Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Bodo 17 Gündür İade Yapmıyor

06 Kasım 2023 13:11

Bodo uygulamasından satın almış olduğum uçuş hizmetini 3 aydır talep ettiğim halde kullanamadım. 3 ay sonra bu hizmetin iptal edildiği ve artık kullanılamayacağı bilgisi verildi. Para iadesini istedim. İade yapılması konusunda 3 telefon görüşmesi ve birkaç yazışmadan sonra, en kısa sürede iade yapılacağı söylendi.

Bir ödeme yapacağınız zaman, satın alma yapacağınız zaman, hemen dönüş yapıyorlar, ama iade yapılacağı zaman, ortada muhatap bulamıyorsunuz.

Tam 17 gündür iade yapılmadı. 4 ay önce ödemiş olduğum bedelin iadesini acil olarak istiyorum. 1 Kasım tarihinden itibaren yasal temerrüt faiziyle birlikte ödemeyi bekliyorum. 10 Kasım Cuma gününe kadar iade yapılmadığı takdirde, her türlü yasal hakkımı kullanacağımı, ilgili tüm mercilere şikayette bulunacağımı bildiririm. Bu tarafınıza yapılmış son uyarıdır.

13 Kasım 2023 15:15

Satın aldığım ve parasını peşin ödediğim hizmeti, 3 ay boyunca sürekli talep etmeme rağmen Bodo firması, sözleşme şartlarına uymamış, hizmeti teslim etmemiş ve beni mağdur etmiştir. Hizmet iptal edilene kadar beni oyalamıştır. Sonra ücretin iade edileceği bilgisi verilerek 1 ay daha süre geçirildi. Son olarak iade yapmayacaklarını ve başka bir ürün almak zorunda olduğumu iletmişlerdir. Ben istemediğim talep etmediğim başka bir ürün satın almak zorunda değilim. Sözleşmelerde tek taraflı tüketici aleyhine yazılan maddeler geçersizdir ve tüketiciyi bağlamaz, kimse sözleşmelere kendi lehlerine madde yazıp, sözleşme ana unsuruna uymamazlık edemez. TTK Müşteri mağduriyetini, müşteri memnuniyetini, tüketici hakkını hiçe sayan bu anlayışı kınıyorum ve 8 Haziran'da ödemiş olduğum 5435 TL'nin Bodo firmasının sözleşme şartlarına uymaması nedeni ile iadesini talep ediyorum.

08 Kasım 2023 14:35

2 gün geçti, şikayetim neden yayınlanmıyor

10 Kasım 2023 15:15 (Şikayetten 4 gün sonra)
10 Kasım 2023 16:56

Tüketici Hakkı, Mülkiyet Hakkı ve Adalet anlayışı olmayan ülkeler gelişemez, ABD ve AB ülkeleri bu değerleri korudukları için gelişmiş ülke seviyesinde kabul edilmektedirler. Bu haklar keyfiyete bağlı olamaz, kanunlarla ve sözleşmelerle belirlenir. Sözleşmelerde ise tüketici aleyhine tek taraflı düzenlemeler ve maddeler yer alamaz, yazılsa dahi geçerli değildir. Ben bir ürün satın aldım, parasını peşin ödedim, ama siz ürünü bana teslim etmediniz. Sizi defalarca aradım, aylarca talepte bulundum, ama siz ürünü teslim etmezdiniz. Benim keyfi iptal etme gibi bir durumum söz konusu değil. Sizden kaynaklanan nedenlerle ürünü bana teslim etmediniz, ben mağdurum. Bu durumda bana para iadesi yapmanız gerekir. Ben başka bir ürün satın almak istemiyorum, beni istemediğim başka bir ürünü almaya zorlayamazsınız. Ben Santana konserine bilet aldım, siz konseri iptal ettiniz ve bana Kibariye konserine git veya tutar kadar patates alın diyorsunuz, böyle bir şey olabilir mi? Neyin istisnasından bahsediyorsunuz, siz bana parasını ödediğim hizmeti aylardır ısrarla istediğim halde teslim etmediniz. İlla ki hakkımı almak için bağırmak, şikayet etmek, kötü mü olmak gerekiyor? Siz hizmet sektöründe müşteri haklıdır mağdur etmeyelim, tam tersine memnuniyet yaratalım deyip iade yapıp müşteri kazanacağınıza, kısa vadeli 3 kuruş parayı düşünüp, binlerce müşteri kaybediyorsunuz, tarihte örnekleri çok, kısa vadeli düşünenin kısa vadeli ömrü olur. Uzun vadeli ayakta kalmak ise ancak bu anlayışla olur: "insanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim" Robert Bosch, 137 yıldır ayakta.

15 Kasım 2023 17:40

İkra
15 Kasım 2023 08:53

Maya
29 Ağustos 2024 17:07
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Bodo Hamile Eşim İçin Satın Aldığım Uçuş Deneyimi Mağduriyeti

Ali