Sevda sonuçtan memnun değil

Daikin MCK55W Hava Temizleme Cihazı Filtresi Ömrüyle İlgili Mağduriyet

27 Ağustos 2024 20:27

daikin.com.tr den 2023 aralık ayında satın aldığım Daikin mck55w nemlendirmeli hava temizleme cihazı ile ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum. Ürünü satın alırken, "10 yıl boyunca filtre değişimi gerektirmez" ibaresine güvenerek ve diğer modellere göre daha yüksek bir fiyat ödememe rağmen, cihazı alma kararı verdim. Ancak, cihazı kullanmaya başladıktan sadece 7 ay sonra kötü bir koku oluşmaya başladı ve filtre kahverengi bir renge dönüştü.

Sitenizde daha sonra eklediğiniz "kullanıma bağlı olarak değişebilir" uyarısı, satın alma sürecinde bulunmuyordu. Bu durum, tüketici olarak benim yanıltılmama neden olmuştur. Zira, bir hava temizleme cihazının en önemli parçalarından biri olan filtrenin bu kadar kısa sürede değiştirilmesi gerekmesi, ürünün kalitesi hakkında ciddi şüpheler uyandırmaktadır.

Şu an için yedek filtre bulmakta da güçlük çekiyorum. 10 yıl değil, 1 yıl bile dayanmayan bir filtrenin yedek parçaya ulaşımının bu kadar zor olması kabul edilebilir değildir. Bu durum, cihazımı kullanılamaz hale getirerek bana maddi ve manevi zarar vermiştir.
Yaşamış olduğum mağduriyetin giderilmesini, konunun en kısa sürede çözülmesini ve tarafıma dönüş yapmanızı rica ederim.

profile profile profile
28 Ağustos 2024 08:41 (Şikayetten 12 saat sonra)

07 Eylül 2024 18:24

Daikin müşteri hizmetleri hemen aradı. 10 yıllık garanti verdikleri ve 7 ay sonunda kötü koku veren filtreyi evimde tutmak istemedim ve Yenisini kolaylıkla bulurum diye düşünerek attım ve yenisini de bulamadım. O sırada garantisi aklıma gelmemişti. Filtreyi bulamadığımda, evimde koca cihazla kaldım ve filtre araştırırken garantisi olduğu aklıma geldi. Oysaki 10 yılı bırakın 1 yıl kullanmadım. Neyse. Filtreyi attığımı bildirdim. İnceleme için en yakın yetkili bayiye götürebilirsiniz, gelip alırlarsa 2.700 gibi ücret alınır demişti. Bir defa yetkili bayiye gittim kimse yoktu cihazla geri döndüm. Daha sonra bayiye ulaştım, telefonu açan ilgili kişiyede filtreyi ne sebeple attığımı söyledim. Kafanıza göre atamazsınız o zaman herkes filtresini atar garantiden karşılar yanıtı verdi sağ olsun. Benim zararıma olan bir şeyi bile isteye neden yapayım? Evimde yemek pişirmiyorum ve sadece eşimle ben varız ve neredeyse evde durmuyoruz. Annem yakınımda oturuyor. Eşimin uyurken burnu tıkanıyor iyi gelir diye yatak odamıza almıştım. Bu ( sözde 10 yıl garantili ) filtrenin de 7 ayda kötü koku verip renk değiştirmesi de cihazını kalitesi de korkuttu ve sağlımıza zarar vermemesi için yenisini alırım diye aklıma başka bir şey gelmeden filtreyi attım. En yakın yetkili servis incelemek için getirmemi sonrasında inceleme ve bakım için 2.500+KDV ödeyeceğimi ve bir de fiyatı belli olmayan yedek filtre için ayrıca ücret alacaklarını söylediler. Sadece yedek filtre neyse onu alayım, fiyat nedir dedim. Model fatura her şeyi atın filtrenin fiyatını inceleyip bilgi verelim dediler ve tüm bilgileri attım hala yanıt yok. Bu süreç beni çok yıprattı. Yeni bir makine almam çok daha mantıklı. Ama asla Daikin değil. Ayrıca yedek filtre alsam bile yeniden 7 ay sonra aynı durumu yaşadığımda aynı paraları belki de artışla daha da fazla ödeyecek olmam da var. Bu yakınmama da tanıt olarak ; Bu durumu ilk defa bende yaşamışlar. Bu kadar kısa süre içerisinde filtre sorunu yaşayan tek kişi benmişim. Filtre garantisi ile cezbeden ve o zamanki maaşımı bu makineye yatıracağıma Keşke daha düşük fiyat olan diğer kalitesi bilindik, müşteri memnuniyeti sağlayan markaları tercih etseydim. Sözde daha da yüksek model olan ve bir kere bile kullanmadığım nemlendirme özellikli olanını almıştım. Kimseye önermiyorum.

Nurullah
Nurullah

Bende de de aynı filtre sorunları ama hiç umursamıyorlar servise yönlendiriyor bir şey yapamayız servisten ücretli alın diyorlar, keşke bende bu yorumları önceden okusaydım ama geç kaldık

Bende alerjik astım var ve geceleri sıkıntım çok artıyor hava temizleme cihazlarını araştırıyorum aldatıcı reklamlar nasıl bu kadar rahat yapılıyor şaşırıyorum tüketici mağduriyetinin en yüksek olduğu ülkelerde biz kaçıncıyız bilmiyorum ama buna bir son verilmeli Tüketici Hakem Heyeti de yeterince görevini yapmıyor başımada geldi verdiğim belgeyi yani ellerindeki belgeyi vermediğimi iddia edip başvurumu haksız çıkardılar olayda Kağıthane ilçesinde vuku buldu yani şikayet var dan araştırmadan ürün almak mı tövbe Daikin almak mı ona da tövbe bizim çöpe atacak paramız yok Allah yardımcımız olsun

Sevda Hanım'ın yaşadığı sıkıntının aynısını yaşadım. Ürünü aldıktan üç ay sonra koku filtresine de hepa filtresine de koku sinmiş durumdaydı. Kullanım kılavuzundaki bakım talimatlarını uygulamama rağmen sorun devam etti. İki teknik servisle görüştüm; birine ürünü kendim götürdüm. İki servis de yardımcı olmadı. Ürün anlamında da, satış sonrası destek anlamında da hayal kırıklığı oldu benim için.

Yavuz
Yavuz

2. Yorumum Bende main vardı ebeveyn odasında şimdi salonum ve oturma odası için alacaktım nemlendirici alacaktım özellikle çünkü ev yerden ısıtma olduğu için çok kuru oluyor iki modelinden baktım 96 metre karelik kare olanından ama şikayetleri gördüğümde şok oldum almaktan vazgeçtim teşekkürler ama inşallah probleminiz giderirler.

Arzu sonuçtan hiç memnun değil

17 Nisan 2024 11:17

Bünyamin
13 Ağustos 2024 11:49
Daikin Cihazları Ve Sıfır Hizmet
Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Beyza
19 Ağustos 2024 21:23