01 Kasım 2023 04:25

Mehterçeşme Mahallesi, 1973. Sokak, No: 42, Esenyurt, İstanbul adresinde bulunan Dursunoğulları Unlu Mamülleri ekmek fırınından çıkan zehirli duman konusunda bir şikayetim var. Yaklaşık 6-5 aydır oturduğum sokağın arkasında bulunan fırından çıkan siyah duman, çevreyi kirletiyor ve bizi zehirliyor. Dumanın kaynağı belirsiz olsa da siyah ve zehirli olduğu açıkça görülmektedir. Dumandan dolayı burun direklerim kırılıyor ve gözlerim yanıyor. Ayrıca, fırının kullandığı yakıtın ekmeğe de zehir saçtığından şüpheleniyorum.

30.07.2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na şikayet başvurusunda bulundum ancak henüz sonuçlanmadı. Belediyeye yaptığım şikayette, fırının gerekli ekipmanları kullanmadığı ve çevreyi kirlettiği belirtilmiş. Ancak, belediyenin yaptığı incelemede fırının gerekli ekipmanları kullandığı ve çevreyi kirletmediği tespit edilmiş. Bu durum beni kuşkulandırıyor. Belediye ekiplerinin çalışmalarının yeterli olmadığını düşünüyorum. Lütfen, fırının yeniden denetlenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum. Fırın her gün 06:00, 12:00, 15:00, 18:00, 22:00 ve 03:00 saatleri arasında çalışmaktadır.

Tuğçe
Tuğçe

Merhaba, dönüş sağlandı mi nasıl bir yol izlediniz aynı problemi ben de yaşıyorum evimin içi duman doluyor dört aylık bebeğim var etkilenmesinden korkuyorum

Esenyurt Belediyesi’ne bildirimde bulundum, ekip geldi ama "bir şey yok" deyip gitti. Sorun hiçbir şekilde çözülmedi. CİMER’e kadar yazdım, fakat Esenyurt’ta maalesef hizmet yok. Yaz ayı da geliyor, ancak sorun hâlâ devam ediyor. Bu nedenle, bu bölgede oturan vatandaşlarla birlikte imza toplayacağız. Görünen o ki, başka bir çözüm kalmadı.

11 Ocak 2024 22:29

11 Ağustos 2023 07:41
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tekstil Firması Bizi Zehirliyor

09 Ekim 2023 23:24