İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Bridgestone Kusurlu Lastik Depolaması Ve Garanti Sorunları

09 Ocak 2024 12:20

2023 Ocak ayında Bridgestone Sabancı (brisa) bayisinden (Bandırma/Balıkesir) kışlık lastik satın aldım ve yaklaşık iki ay boyunca kullandım. Daha sonra Bandırma/Balıkesir'deki bayide yazlık lastiklerim depoda bekliyordu. Yaz aylarında bu lastikleri takmak için depoya gidip taktırdım ve aldığım kışlık lastikleri depoya geri yerleştirdim. Bu noktaya kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Ancak 2023 Ekim ayının sonunda yurt dışına çıkacağım için depoda bekleyen kışlık lastiklerimi tekrar aracıma takarak yola çıktım. Otoyolda direksiyon hızını 120 km/s geçince hafif bir titreme hissettim. İstanbul'da bir lastikçiye gösterdiğimde, lastiklerin tabanlarının göçük olduğunu ve artık güvenli bir şekilde kullanılamayacak durumda olduğunu söyledi. Bu durumun muhtemelen yanlış depolamadan kaynaklandığını düşündüm.

İstanbul'da yeni sıfır lastikler aldım ve eski lastikleri Bandırma'daki servise, garanti kapsamında geri gönderdim. Bayi, lastikleri merkeze göndermemiz gerektiğini belirtti ve arızalı olan lastikleri geri talep etti. WhatsApp üzerinden bayiyle paylaştığım lastiklerin videolarına rağmen, 1,5 ay sonra merkezden gelen cevapta lastiklerde herhangi bir sorun olmadığı ve hasar bulunmadığı kararı verilmişti.

Şimdi sorum şu: Acaba bayi, merkeze sağlam lastikler mi gönderdi? Yani dört lastiğin tabanı göçerken, nasıl oluyor da hepsi sağlam çıkıyor? Elimde video kaydı bulunmakla birlikte, İstanbul'daki başka bir lastikçide tanıklarım da bulunmaktadır. Bridgestone Sabancı gibi bir şirketin, bu tür bir durum için neden bu kadar sorun çıkardığını anlamak gerçekten mümkün müdür? Eğer ihtiyaçları varsa, Bridge SA'ya dört lastik daha hediye etmeye hazırım. Ayrıca, Bandırma'daki lastikçiden de şikayetçiyim; hem depolama hatası yapıldı hem de ilk iki gün lastikleri bulamadılar, sonra zorlukla bulup taktılar. Avukatla uğraşmak maliyeti lastik değerinden daha yüksek olacaktır. Bu nedenle, işleri Allah'a havale ediyorum; hem bayiye hem de Bridge SA'ya.

09 Ocak 2024 12:26 (Şikayetten 5 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle iletmiş olduğunuz durumla ilgili üzüntülerimizi kabul etmenizi rica ederiz. Müşteri Temsilcimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir. Her türlü soru ve sorununuz için bize ulaşabilirsiniz. Konuyu bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.

09 Ocak 2024 13:08

Merhaba yetkililer, Standart cevaplarınızın, benim için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tüm bilgilerim sizde mevcut ve bayi, lastiklerde herhangi bir hata olmadığını belirtti; elimde sizden gelen yazılı bir mektup da bulunmaktadır. Kendimi yeterince ifade ettim ve lastiklerin parasının iadesini talep ettim. Ayrıca, elimdeki videoyu sizin bayinizdeki görevlilere ilettim. Tanık ifadesi gerekiyorsa, İstanbul'daki lastikçiyi çağırabilirim. Şu anda sizi aramamın, bu sorunu nasıl çözebileceğimize dair bir faydası olacağını düşünmüyorum. Çünkü sizden 2 ay önce gönderdiğim videoyu tekrar isteyecek ve olayı yeniden anlatmamı isteyeceksiniz. Yani, benim için sadece zaman kaybı olacaktır. Bir de sizden ricam, bu standart cevaplardan vazgeçmeniz. Hiç samimi gelmiyor. Kolay gelsin. Bir daha da BridgeSA'dan lastik almayı düşünmeyeceğimden emin olabilirsiniz.

09 Ocak 2024 15:44

Bu arada, unuttum belirtmeyi; Ocak 2023'te "sıfır" olarak aldığım lastikleri iki ay boyunca kullandım. Daha sonra bu lastikleri Bandırma/Balıkesir'deki bridgesa bayisine geri götürerek depo hizmetinden yararlandım. Ekim 2023 sonunda depodan takıldıkları kışlık lastiklerimde fark ettim ki lastikler 2017 modeli imalat. Yani, bana yeni gibi satılan lastikler aslında ömrünü tamamlamıştı. Lütfen, lastik alırken özellikle bridgesa'dan aldığınız lastiklerin üretim tarihine dikkat edin; her lastiğin yanak kısmında üretim tarihi yazmaktadır. Selamlar.

Burak sonuçtan hiç memnun değil

04 Şubat 2025 16:49
Bridgestone Lastiklerinin Erimesi Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı
Aykut sonuçtan hiç memnun değil

24 Temmuz 2024 14:42

24 Ağustos 2024 11:35
Bridgestone Lastik Fabrikasyon Hatalı
Enes sonuçtan hiç memnun değil

24 Nisan 2024 09:31
bridgestone-ani-lastik-patlamasi-ve-musteri-magduriyeti-10.pdf
bridgestone-ani-lastik-patlamasi-ve-musteri-magduriyeti-9.pdf
bridgestone-ani-lastik-patlamasi-ve-musteri-magduriyeti-8.pdf
bridgestone-ani-lastik-patlamasi-ve-musteri-magduriyeti-7.pdf
bridgestone-ani-lastik-patlamasi-ve-musteri-magduriyeti-1.pdf
Emine sonuçtan hiç memnun değil

06 Haziran 2024 13:47