Çam Sakura Hastanesi Dermatoloji Bölümünde Örgütlü Terbiyesizlik

28 Şubat 2024 07:32

27.02.2024 tarihinde kardeşimi muayene ettirmek üzere Dermotoloji Cildiye kliniğine gittik. Kaydımızı yaptırdıktan sonra muayene odalarının (8-9 oda var) hangisinde muayene olacağımızı öğrenmek için danışma alanında bulunan hanımefendiye soru sormak istedim. Kendisi sert bir tavırla "Burada çalışmıyorum beyefendi" dedi. Sert ve tersleyici tavrı görünce bunu kendime saygısızlık ve hasta haklarına ters bir durum olarak görerek danışmada bulunduğunu ve burada çalışmıyorsa danışma bilgisayarında neden oturduğunu sordum. Size ne? Size mi hesap vereceğiz gibi yine ters cevaplarla geçen kısa bir tartışma yaşadıktan sonra tartıştığım kişinin doktor olduğunu diğer görevli hanımefendiler geldi. Bende doktor da olsa vatandaşı tersleyecek şekilde konuşmaması gerektiğini hatırlatarak tartışmayı sonlandırdım. Bir süre sonra görevli bir arkadaş bütün hastalara hangi odada muayene olacaklarını söylemeye başladı. Bana ise siz şefimizle tartıştığınız için size yardım etmiyoruz. Odalardan takip edin diyerek aşağılayıcı bir tavır takındı ve organize şekilde bize yardım etmeyeceklerini açıkça bildirdi. Hasta haklarına şikayet edeceğimi söyleyerek ayrıldım. Hasta haklarına gittiğimde benden önce hasta haklarını aradıklarını ve konuyu çarpıtarak anlattıklarını da şahit oldum. Hatta aynı birimde çalışan başka bir arkadaş da görev yerini bırakarak peşimden hasta hakları birimine bile inmişti. Bu kadar güzel yapılan hastahanelerde böyle personeller gerçekten yakışmıyor. Hastane yönetiminin çalışanlarına hastalara karşı saygılı olmaları gerektiğini hatırlatması gerekiyor diye düşünüyorum. Hiç kimse vatandaştan daha üstün bir konumda kendini görüp, vatandaşı cezalandırmaya kalkmamalı

Çam Sakura Şehir Hastanesi Cildiye Felaketi

Yazgül