Akasya AVM Dagi Mağazası Kötü Deneyim Yüzünden Almadım

Barış
18 Aralık 2023 09:37

Akasya AVM'deki Dagi mağazasında yaşadığım rahatsız edici alışveriş deneyimini sizlerle paylaşmak istiyorum. 17.12.2023 tarihinde saat 21.00 civarında mağazaya girdim, ürünlere göz attım ve çevredeki diğer mağazalara da baktıktan sonra ikinci kez, yani saat 21.45 civarında Dagi mağazasından alışveriş yapmak üzere mağazanıza geldim. Bir hanımefendi ilgileniyordu, kendisine teşekkür ederim; oldukça ilgiliydi. Bir ürün sordum, bedeni yoktu ancak başka ürünler gösterdi. Bu, perakende satışın doğası gereğidir; farklı ürünler sunmak. Ben de bir ürün seçmeye çalışırken, saat 21.50 civarında kasada bulunan başka bir hanımefendi, kasamızın 3 dakika içinde kapanacağını söyledi. 'yani saat 21:53'te kasa kapanmayacak' dedim, çünkü ben de mağazacılık yapmış biri olarak neden yalan söylediklerini sordum. 'sistemimiz böyle beyefendi' dedi. Güvenlikler sorun çıkarsa sizin için bekletebileceğimi söyledim. Ancak önce kasanın kapanacağını, şimdi ise bekletebileceğimi söylediğiniz için kafam karıştı. Yetkili birini sordum ve hanımefendi yetkili mağaza personeli olduğunu söyledi. Benim mağazacılık deneyimimde, müşteri için saat 22.00'ye kadar kapının önünde beklerdim. Satış yapabilmek adına bir kuruma hizmet veriyordum. Fakat sizin yaptığınız, ilgilenen hanımefendinin prim sisteminiz varsa onun para kazanmasını, yoksa genel mağaza kotasının kuruma girecek nakit miktarını engellemek oldu. Elbette sizi anlıyorum, kapanışta erken çıkmak isteyebilirsiniz ama genelde kapanış saati 22.00'dir. Almayı düşündüğüm ürünü bu kötü deneyim yüzünden almadım ve kurumun hakkına girdiğinizi düşünüyorum. Hanımefendi, 'isterseniz alabilirsiniz, şu an' dedi. Saat ise 21.58 civarlarındaydı ve erken kapanma durumu olumsuz bir satış deneyimine dönüştü. Lütfen bu durumu şikayet olarak algılamayın; hanımefendi son derece kibar ve saygılı bir üslupla konuştu, kesinlikle saygısızlık yapmadı.

Ancak bu yaşananların altında yatan birçok sebep olabilir. Mağaza müdürü veya yardımcısının uyguladığı vardiya sistemi çok kötü olabilir. Genellikle mağaza müdürü ve müdür yardımcısı biri sabah diğeri akşam vardiyasında olur. O akşam mağazada bir yönetici bulunmuyordu. Perakende sektöründe mobbing oldukça yaygındır ve insan kaynakları departmanının şirketin perakende bölümüyle daha yakından ilgilenmesi gerekebilir. Şirketler perakende satışlarla ayakta durabilir ve ik bölümü genellikle ofis ekibiyle daha içsel diyaloglar içinde olur. Sizin tutumunuzu bilmiyorum ve genelleme yapıyorum. Daha iyi satış deneyimleri ve ciro artışı için yöneticiler üzerinden değil, doğrudan perakende satış temsilcileriyle ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım Dagi firmasını diğer firmalardan daha ileriye taşıyacak adımlar atılacaktır. İyi günler.

18 Aralık 2023 10:46 (Şikayetten 1 saat sonra)

Merhaba, Başvurunuz işleme alınmış olup en kısa sürede sizinle irtibata geçilecektir. Sağlıklı günler dileriz

26 Aralık 2023 11:13

Sayın Müşterimiz, Tarafınız ile yapılan görüşmeler neticesinde gerekli bilgiler aktarılmıştır. Dagi ailesi olarak mutlu günler dileriz.

Musab sonuçtan hiç memnun değil

Musab
03 Kasım 2023 19:23
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

Ercan
26 Ekim 2023 15:02