Selami sonuçtan hiç memnun değil

Eminevim Organizasyon Ücreti Ve Birikim İadesi Geri Verilmemesi

Selami
21 Haziran 2023 19:25

Eminevim genel müdürlüğüne,

20 Aralık 2019'dw, faizsiz sisteminizden ev alma hevesiyle, 13.750 TL organizasyon bedeli ve 1257097 üye numarası ile 200.000 TL birikimli yarı vadeli sisteminize giriş yaptık. Bir miktar ödeme yaptıktan sonra ev fiyatlarının yükselmesi sebebiyle, 20 Aralık 2020'de, 1379049 numarası ile 340.000 TL birikimli, 29.200 TL org ücreti ile çekilişle sisteminize dahil olduk. Ancak enflasyon kaynaklı ev fiyatlarının 3 katına çıkması sebebiyle ayrılmak istediğimizi şubenize gelerek belirttik. Sözleşmenizde organizasyon ücretinin %50 kesilerek ayrılacağımız belirtilmesine rağmen, şube müdürünüz m** Bey'in 'tamamını şirket keser, paranıza yazılır' demesiyle birikim miktarının artırılması yönünde ısrarlı aramaları sonucunda tekrar tabiri caizse yanıltarak, 20 Mart 2022'de, 510.000 TL birikimli, 160 ay çekilişle, 49.000 TL organizasyon ücreti ve 1558926 üye numarası ile yeni bir sisteme dahil olduk. Zaman zaman taksitlerimizi aksattık, ekonomik şartlar sebebiyle. Bunun sonucunda da hak kazanımlarımızda gecikme zamanı kadar teslimin ileri ötelendiğini kabul ettik. Toplamda sisteminize 84.650 TL para yatırdık. Son ve bir önceki çekilişlerde ismimiz okunmayınca ve artan enflasyon şartları sebebiyle ev fiyatlarının 4 katına çıkması sebebiyle param değer kaybetti ve ayrıca sağlık sorunlarım sebebiyle raporlarımı da sunarak, 6 Haziran 2023'de ayrılma dilekçemizi verdik.

Ancak bugün şubenizi aradığımda, organizasyon ücreti olan 49.000 TL'nin tamamının kesilerek, kalan 35.650 TL paramın, 27 Kasım 2023'de geri verileceğini beyan ettiler. Ne hakla? Vermediğiniz organizasyon hizmetinin bedelini ödemeyi kabul etmiyorum. Hiçbir hizmetinizden yararlanmadığım açık ve ortadayken, ne hakla organizasyon bedelini geri vermiyorsunuz? Bu tamamen haksızlık ve hiçbir şekilde Allah katında hakkımı helal etmeyeceğim. Mücbir sebeplerden ve sağlık sorunlarından ayrıca, ne zaman hak kazanacağım belli olmayan 510.000 TL ile hiçbir şekilde ev alamayıp yine mağdur olacağım için, bu haksızlığınızı kabul etmiyorum. Mevduat faizlerinin %27'lerde olduğu bu dönemde, paramın faizi ile verilmesi gerekirken, ne hakla hem organizasyon ücretinin tamamını kesip, gemide içerideki paramı 5 ay kullanıp geri veriyorsunuz? Bütün haklarım saklı kalarak sistemden ayrıldım. İki hafta içerisinde tekrar ameliyat olacağımdan, bu paraya ihtiyacım var. İki hafta içerisinde paramın, organizasyon bedeli ile birlikte gerçekleşmez ise, BDDK, CİMER ve Tüketici Mahkemelerine başvuracağımı beyan ederim.

profile profile profile
03 Temmuz 2023 11:09 (Şikayetten 11 gün sonra)

Eminevim Emin Ev Organizasyon İçerideki Paranın 6 Ay Sonra İadesi

07 Haziran 2023 17:22
Recai sonuçtan memnun değil

Eminevim'in Duyarsızlığı. Önce Farklı Sonra Farklı Davranışı.

08 Şubat 2024 16:25
Alparslan sonuçtan hiç memnun değil

Eminevim Cayma Hakkı Ve Organizasyon Ücreti Sorunu

Alparslan