Ahmet sonuçtan çok memnun

eBay Ebay Ürün İade Sorunu

14 Nisan 2023 11:05
Ahmet'in Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler iade biraz uzun sürdü ama sonunda yapıldı Teşekkürler...”

E bay sitesinden erkek kol saati aldım. Saat Türkiye ye gelince gümrük bana yüksek bir vergi çıkardı. Ürün fiyatı 399 USD, istenen toplam vergi 850 USD saatin mecburen iadesini talep ettim. Satıcı iadeyi kabul etmedi. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun. Bir saate ederinin iki katından fazla vergi nasıl talep ediliyor anlamış değilim. Paramın iadesini talep ediyorum.

03 Haziran 2023 08:14

Teşekkürler iade biraz uzun sürdü ama sonunda yapıldı Teşekkürler...

Yorumlar (9)

Erdem

Merhaba ahmet Bey, ürün Türkiye'ye gelirse 30 euro sınırına takılacak ve çok yüksek bir maliyet çıkacak bana. Satıcı iadeyi kabul etti. Ürün hala kargoda ve satıcının ülkesinde bir yerlerde. Benim ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Gökhan

Siparişi verdikten sonra 150 euro olayını fark ettim. Geri iade işlemleri nasıl oluyor.

Şikayeti Çözüldü

Merhabalar bende 399 dolara kamera aldım Ebay. Fakat gümrükte takıldı şimdi iade başlatma maili yazdım geldiği ülkeye geri gitsin diye 10 gündür bekliyorum. Yakında şikayet yazacağım. Sizin nasıl çözüldü?

Murat

Merhaba iadeyi nasıl yaptınız hangi belgeler gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Şikayeti Çözüldü

PTT yurt dışı şubesi kurulmuş. İnşallah bunlar benim vergisini kabul etmediğim ürünün paketini açmayıp doğrudan geldiği ülkeye geri yollarlar. Çünkü işittiğime göre gelen her ürünü tehdit algılayıp içini açıp zarar verme gibi durumlar da yaşatmaktalar diye yorumlar okumuştum. Yani normalde kişi vergiyi kabul eder istersen komple cihazı sök geri tak ama şahıs vergiyi kabul etmemişse ortada yoksa ürüne ilişme ve geri yolla düşün ki bir adem oğlu buna para ödemiş ben bunu içine etmemeyim diye. Neyse uzun tuttum yazıyı kusura bakmayın ama çoğu şey bilinsin ve bu çerçevede ürün getirmeyi kabul eden bu işe girişsin diye. Bakalım PTT yurt dışı yani PİM denilen şube benim ürünü ne zaman geri yollayacak?!?

Şikayeti Çözüldü

Tek problem beni iade başlatma sürem temmuz 11 bu süreye kadar PTT Kargo ağır hareketlerini hızlandırır diye ümit ediyorum. Ama dış ülkeden ürün alacaklar için ben firmaya bazı tavsiyelerde bulundum uyarıcı notlar düşmeleri hususunda onlar sağ olsun benim mektup gibi sayfayı okuyup, bana ürün geldiğinde ödemeniz sağlanacaktır gibi bir şey yazmışlar. Tabi son bir noktaya daha değineyim çünkü kontrol mekanizması düşük kafalarına göre takılsınlar diye bir

Şikayeti Çözüldü

Merhabalar cevaplarınız için çok teşekkür ederim ben satıcı ile görüştüm ürün geldiğimde paranız ödenecek yazdı. Onda sıkıntı yok. Benim sıkıntım İstanbul Arnavutköy pimde ürün takılı kaldı inşallah tez zamanda geri geldiği ülkeye yollarlar. İnanın dikkat etmemişim ve 150 euro kavramını siparişten çok sonra ürün Türkiye'ye girince fark ettim ama iş işten geçti. Firmaya tavsiyelerde bulunarak bir sayfa yazı yazdım. Onlarda anlayışlı çıktı sağ olsunlar. Şimdi ülkemdeki PTT Kargo denilen ve aşırı yavaş işleyen sistem eğer ürünü çabuk şekilde geri yollarsa ben artık beklemeye razıyım zaten 12 mayıstaki ürün 1 Haziran da ülkeye ulaştı. Önce ABD sonra Fransa sonra Türkiye. İlginç olan direkt Fedex ya da UPS getiremedi. Önce sayfamda Fedex bilgisi gördüm sonra UPS ye aktarıldığını gördüm sonrada Fransa sonrası PTT kargoya geçti ama kontroller gereği mutlaka PTT Kargo işe el atıyormuş bunlar hep bana bir tecrübe oldu ama.

Ahmet

Tavsiye 2, 150 Euro üstündeki ürünleri Amerika postam aracılığıyla almanızı önerebilirim. Yüksek vergi ödemezsiniz. Gümrükleme hizmetleri güzel çalışıyor.

Ahmet

Merhaba, satıcı ile görüşün iadeyi kabul etmesi lazım, ederse bekleyeceksiniz. Arada Ebay müşteri hizmetlerine mail atarak son durumu sorun. Banka kartları iadesi çabuk olur kredi kartı iadesi biraz uzun sürebilir, Ebay iade yapınca bankayı arayın iadeyi sorun. Satıcı iadeyi kabul etmezse o zaman işiniz çok zor, banka ile görüşün ve harcama itirazı oluşturun üç ay kadar sürebilir ve sonuç kesin değil. İadeyi kabul ederse eninde sonunda alırsınız. Tavsiye, ürün alırken satıcının iade kabul edenini tercih etmelisiniz, iade etmeniz gerekirse büyük ihtimalle paranızı geri alabilirsiniz.

Ebay'den Alınan Üründe Gümrük Ve İade Sorunu: Satıcıdan Yanıt Alınamıyor

Murat
15 Temmuz 16:43
Ebay'den Alınan Üründe Gümrük Ve İade Sorunu: Satıcıdan Yanıt Alınamıyor
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ebay'dan Aldığım Ürün Gümrüğe Takıldı, Satıcı Ve Müşteri Hizmetleri Sorunumu Çözmedi

Ömer
25 Ekim 10:48