Ramazan
22 Ekim 2024 14:48

Garanti kapsamındaki cihazımın onarımı için evime servis talep ettim. Servis geldi, söktü, arızalı parçayı (üç yollu vana içindeki mil) buldu ve değiştirdi. Fakat çalışırken bir şey dikkatimi çekti. Servis sürekli kireçten bahsediyor, daha önce de yaşadığım için ne yapmak istediklerini anladım. Çünkü aynı parça için önceden de aynı servisten geldiler, parçayı değiştirmek yerine bir tane oring değiştirdiler, sonra sağda solda gördükleri kireçleri bahane ederek para istediler. O zaman makul ve üslubunda olan servis için 250 TL vermiştim.
Ancak bu sefer işi bitince önce garantiniz yok dediler, sonra biz göremiyoruz dediler. Müşteri hizmetlerini aradım, cihazın garantide olduğunu zor bela ispatladım. Bana arızanın garantiden değiştiğini fakat garanti kapsamına girmesi için 1000 TL'lik bakım paketi almam gerektiğini, bunu da sonra gelip yapacaklarını söylediler. Kabul etmedim, sonra servis elemanı resmen saçmalayıp çirkefleşmeye başladı. Telefonu çıkarıp kamera kaydı almaya başladı. Evimi terk et, gerekirse ben Daylux'la çözerim dedim. Daylux kabul etmez, 1000 TL ödemelisin diye ısrar etti. Parçanın parasını öderim dediğimde tamam 500 TL ver gideyim dedi. Parça internette 150 TL civarı. Servisten fiyat alır öderim dedim, yok ben parçamı almalıyım diye saçmaladı. Parçayı söktü, takarken bazı oringleri takmamış, balkonun her yerini bilerek çamur ve pis su yaptı. Çıkarken elindeki pis tamir çantasını halıların üzerine bıraktı. Bu kadar tacizine rağmen kavga etmediğimiz için çok şanslıyım. Servis çağırıyorsun, sıradan bir iş ve başını belaya sokuyorsun.
Buradan Daylux'a soruyorum, ya kardeşim ben arıza için servis çağırdım, sana neden bakım parası ödeyeyim? Geçen sefer değişmeyip kireç diyerek para aldığın aynı parça için ben neden ikinci kez para ödeyeyim? Garanti kapsamında değişen parça sonradan nasıl garantiden çıkıyor? Parça fiyatını kurumsal firmalar gibi teklif mi vermen gerekiyor yoksa servise gelen çalışanın gönlünden ne koparsa ödemem mi gerekiyor? (500 TL) Diyelim ki bakım yaptırmak zorunda kaldım, neden Balıkesir servisinizi tercih etmek zorunda kalayım? Parçanın resmini atıyorum, bunun neresinde kireç var? Apartmanda ben hariç beş kişide var bu cihazdan, bir tek benimki mi kireç yapıyor?
Diyorum ki Daylux kesinlikle alınmaması gereken bir kombi. Hem servis olarak hem de teknik olarak pişman olursunuz. Bir kombi senede iki kez arızalanır mı?

Ümit sonuçtan hiç memnun değil

28 Mart 2024 01:20
Zülfü sonuçtan hiç memnun değil

Zülfü
13 Haziran 2024 16:15
Vaillant Müşteri Hizmetleri Çok Kötü.
İos sonuçtan hiç memnun değil

28 Ekim 2023 23:56
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

24 Ekim 2023 21:58
Garanti sonucu yetersiz buldu