Aykut sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2024 14:42

2023 yılında Borusan Otomotiv’den satın aldığım sıfır kilometre BMW marka
aracımın orijinal lastikleriyle aracım henüz yaklaşık 12 – 13 bin km’deyken otobanda
kısa bir hız denemesi yaptım. Hızım 160 KMH’a inince araçta şiddetli bir vibrasyon
başladı. Bunun dışında hiçbir şekilde lastik basıncı uyarısı veya başka bir uyarı
görülmedi. Hemen bir lastikçiye gittim. Sol arka lastiklerin içeriden boydan boya
yırtıldığını ve içinde 4 parçanın profilden kopmuş olduğunu ve bunların da lastik
içinde başıboş dönerek vibrasyona sebep olduğunu gördük. Vibrasyon olmasa,
hasardan da haberimiz olmayacaktı.
İstanbul’a dönünce Bridgestone Çağrı Merkezi’ni aradım. Beni Mirsan Oto, Kozyatağı,
Kadıköy şubesine yönlendirdiler. Burada tüm lastikler sökülerek incelendi. Sol ön
lastiğin de aynen sol arka lastik gibi içeriden yırtıldığı ortaya çıktı. Garanti
kapsamında olduğu için hemen aracıma 2 adet orijinallerinin aynısı yeni lastikler
takarak o anki mağduriyetimi giderdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kusurlu
lastikler inceleme için Mirsan aracılığı ile Bridgestone Fabrikası'na gönderildi.
Hasarın, "aracın kullanımı sırasında hariçten isabet eden sert cisimlerin neden olduğu
kuvvetli darbeler tarafından meydana geldiği" görüşüne varıldı. Bu karara nasıl ve ne
şekilde vardıklarını bilmiyorum. Onlar da zaten bunu açıklayamadılar. Israrlı
sorularım karşısında bana verdikleri cevabın sehven gönderildiğini ve lastiklerin
yetersiz hava ile kullanıldığı için hasarlandığını söylediler. Bu durumun araştırılması
için önerdiğim tüm iş birliği tekliflerini geri çevirdiler ve takılan 2 lastiğe sadece ufak
bir indirim yaptılar.
Göz göre göre yanlış karar verdiler ve kendi haklılığımı kanıtlama fırsatı vermediler.
Diğer 2 aracımızda da Bridgestone lastik mevcut ve artık lastik değişim zamanı
geldiğinde başka markaları tercih edeceğiz. Eksiğini kabul etmeyen, ürününün
arkasında durmayan bir markaya güvenmemiz söz konusu olamaz. Hakkımı, kanuni
yollardan da aramaya devam edeceğim.

24 Temmuz 2024 15:27 (Şikayetten 45 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle iletmiş olduğunuz durumla ilgili üzüntülerimizi kabul etmenizi rica ederiz. Müşteri Temsilcimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. Her türlü soru ve sorununuz için bize ulaşabilirsiniz. Konuyu bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

Aykut
Aykut
25 Temmuz 2024 15:13

Bridgestone Fabrikası ile yapmış olduğum görüşme sonrasında, görüşlerinde bir değişiklik olmamış ve talebim tekrar reddedilmiştir.

Arda
Arda

Maalesef benzer durumu şu an ben yaşıyorum. Ben de daha 1 aylık sıfır aracımla ilk uzun yolculuğumda lastiğim bir anda yan yanaktan yarıldı. Bunun dışarıdan gelen bir darbe olduğu kanısına varmışlar incelemede ama çevreyolunda hiçbir darbe almamasına rağmen bir anda oldu maalesef. Kesinlikle üretim ile ilgili bir sıkıntıları var ve aynı takım lastik Türkiye stoklarında da yok. Mecbur başka marka alıp bu markayı da kimseye tavsiye etmeyeceğim.

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Bridgestone Kusurlu Lastik Depolaması Ve Garanti Sorunları

09 Ocak 2024 12:20
Nurullah sonuçtan hiç memnun değil

Continental Lastik Balon Sorunu

Nurullah
03 Mayıs 2024 14:19
Emine sonuçtan hiç memnun değil

06 Haziran 2024 13:47