Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Destek Olmayan, Kendini Beğenmiş Doktor

24 Temmuz 2023 16:5028.105

21 Temmuz Cuma günü saat 09.00 sularında annemi İstanbul Başakşehir'de bulunan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne götürdüm. Annemin mevcut rahatsızlıklarından dolayı yaklaşık 5 aydan fazladır Meslek Hastalıkları Hastanesi'indeki süreç için koşturuyor ve fizik tedavi için doktora götürüyoruz. Tekrar heyete girebilmesi, Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne randevu alabilmemiz için hastane fark etmeksizin Dahiliye veya Göğüs Polikliniği bölümlerinden sevk almamız gerekiyordu ve bu yüzden Başakşehir'e gittik.

İlk randevu aldığımız Dahiliye bölümündeki s. B isimli doktora gittik ve durumu izah ettik. Kendisi bu işlemi yapamadığını ve Göğüs Hastalıkları bölümüne sevk açacağını açıkladı. İlgili bölüme gittiğimizde ise 3-4 saat civarında beklememiz gerektiğini, 13.00 itibariyle kayıt verip doktora gidebileceğimizi söyledi. Sadece 2-3 dakikalık sevk işlemi için bu kadar saat beklemek istemedim ve hastanenin çağrı merkezini aradım.

Çağrı merkezindeki temsilci, hasta haklarına inmem gerektiğimi ve destek alabileceğimi söyledi. Hasta Hakları bölümündeki hanımefendi yardımcı olarak farklı bir doktora randevu alabilmemiz için sistemden uygun doktoru kontrol etti ve randevuyu Dahiliye bölümünden s. H. Ö isimli doktora verdi.

S. H. Ö’nün yanına gittiğimizde ise durumu izah etmeme müsaade etmedi. Annemi muayene ederek sadece annemi dinledi ve yardımcı olmadı. Durumu açıklamama başladığımda ise "Sen kim oluyorsun da bana işimi öğretiyorsun, 60 yaşında adamım 38 yıllık hayatımda kimse bana işimi öğretemez. Sana sevk falan da vermiyorum, yardımcı da olmuyorum. Nereye gidersen git şikayet et." gibi söylemlerde bulundu.

İlgili doktora herhangi bir hakaret, küfür, laubali şekilde bir yaklaşımım olmadığı halde sadece bu ezici tavır ve cümlelerinin üzerine söylediklerini unutmamasını söyledim ve çıktım. Başhekimliğe gittim ve kimseye ulaşamadım. Hasta hakları bölümüne dilekçe verdim ama sözde gün içinde döneceklerini söylediler fakat dönen olmadı.

Göğüs Hastalıkları bölümündeki doktoru bekledik ve 6.5 saat sonra biri bize yardımcı olmaya çalıştı fakat sistemde doktor yetkisi vermedikleri için işlem yapamadı. Bilgi işlemleri bölümünden birisi uzaktan bağlandı ve sevk verdiğini söyledi fakat işlem yapamadık ve 6.5 saat boyunca boşuna koşturdum, doktorumuzun hakaretini işittim ve kimsenin bilgisi olmadığı için sevk işlemimi yaptıramadım.

Ben s. H. Ö'den, hastanenin başhekimliğinden, Sağlık Bakanlığı'nın çağrı merkezinden şikayetçiyim ve gereği ne ise yapılmasını arz ederim.

1 Destek

Sağlık Hizmetlerinde Randevu Ve Teşhis Sorunları

29 Kasım 2024 21:4428.068

Yaklaşık 2 aydır hastaneye gidiyorum, Başakşehir Devlet Hastanesi'nde Dahiliye bölümünde görevli doktor (E. Y****) aylar...

Sağlık Hizmetlerinde Randevu Ve Teşhis Sorunları

Diş Randevusu Sorunu Ve Gecikmeli Hizmet

13 Aralık 2024 21:3114.506

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi diş doktoru İ*** Y****'e annem için randevu aldık. Annemin adı E**** Ç****, ran...

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi'ne Yakışmayan Personeller

4 Kasım 2023 16:2914.572

Bugün İstanbul Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne MR için gittim. Randevum 14:50'de idi, 15:05'te gidebildim, trafikten ...

4 Destek

Öne ÇıkanKonular