlattığımız yukarıdaki tüm açıklamaları Eminevim Bursa-Osmangazi Şubesindeki kendini Şube Müdürü olduğunu belirten şahsa ve bize Sözleşmeyi imzalatıp ödemelerimizi alana kadar her şeyi Güllük gülistanlık gösteren temsilciye aynen yaptık, ama amaç doğruyu bulmak değil teslimatı yapmamaktı.

5 Şubat 2024 10:10 (Şikayetten 5 gün sonra)

Ahmet T. Bey iyi günler, başvurunuz Eminotomotiv Müşteri Memnuniyet Merkezine ulaşmıştır, en kısa süre içerisinde size dönüş sağlanacaktır. Müşteri Memnuniyet Merkezimize İnternet Şubeniz vasıtası ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla.

10 Şubat 2024 19:11

Eminevim pişmanlıktır.  Hakkımızı helal etmiyoruz.

5 Nisan 2024 00:32

Trafik sigortası ve kaskoyu kendilerinden yaptırmayı zorunlu kılmaya çalıştırlar ve yaptırmak istemediğimizi söyleyince teslimatın yapılmamasıyla tehdit ettiler. 800.000 TL tutarında yapmaları gereken teslimattan 7.000,30 TL trafik sigortası, 7.500,00 TL kasko ve 119,40 TL rehin koyma ücreti kesintisi yaparak 754.166,00 TL ödeme yaptılar. Trafik sigortası ve kaskoyu kendimiz yaptırdık ve teslimattan kasko ve trafik sigortası için kesilen 14.500,30 TL bedelin 31.214,30 TL tutarındaki mart ayı ödemesinden düşülmesini talep ettik. Bize nasıl olduysa 42.612,48 TL aylık borç çıkardılar. Daha sonra borcumuzu 28604,05 TL'ye düşürdüler. Biz olması gerektiği gibi 16.714,00 TL ödeme yaptık. Eksik ödeme yaptınız diyorlar. Farkın nereden geldiğini soruyoruz Bursa Osmangazi Şubesindeki Ü*** adındaki temsilcimize. Ya bilmediğini, ya kendisine dönüş olmadığını, ya da çok yoğun olduğunu söylüyor bize. Sorunumuzu anlayıp çözüm üretebilecek bir muhatap bile bulamıyoruz.   Her gün "Nereden bulaştık Eminevim'e" diye kendi kendimize dert yakınıyoruz.

15 Nisan 2024 13:24

11.03.2024 tarihinde 4.991,00 TL bedel ile Trafik Sigortası, 12.03.2024 tarihinde ise 11.120,00 bedel ile Kasko yaptırmıştık. 12.03.2024 tescil edilmiş olan ruhsat bayi tarafından bize gönderildikten sonra, 14.03.2024 tarihinde poliçeleri ve ruhsatı Eminevim Bursa Osmangazi Şubesi'indeki Ü*** Hanım'a ileterek, teslimat aşamasında trafik sigortası bedeli adı altında kesilen 7.000,30 TL ile kasko bedeli adı altında kesilen 7.500,00 TL tutarın borçlarımızdan düşülmesini talep etmiştik. Sonradan öğrendik ki, Sözleşmemizde trafik sigortası ve kaskoyu Eminevim'e yaptırmak zorunda olduğumuza dair herhangi bir hüküm bulunmamasına rağmen, Eminevim bizim hiçbir bilgimiz ve onayımız olmadan 26.02.2024 tarihinde 11.926,05 TL bedel ile Trafik Sigortası ve 13.972,43 TL bedel ile Kasko yaptırmış. Eminevim kaskoyu iptal etmesine rağmen, trafik sigortasını iptal etmiyor ve trafik sigortasını önce kendilerinin yaptırdığını, sonradan yapılan sigortanın mükerrer olduğunu ve bizim yaptırdığımız trafik sigortasını iptal ettirmemizi söylüyor. Akıl var mantık var, niye 4.991,00 TL bedel ile yaptırdığım Trafik Sigortasını iptal ettirip, hiçbir onayım olmadan yaklaşık 2,5 katı bedel ile 11.926,05 TL bedel ile yaptırılan Trafik Sigortasını kabul edeyim. Eminevim Bursa Osmangazi Şubesi'indeki Ümmügülsüm Hanım bizi Emin Sigorta'ya yönlendiriyor. Emin Sigorta Müşteri Temsilciniz ile görüşün diyor.

Yorumlar(5)

31 Ekim 2025 10:32

Merhaba Ahmet bey çok geçmiş olsun. Bende şimdi aynı süreçteyim kasım 20 de teslimatım var bende çocuğum adına ÖTV muafiyetli almayı düşünüyorum benden mahkeme kararıyla Eminevim rehin koyabilir belgesini istiyorlar adliyeye gittim böyle bir dava acilamayacani söylediler siz nasıl yaptınız alabildiniz mi yardımcı olursanız sevinirim

3 Şubat 2025 21:41

Emin evime güveniyorum birkaç defa sisteme dahil olmak istedim maalesef ekonomik durumum el vermedi etrafımdaki bir çok arkadaşım araç ve evini aldı çokta memnunlar bankalara tonlarca faiz ödeyeceğime böyle bir sistem ile araç almayı faize bulaşmamayı tercih ederim Şubelerine gidiyorsun Mis gibi pırıl pırıl bir ortam çay kahve ikramı ve her şeyden önemlisi güler yüzlü ve samimi pırlanta gibi insanlar karşılıyor ve ağırlıyorlar seni bazı işler nasip kısmet işi kimine iyi kimine kötü...

17 Mart 2024 05:52

Sisteme yeni dahil oldum ÖTV düşünüyordum oğlum adına alacaktım kafam karıştı

2 Mart 2024 11:35

Bende ÖTV muafiyeti ile araç için araştırıyor dum. Teşekkür ederim, sayenizde başımıza bela almadan, bu vesile ile bilgi sahibi olmuş olduk.

Tümünü Gör

Hakan
EminOtomotiv Sıhhiye Şube Personel Tutumu

EminOtomotivSıhhiye Şube Personel Tutumu

Kübra
EminOtomotiv Yeter Artık Paramı İade Edin!

EminOtomotivYeter Artık Paramı İade Edin!

Hakan
Eminotomotiv 2. Kez Kasko Yaptı Araca!

Eminotomotiv 2.Kez Kasko Yaptı Araca!

Kadir
Eminotomotiv Yanlış Yönlendirildim!