Citroen C3 Vites Kutusu Arızası

29 Haziran 2024 15:21

2011 model C3 1.4 VTI yarı otomatik aracımda baskı balata değişimi yapıldı. Ardından vites kutusu arızası oluştu, vites aktüatör robotu değişti, sorun yine düzelmedi. 2. viteste kalkıyordu, geriye de geçmiyordu. Sorun beyinde dediler. Beyinciye bıraktık, sorun çözüldü sayılır. Şu anda sadece sıkışık trafikte dur-kalklarda araç şanzıman ısındıkça aynı vites kutusu arızası almaya devam ediyor ve yolda kalıyorum. Kontağı kapatıp bekliyorum, düzeliyor veya akü kutup başını söküp takıyorum, düzeliyor. Ustalar değişen parçaların tekrar değişmesi gerekiyor diyorlar. Yardımcı olabilecek birileri var mı, başına gelen var mı?

Yorumlar (6)

İnanç
İnanç

Aynı sorun benim C3 de vardı aküyü değiştirdim sorun ortadan kalktı

Koray

Merhaba, bende de aynı sorun var hocam. Bir çözüm bulabilidniz mi acaba.

Fatih
Fatih

Koray bey merhaba, aynı sorun bende de var. Şanzıman ısınınca aracı yavaşlatıp 1 vitese geçtiğinde service lambası yakıyor. Sizin sorununuz düzeldi mi

Taha
Taha

Hocam benzer sorun bizde de var 3. Viteste takılı kalıyor sonra stop edip çalışmadan düzelmiyor nedenini bulabildiniz mi?

Koray

Hocam bana da aynı ürün mü bilmiyorum robotun değişmesi gerektiğini, kesin çözüm olduğunu 20.000 TL masrafı olduğunu söylediler. Birkaç güne yaptıracağım. Sonuç hk. Birkaç güne tekrar yazarım size. Saygılar.

Batuhan

Yok hocam haledaha bulamadık gittiğim servisler vites aksiyoneri değişecek diyor fakat kesin düzeleceğinden emin değiller. Kendinden emin sağlam bir usta arıyorum bende bu araçlardan anlayan

Ozi sonuçtan hiç memnun değil

Citroen 2011 C3 1.4 Vti Yarı Otomatik

28 Mayıs 2024 17:29