29 Mayıs 2024 05:15

Dr. Umut Şimşek'in Florya'da bulunan kendi adını taşıyan kliniğine 2 Şubat'ta gittim. Bana 5 implant üzerine kaplama yapılması gerektiğini söyledi. Sonrasında tam bir cehennem yaşadım. Aylarca yanında yeni mezun olmuş bir çocuğa işlemlerimi yaptırdı. Çocuğun 5 defa deneyip yapamadığı geçici dişlerden bahsetmeme rağmen 'Tamam, gel düzeltecek' deyip yine aynı çocuğu işlemlerime sokmaya devam etti. Yapamadığı geçici dişleri çıkarırken iki implantımı yerinden oynattı ve yeniden implantları yapmak için sağlam olan köklü dişimi çektiler. 20'lik dişime kanal tedavisini yanlış yaptılar. 21 gün boyunca inanılmaz ağrılarım oldu. Yüzüm şişti ve morardı. Beceriksizliklerinden dolayı 1,5 ayda 5 kutu antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Yaptığı kaplamanın ölçüsünü alamadıkları için 8 kere diş provasına gittim ve boşluk olan dişi bana hiçbir şey söylemeden ağzıma yapıştırdılar. Şimdi de o boşluğu kapatabilmek için dişimi kesip yeniden laboratuvara göndermesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca ağrılarım dinmediği için 20'lik dişimi çektirmek zorunda kaldım. Tabii çekerken dişimi de kırdı ve orada enfeksiyon oluştuğu için 4 gündür ciddi bir şişliğim ve ağrılarım var. Kendisine mahkemeye vermeye karar verdim. Bana 'İstediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz' dedi. Bakalım göreceğiz. Bunu yazmamın sebebi, benim yaşadıklarımı ve çektiğim acıları başka insanların çekmesine engel olabilmek.

Umut

Sevgili hastamızı, ayrıca geçmişte tedavi görmüş ve şu an tedavi gören tüm hastalarımızı kliniğimizde görmekten her zaman memnuniyet duyarız. Saygılarımızla.

Umut

Komplikasyon, diş hekimliğinde ve tıp alanında hem hasta hem hekim tarafından istenmeyen ancak bazen istenilmese de görülebilen durumlardır. Hastamızdan onam formu alınmıştır. Kliniğimizde hiçbir hastada oluşan komplikasyon çözülmeden, tedavi bitirilmemiştir. Tabii ki bazı hastalar yaşadıkları ağrı, ödem gibi sorunlardan tedaviye olan inancını yitirebilmektedir. Ancak bu, bizim tarafımızdan asla olmamıştır. Protez sonrası diş etlerinde "şişlik" ya da "çekilme" durumları nadir de olsa oluşabilmektedir. Başta belirtildiği üzere protez altında oluşan açıklığın giderilmesi için hastamız kliniğe davet edilmiştir. "İstediğin yere şikayet et" ile "biz işlemlerimizde hata görmüyoruz, komplikasyon durumunu da giderebiliriz, randevu oluşturalım size" söylemleri çok farklıdır. Bunun üzerine hastamız tarafından bize “sizi şikayet edeceğim” denilmiştir. Biz de "şikayet edebilirsiniz ancak tedavide bir yanlışlık söz konusu değil" tavrımızı beyan etmiştik.

Umut

Öncelikle sonda yazacağımız yorumu başta yazalım. Hastamız olarak şikayet ettiniz ve şikayetiniz reddedildi. Tedavilerimizde de bir eksiklik görülmedi. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü'muz tarafından başvurunuz üzerine protezdeki açıklığın giderilmesi konusunda sizinle konuştuk, sizinle anlaştık ancak siz tekrar randevunuza gelmediniz. Dilediğiniz zaman memnuniyetle kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Aslında hastamız ile şu an aktif bir problemimiz bulunmamaktadır. Ama yine de sizin yorumunuzla “şikayet” beyanınızın bu sitede hala duruyor olması nedeniyle, site ziyaretçileri için detaylı açıklama yapmak gerekirse: Diş polikliniğimizde iki doktor olarak çalışmaktayız. Hastamızın "çocuk" diye bahsettiği meslektaşımız diplomalı bir diş hekimidir. Zaman zaman doktorlar arasında iş bölümü olmaktadır. Hastamızın ağrılı dişinde akut komplikasyon gelişmiştir. Kanal tedavisinden pozitif anlamda cevap alınamayan diş teknik olarak çekilir.

Dt. Ebru Yüksel Şikayetçiyim

19 Nisan 2024 13:19
Cansu sonuçtan hiç memnun değil

Diş Tedavisi Sonrası Ağrı Ve Diş Kaybı Yaşadım

20 Haziran 2025 02:36